keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Maalivahtien vertailua

Jani Hurme on pelannut kahdeksan ottelua Tepsin maalilla. Ennen Hurmetta Tomas Duba pelasi kahdeksan ottelua, joten verrataan vahtien tilastoja ja tehdään epätieteellisiä johtopäätöksiä.

Duban luvut ensin:

päästetyt maalit: 27 - 12
torjunnat: 211 - 192
peliaika, min: 444.00 - 483.53
nollapelit: 1 - 2
nollaerät: 6 - 14
voitot: 2 - 5
tasapelit: 0 - 1
tappiot: 6 - 2
jatkoajat: 0 - 1
maalit/60 min: 3,65 - 1,49
torjuntaprosentti: 88,66 - 94,12
voittoprosentti: 25 - 68,75

1. johtopäätös: Hurme on parempi. Hurmeen luvut ovat joka kohdassa paremmat, huomattavasti paremmat.

2. johtopäätös: joukkueen puolustuspeli on parantunut. Hurmeella on vähemmän torjuntoja ja päästettyjä maaleja kuin Duballa, vaikka Hurme on pelannut noin 30 minuuttia enemmän.


Laskemalla torjutut laukaukset ja päästetyt maalit yhteen saadaan jonkinlainen laukaisuluku. Duban pelatessa Tepsin maalia kohti lauottiin (em laskutavan mukaan) keskimäärin 32 kertaa ottelussa. Hurmeen aikana keskiarvo on ollut 25,5 laukausta. Eroa on 6,5 laukausta. Ero on minusta aika suuri.

Vääntäen: TPS:n maalia kohti on laukaistu noin kaksi laukausta per erä vähemmän. Tämä kertoo minusta joukkueen puolustuksen tiivistymisestä.

Puolustuksessa on tapahtunut maalivahtien vaihdon jälkeen yksi pelaajamuutos. Teemu Kesä ei ole Hurmeen aikana paljon pelannut (Hurmeen ensimmäisen pelin jälkeen alkoi vilttikomennus) ja kolmospakkiparina on pääsääntöisesti ollut Backman-Pukka.

Hyökkäyksessä on ollut pari muutosta, ensin tuli Mäkinen ja sitten McDonnell. Sykkö, Pulliainen ja Ramstedt pullahtivat kokoonpanon ulkopuolelle.

Päätelmä:
- huomattavasti parempi maalivahti (joka antaa joukkueelle mahdollisuuden otteluiden voittamiseen),
- pari täsmämuutosta kenttäpelaajiin,
- yrittämistä ja
- tekijä X.
Siinä parantuneen puolustuspelin salaisuus ts pelejä voi voittaa, vaikka maalinteko olisi välillä heikkoa.

Tekijä X on joukkuehenki, joukkueen valmennus ja tuuri. En tiedä onko joukkuehenki parempi kuin ennen, enkä tiedä onko valmennusjohto muuttanut jotain. Yleensä kovasti töitä tekevällä joukkueella on tuuria.

Ei kommentteja: