tiistaina, marraskuuta 10, 2009

Kissan paluu

Kissa palaa. Tähän fingerporilainen kuva.

Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää. Kimmo ”Kissa” Eronen tekee yllätyspaluun TPS-paitaan. Suoraan ”ykköspariin” Akin rinnalle. Yhden ottelun ajaksi. Syynä paluuseen loukkaantumiset ja sairastelut (Järvinen, Vittasmäki, Aaltonen ja Palmroth ainakin sivussa).

Eronen on ajanpysäyttäjä numero yksi. Eken parhaat matsit olivat sellaisia, joissa miehen pelaaminen piti ottelun jälkeen katsoa tilastoista. Kaukalossa miestä ei erottanut, koska Kissa jäädytti oikea-aikaisella hiipimisellä ajan ja tilan. Hantta-kiekon parhaimpia toteuttajia. Mitään ei tapahtunut kumpaankaan suuntaan.

Eronen ei ollut pelkästään ajan profeetta omalla maallaan. Conny Evensson sanoi aikoinaan harmaasta Erosesta:

- På en skala 1-10 får han tio av mig. Han är kanske ett av de bästa nyförvärv klubben gjort, så jag ser att du kan hockey. Aftonbladetin chat 26.2.2003

Frölunda voitti Ruotsin mestaruuden tuolla kaudella. Kyllä Kissa osaa. Osasi. Nykykunnosta en tiedä.

Pelkkä Kissan paluu ei saa minua lähtemään Espooseen. Kissan paluu oikeassa paidassa saa. No, olisin joka tapauksessa ollut menossa väijymään matsia. Nyt tuli vähän lisämaustetta. Vastapuolellakin on kuulemma joku pakki hankittuna, mutta ynnä muut –luokan miehet eivät kiinnosta.

TPS:n kokoonpano on samaa kauraa kuin aikaisemmin. Yksi toimiva ketju (Birner-AUK-Suominen) ja loput ovat mallia toivotaan onnistumisia. Pakkiparit ovat näin moniala-asiantuntijan mielestä päin persettä, varauksin.

Paitsi, jos esimerkiksi Darcy Campbellin päähän on saatu annos tilannetajua. Ennen maaottelutaukoa tuntui siltä, että Darcylla oli kytkin väärässä asennossa. Silloin kun piti syöttää, ei syöttänyt - vaan peruutteli pakoon ja mokelsi kiekon pois itseltään. Silloin kun ei pitänyt syöttää, syötti – suoraan vastustajalle. Elikäs Nordlund ei ole minusta oikea mies varmistamaan Darcyn aivopieruja, koska pitkällä pojalla on voimakas taipumus tehdä vastaavanlaisia ratkaisuja.

Mielellään laittaisin parit muotoon "kiekollisempi" - "puolustavampi". Siirtäisin Erosen ööh... ööh... Campbellin vai Nordlundin viereen? Nordlundin. Aki ja Darcy sopivat paremmin yhteen, kuten alkukaudella nähtiin.

Järvisen
paluun jälkeen parit on helppo muodostaa oikein, jos on tajua. Uskon, että on. Siihen asti ihmetellään omituisia ratkaisuja kaukalossa tai toivotaan isoa ryhtiliikettä.

Yritän sinkoutua ajoissa Espooseen. Hieman tekee tiukkaa töiden takia, mutta kesärenkailla joutaa hyvin. Leuka rinnassa menen paikalle. Viimeksi keväällä 2005 TPS voitti varsinaisella peliajalla Bluesin Espoossa. 5-vuotisbileet on tiedossa ensi keväänä. Varauksia otetaan vastaan jo nyt.

Rangaistuslaukauksilla voitto irtosi tammikuussa 2007, jos haluaa jotain lohtua hakea. En hae. Kotijoukkueen maalilaulu ahdistaa jo nyt. Ehkä menen sittenkin julkisilla ja puudutan tiukasti.

Loppukaneetti on sittenkin positiivinen. Maaliskuussa 2005 Eronen oli muuten voittavassa kokoonpanossa mukana. 3-4 voitto ja Kissalle 0+0 ja -2. Jos plusmiinuksia haluaa tuijottaa. Kissan luku oli tietenkin joukkueen huonoin, jopa PaukkusMarkku sai tuherrettua vain yhden miinuksen.

Jottei positiivinen lopetus menisi vain vanhoista vittuiluksi väärillä perusteilla, niin tuon voitto-ottelun hahmo pelaa tänään(kin?) TPS:n ykkösketjussa. Ville Vahalahti tehoili neljä ja puoli vuotta sitten 1+2 ja samanlainen saldo kelpaisi illalla kolmen sarjapisteen lisäksi.

Ei kommentteja: