torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Tukka lähtee tappion myötä

HC TPS Turku Oy teki paksun tappion. 1 397 000 euroa miinusta. Liikevaihdon ollessa 4,78 miljoonaa euroa. Pitkin kevättä huhuiltu iso tappio on sitten totta. Kesäkuun alussa toimitusjohtaja vielä soitteli edeltäjänsä ”ei pidä paikkaansa” sinkkua. Tappion syytkin on tiedossa:

- Suurimpina syinä tappioon olivat liikevaihdon lasku, ylimitoitetut panostukset joukkueeseen sekä kauden odotettua aikaisempi loppuminen jo pudotuspelikarsinnoissa.

Pudotuspelien tuloksella on pieni vaikutus tappioon. Ylimitoitetut panostukset (ilmeisesti ulkomaalaiset + Berg & Hurme) ei paljon auttanut, kun yleisöä ei katsomoihin tullut. Ja miksi ei tullut? Siinäpä kysymys, ehkä kannattaisi seurassa katsoa peiliin muiden syyttelemisen sijaan. Yksi syy oli ehdottomasti joukkueen ailahtelevat otteet ja tammikuusta eteenpäin suoranainen konttaus suoran pudotuspelipaikan ulkopuolelle. Hemmetti, ikinä tiennyt minkälainen joukkue jäälle luistelee. Välillä meni helvetin hyvin ja välillä helvetin huonosti, jopa otteluiden sisällä vaihtui pelintaso. Vastustajasta riippumatta. Tähän päälle sekoilut taustalla. Eiköhän soppa ole valmis.

Näin surkea taloudellinen tulos on minulle erittäin suuri pettymys. En voi ymmärtää miten tappiosta on saatu noin suuri. Tuolla liikevaihdolla. Helvetti mitä toimintaa talouspuolella. Kuka on vastuussa? Kannetaanko vastuu? Toimitusjohtaja. Jatkaa työssään. Uskomatonta.

Viimeksi TPS teki positiivisen tuloksen viisi vuotta sitten. 85 000 euroa. Sen jälkeen pienin tappio on ollut 266 000 euroa. Organisaatio kuntoon, nämä talousosaajat on nähty. Vajaat puolitoista vuotta sitten tapahtunut toimitusjohtajan vaihto kaksinkertaisti tappion. USKOMATONTA.

Sanattomaksi vetää.





Uudet omistajat varmaan pitävät huolen, ettei tämä toistu. Osakeannista saatu milli ei kauan auta. Nyt tästä faktiosta tuli fakta.

Ei kommentteja: