torstaina, maaliskuuta 12, 2009

JYP-TPS puolivälierät

Ykkönen vastaan kymppi. 168 tehtyä maalia vastaan 133. 112 päästettyä maalia vastaan 159. 106 pistettä vastaan 80 pistettä. Ylivoimaprosentti 18,24% vastaan 10,42%. Alivoimaprosentti 87,62% vastaan 84,75%. 735 rangaistusminuuttia vastaan 813.

Joukkuetilastot ovat pahasti Tepsiä vastaan. Yksilötilastot myös, jopa maalivahtien osalta. TPS on todellinen altavastaaja ja siinä on TPS:n sauma. Kai Suikkasen sanoin:

- Eihän meillä pitäisi lehtien perusteella olla mitään mahdollisuutta. Tiedä sitten viitsiikö sinne Jyväskylään lähteäkään, vai pitääkö ne pisteet postissa laittaa menemään. Altavastaajana on kuitenkin kiva tulla ohi. Ensimmäistä voittoa lähdetään hakemaan, sitten kun se saadaan, haetaan toinen. Jatkoaika.com 12.3.2009

Juuri noin. Ensimmäistä voittoa hakemaan jne. JYP:llä on menestyspaineet, Tepsillä kiusaajan rooli. Jos JYP haluaa tosissaan mestariksi, lyö materia + henki yhdistelmä pelkän hengen. Mestari kestää aina paineet, muuten ei ole mestari.



Minua korpeaa Tuomas Suomisen loukkaantuminen. Jässikkä oli nousemassa isoksi ratkaisijaksi, kun lento katkesi. Suomisen saappaat kaipaavat täyttäjää, kuka tahansa saa täyttää. Vaikka Antti Erkinjuntti, vaikken uudesta hiusmallista pidäkään. Kyllä lätkänpelaajalla pitää takaletti olla. Kipru!

Jamie Johnsonin paluu kaukaloon ilostuttaa. Johnson voi saada taas ylivoimapelin toimimaan ja muutenkin Tepsin tehokkaimman vitjan takaisin raiteilleen. Ilari Filppula on paikannut Ville Vahalahden ja Sami Venäläisen välissä, mutta ei ole yltänyt Johnsonin tasolle.

Pelituntumaa ei tietenkään JJ:llä ole, mutta luulisi homman hoituvan silti. Venäläinen voi ottaa aloitukset, jos olkapäätä pitää säästellä. Tosin siinä menee yksi temppu hukkaan. Jossain vaiheessa Venäläinen hoiti aloitukset otteluiden lopussa, kun TPS haki kavennusta tai tasoitusta.

Alexander Salakilta vaaditaan täydellistä pelaamista – jälleen kerran.

Puolustukselta jämäkämpää pelaamista kiekon kanssa. HIFK:ta vastaan pakit sortuivat välillä helmasyntiinsä ts. silmät kiinni avauksiin ja purkuihin. Runkosarjaan verrattuna näitä ylirohkeita tai typeriä ratkaisuja tuli vähemmän, mutta JYP on eri tasolla kuin HIFK ja tuskin koheltaa samalla tavalla maalipaikoissa. Lisää huolellisuutta kaikkiin ratkaisuihin, sillä siitä selviää.

Hyökkäykseltä tehoja. Tarpeeksi. Ihan sama kuka tekee tarvittavat maalit. Super Max tekee yhden kuitenkin.

Olen maailman heikoimpia veikkaajia. Siksipä en veikkaa miten puolivälierässä käy. Lähden kannustamaan Tepsiä voittoon ja toivon yllätystä. Mustaa ja valkoista!

PS. Sen verran pitää leijua, että JYP sopii Tepsille hyvin. Joku Blues olisi paljon pahempi vastus. Tai sitten olen nähnyt viime kausina liian monta Bluesin voittoa Tepsistä.

Ei kommentteja: