perjantaina, elokuuta 07, 2009

Virtaa koneeseen

Blogi on saanut olla rauhassa, koska vitutti. Nyt ei vituta, joten tänne jotain säpinää. Edellisen kirjoituksen jälkeen on radalla nähty pientä ja isoa eläintä vetämässä:

- TPS:n kausi 2008-09 päättyi tappioon puolivälierissä tulevalle mestarille

- Viimeisessä ottelussa oli täysi tupa ja helvetin hieno fiilis, vaikka turpaan tuli

- TPS oli viime kaudella hyvässä vedossa kaukalossa ja katsomot täyttyivät. Orastava buumi lässähti kauden viimeiseen otteluun. Kausikortit tulivat myyntiin kaksi kuukautta myöhemmin. Ei näin. Pudotuspeleissä olisi voinut myydä vaikka sikanautaa kasvissyöjille, niin kova oli imu joukkueella ja seuralla. Saati muutaman kausarin. Mutta ei. No buumi nousee taas, jos TPS pelaa tulevalla kaudella yhtä raivoisalla yrityksellä kuin viime kaudellakin. Kai Suikkasen aikana.

- HC TPS teki taas tappiota taloudellisesti, mutta yllättävän vähän (274te). Liikevaihto nousi vajaan miljoonan. Hienoa, paitsi johtuu pudotuspeleistä? Joihin TPS pääsi monen vuoden tauon jälkeen. Ilman pudotuspelejä olisi taloudellinen tappio ollut ruma kuin fan? Eikä liikevaihto olisi kasvanut noin paljon?

- Ville Vahalahti ja Antti Erkinjuntti pääsivät maajoukkueeseen, Vahalahti aina MM-kisoihin asti. Kuka olisi uskonut lokakuussa 2008? 2007? 2006? Jne.

- Tommit Laine & Hannus sekä Tomas Sinisalo saivat monoa joukkueesta. Kaikilla oli vuosi jäljellä sopimusta. Laine lähti Mestikseen, Kiekko-Vantaaseen. Ihan oikea sarjataso miehelle, pääse ensimmäisen kerran pelaamaan kunnon minuutteja aikuisten peleissä. Hannus loukkaantui jossain välissä fyysisesti(kin?) ja on tai ei ole jossain. Sinisalo leijailee ties missä.

- Alexander Salak neuvotteli itsensä Florida Panthersiin. Onnittelut Allulle NHL-sopimuksesta ja kiitos viihdyttävästä sekä hyvästä maalivahtipelistä. Allun kanssa ei ollut tylsiä matseja. Yksi parhaimmista Salak-muistoista oli raivokas tuuletus veret seisauttavan torjunnan jälkeen: nuorukainen luisteli kaukalon kulmaan ja heilutti nyrkkiä. In your face! Mahtavaa.

- David Leggio palkattiin Salakin tilalle. Hänellä on kuulemma omaa tahtoa – lupaa hyvää. Tykkään lämpöä ottavista maalivahdeista.

- Leggion kanssa peliajasta taistelevat Atte Engren ja nuori lupaus Joni Ortio.

- MAX teki jatkosopimuksen. Ja ensi kaudella MAX räjäyttää itsensä ihmiskunnan tietoisuuteen – oikea sisunautti on Turussa Siilossa eikä sukkulassa ihmettelemässä toimiiko vessa vai ei.

- Hannu Rautala palkattiin kuntovalmentajaksi. Iso peukku!

- Marko Kiprusoff lähti Ranskaan pelailemaan. Hieman harmittaa Kiprun lähtö, puolikuntoisenakin teki kaukalossa monta asiaa enemmän kuin hyvin. Paitsi viimeisellä kaudella Tepsissä legendaarinen lerppulaukaus hiipui todella pahasti, ei yhtään maalia tehnyt. Vanha takatukan kunniaksi pitää varmaan kasvattaa oma piiska kauden alkuun mennessä. Sekä risuparta. Jäätävä pelaaja, vähän puhetta – paljon villoja.

- Jens Skålberg vuokrattiin Färjestadista Kiprua paikkaamaan. Ikä on hyvä, muuten on arpa.

- Joku Mikus teki sopimuksen Tepsiin ja sitten Los Angeles Kingsiin. Lämmittää yhtä paljon kuin Niklas Hagmanin ja Timo Pärssisen TPS-sopimukset aikanaan.

- Darcy Campbell, Michal Birner ja Mike Radja pyörivät ulkomaalaisina joukon jatkona tai kärjessä. TPS:llä on yhteensä 5 ulkomaalaista pelaajaa. Toivottavasti sopeutuvat Tepsiin, Turkuun ja SM-liigaan hyvin.

- Yhtään uutta kotimaista pelaaja ei TPS ole palkannut. TPS on tehnyt ainoastaan jatkosopimuksia ja sopimusten purkuja. Kertoo jotain taloustilanteesta.

- Pitsiturnauksesta voitto. Voitto on aina voitto, vaikka voissa paistaisi.

Muuta en muista tähän hätään, enkä jaksa luntata mistään.



Huomenna on edessä kauden ensimmäinen täyspitkä harjoitusottelu. Vastassa on HIFK ja paikka on Tikkurila. Ostin matsiin lipun tänään. Vielä pitää selvittää missä on Tikkurila. Ja miten sinne pääsee. Kauden korkkaus edessä ja fiilis nousussa jo nyt.

3 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Pistä rapsaa tänne. Ketjut ja pelin kulku pääpiirteissään, havaintoja uusista ja vanhoista pelaajista. Kysyntää on varmasti!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä. Kysyntää löytyy!

Anders kirjoitti...

Katsotaan nyt miten käy raportoinnin kanssa. Uhkaavat humalalla, nuo ifk:ta jumaloivat ja tunnetusti tyhmyys tiivistyy ihan itsekseenkin saati sitten väärä väriä tunnustavien seurassa.

Saattaa rapsa olla lyhyt ja sekava että myöhäinen.