me maailmanpyörällä kuljetaan
Ylöspäin, ja alas, ja ympäri hei
maailmanpyöräni vei
M.I.Syrjä

Tiistaina oli mukava peli viimeiseen maaliin asti. Mieleni pahoitin moisesta ratkaisusta.

Tiistaina positiivista oli toimiva ylivoima. Negatiivista oli surkea puolustaminen läpi ottelun. Narreilla oli tuhat ja yksi paikkaa tehdä maali. Tepsin puolustus oli niin levällään, että vain maalivahti ja tuuri pitivät ensimmäisen erän lukemat (0-1) tasaisina. Ensimmäisessä erässä nauratti vielä Birnerin maali, tietenkin laukoi ohi maalin (maalin takaa laukoi maalivahtiin tai kenttäpelaajiin, joista kimposi sisään, hieno oli oivallus). Toisessa erässä Jokerit meni menojaan, kunnes TPS:n uusittu ykkösylivoima teki kolme maalia à 30 sekuntia. Käsittämätöntä tehokkuutta. Nautin katsomossa täysin rinnoin. Kolmannessa erässä en nauttinut ja lopun yksilökoomailu vei syvälle ärräpäiden tielle. Siellä oltiin torstaihin asti.

Torstain meni töitä tehdessä ja ihan hyvä niin. Olisin saanut slaagin paikanpäällä. Nyt hakkasin vaan päätä seinään kotona. Seinä voitti taas. 11 päästettyä maalia kahdessa ottelussa. Repomiehen sanoin: ”Jumalauta!”

- Meillä on ollut erittäin huonoa oman pään pelaamista näissä peleissä ja liikaa on mennyt omiin. Ollaan käyty asiat läpi. Mika Strömberg

Tänään nähdään onko kertaus opintojen äiti. Olis edes nato. Vastassa on Ilves. Sarjataulukko kertoo Ipan olevan sarjajumbo. Sanomalehdestä tavasin, että ovat vaihtaneet valmentajaa. Uusi valmentaja Seppo Hiitelä on Tepsille tuttu, ei hyvässä mielessä. Ei saa pukea kultatakkia ennen kuin... Eikä saa nytkään varmaa voittoa hehkuttaa ennen kuin. Vaikka on kuinka jumbo ja valmentaja ei ole 20 vuoteen valmentanut. Ainakaan edustusjoukkueita, luulisin. Ihan sama.

Kolme pistettä pitää tänään ottaa. Ei siksi, että vastassa on jumbo, vaan siksi, että tämän viikon saldo on tähän mennessä nolla. Kaksi edellistä viikkoa meni tuloksellisesti hyvin (8 ja 6 pistettä) ja keskikastin mukana ei nollaviikoilla pysy. Lisäksi maaottelutauolle on paljon mukavampi lähteä voitto takataskussa.

Kokoonpano on taas jotain ihan muuta, kuten oli vähän ounasteltavissakin viikon lehdistötilaisuuksien perusteella:

Schwarz (Ahlqvist)

Jaahas. Keskushyökkääjät Hauhtonen & Viinanen ovat sivussa. Tilalla Ika Lehkosen poika Artturi (s. 1995) ja Rasmus Kulmala (s. 1994), jotka tekevät SM-liigadebyyttinsä. Minuutteja tuskin tulee muutamaa enempää, mutta pää on auki ja viesti selvä.

Kyllä ei ole hyvä, että laitahyökkääjät pelaavat keskellä. Surkeaa. Eivät pärjää aloituksissa ja puolustaminenkin on vaikeaa. Jotain tarttis tehdä. Menestystä ei tule ilman keskushyökkääjiä.

Hauhtonen on ankeassa paikassa. Peliaikaa ei tule ja tulosta vielä vähemmän. Toivottavasti yhteisymmärrys loppukauden osalta löytyy ts. peliura jatkuu muualla ja loput palkasta maksaa kokonaan tai osittain uusi työnantaja. Viinasesta en tiedä, välillä on ollut ihan ok, mutta se ei oikein riitä. TPS kaipaa tasaisuutta. Ja taitoa, mutta se taas ei ole rekrytoidun pelaajan vika. Varmaan Viinanen jatkaa kauden loppuun. Hauhtonen ehkä. Mäkiaho pelaa tänään viimeisen pelinsä Tepsissä.

Parhain päin maailmassa Hauhtonen "kaupataan" muualle ja tilalle "ostetaan" paremmin kuvioihin osuva keskushyökkääjä. Päiväunissa tilalle tulee pelinrakentaja...Ei tule, ehkä ensi kaudelle löytyy. Toisaalta minun mielestä TPS:n nykyisellä "nipulla" pitäisi pärjätä SM-liigassa vallan mainiosti. Rahaa on palanut kiitettävästi ja ringissä on pelaajia riittävästi. Pudotuspeleihin pitäisi päästä, kevyesti. Venymisellä jopa kuudes sija on mahdollinen ja pudotuspeleissä kaikki on auki. Että näillä mennään ja vastaus löytyy sisältä eikä ulkoa ostamalla. Hukkasin punaisen langan.

Pyhäpäivä on tänään. Mikäs sen parempaa tekemistä kuin lätkämatsi? Minä en ainakaan keksinyt millään parempaa tekemistä, lasiinkin menin sylkemään eilen. Eikun Turkuun. Kannustamaan. Nauttimaan kivasti. Häviämään. Jumalauta! Voittamaan.