keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Joukkue kasassa

Päivän Turun Sanomista huomasin, että TPS 2008-2009 on valmis:

- Joukkue on nyt täysin koossa. Meillä on viisi täyttä kentällistä pelaajia, sillä tarvitsemme ensi kaudella laajaa materiaalia. Ari Vuori, Detroit Red Wings, TPS (oto)

Kalenterin mukaan on toukokuu ja tarkemmin ottaen Notorious B.I.G.:n syntymäpäivä. Ensi kauden TPS ei ole pahamaineinen ja iso, vaikka koon (no, pituuden) puolesta pienimmät mikkihiiret onkin puolustuksesta heivattu mäkeen. En minä pahamaineista ja isoa joukkuetta kaipaa, vaan menestyvää. Valmis joukkue tässä vaiheessa on hyvä suoritus, mutta varauksin.

Isoimmat varaukset ovat hyökkääjä Jamie Johnsonin ja puolustaja Kyle Klubertanzin 6 kuukauden sopimukset. Ymmärrän taloudelliset syyt, mutta silti en pidä kahden vahvistuksen liittymisestä joukkueeseen kesken runkosarjan.

Mitä miehet tekevät alkukauden? Missä kunnossa tulevat Suomeen? Miten sopeutuvat joukkueeseen niin hengen kuin pelitavan suhteen? Miten sopeutuvat liigaan ja Turkuun? Kuka joutuu syrjään pelaavasta kokoonpanosta? Paljon kysymyksiä ja toistaiseksi vähän vastauksia. Valmennuksen pitää hoitaa vahvistusten mukaanotto oikein. Viime kaudella tässä tuli iso moka.

Viime kaudella ulkomaalaiset tulivat, pelasivat, menivät, tulivat, menivät, jäivät ja ennen kaikkea pelasivat. Eikä pelkästään ulkomaalaisten kohdalla ollut ongelmia, vaan myös kotimaiset kesken kaudet vaihdot tekivät hallaa menestykselle. Ei sitä ihan turhaan yhdessä treenata kesästä asti.

Toisaalta tilanne on nyt parempi, koska tiedetään ketkä tulevat ja milloin. Viime kaudella ykköskeskushyökkääjä ei ollut tiedossa ennen Aki Uusikartanon tuloa tammikuun lopussa.

TPS:n tilanne on urheilullisesti parantunut vuodessa huomattavasti. Nyt on suhteellisen iso rinki kasassa ennen kesälomia ja valmennus voi käyttää aikansa valmentamiseen.

Odotan suurella mielenkiinnolla harjoitusotteluita, minkälaisia kentällisiä ilmestyy kaukaloon, pelitapaa ja missä kunnossa niin vanhat kuin uudet pelaajat ovat. Oma kunto on elokuussa taatusti tiukka. Jos ei kesäharjoittelu mene pelkän nestetankkauksen parissa...



Lisäys 29.5
Vinkeän lukijapalautteen perusteella lisään, että vallan hyvin tiedän edesmenneen Biggien Smallsin (muistuttaako nimi enemmän Tepsiä - iso ja kuitenkin pieni?) syntymäpäivän olevan 21.5 eikä suinkaan 28.5. Mutta kun piti saada sopiva nimi tekstiin ja kalenterissani oli eilisen kohdalla tyhjää, joten valitsin edellisen viikon enkä laittanut linkkiä nimeen ja toivoin, ettei kukaan huomaa. Tarkkaavaiselle lukijalle lähetän halauksen.

Ei kommentteja: