torstaina, maaliskuuta 05, 2009

Taas sääleissä

Uskomatonta, mutta totta. TPS on taas sääleissä. No, tämähän oli selvää alusta asti, koska TPS on aina ollut säälipleijareissa. Tämä kausi on neljäs kerta, kun sijat 7-10 ottavat yhteen pääsystä pudotuspeleihin eli pelaavat ns. säälipleijarit. TPS on tähän asti ollut vakuuttava säälipleijareissa. Kuusi ottelua ja kuusi tappiota. Mikä mahtaa olla saldo tämän kevään jälkeen?



Hannu Virran potkujen jälkeen päävalmentajaksi tullut Kai Suikkanen tähtäsi koko ajan kymppisijaan ja joukkue pääsi kuin pääsi tavoitteeseen. En olisi uskonut lokakuun lopussa. Joukkue oli jumbona ja pistekeskiarvo oli 0,89 (18 ottelua) ja maaliero -23. Suikkasen aikana TPS:n pistekeskiarvo oli 1,60 (40 ottelua) ja maaliero vain kolme miinuksella. Jos oikein laskin. Kättä lippaan! Järjetön suoritus, oli minun laskemiset oikein tai ei. Liigajumbosta pudotuspelikarsintaan on todella hieno suoritus. Samoilla pelaajilla.



TPS:n viimeisten pelien perusteella väitän, että HIFK lyö sääleissä luun kurkkuun heti lauantaina ja otteluvoitot menevät lopulta 2-0. Tänään HIFK antoi tasoitusta reippaasti lepuuttamalla runkopelaajia ja se yksi sika oli pelikiellossa. Kaiken lisäksi vaihtoivat maalivahtia ensimmäisen erän jälkeen. Kakkosmaalivahdilta melkein lipsahti ensimmäinen laukaus räpylästä sisään ja lopulta päästi neljä maalia. Käytännössä ei saanut kiinni rantapalloakaan.

TPS taas jatkoi perseilyä. Erityisesti maalipaikkojen lahjoittaminen oli tänään taas korkeassa kurssissa. Jos mahdollista, niin kiinnittäisin vielä vähän vähemmän huomiota hyökkäyssinisen ylitykseen ja muutenkin hyökkäyssinisellä kiekolliseen toimintaan. Kiekollisen pelaajan kannattaa syöttää lapaan kuin lapaan – ei sillä niin väliä, että kyseessä on vastustajan lapa noin joka toinen kerta. Kaverille kans.

Eikä maalivahtipelikään ollut tänään kovin kaksista. Kolmannessa erässä tuli mieleen viime kevään sääliräpellys. Sama halli, sama vastustaja ja sama laukaus sisään. Ylivoimasta puhumattakaan. Ylivoima oli niin huonoa, että hävetti katsella. Tiistain Blues-peliin oli eroa vastustajan maalivahdissa ja Tepsillä oli vähän tuuria mukana.

Tepsin henkinen vire on minulle arvoitus. Voi olla, että maha on täynnä tai sitten ei ole. Ei pitäisi olla, mutta pakkovoittojen ottaminen ei onnistunut runkosarjan lopussa kovin hyvin. Kestääkö kantti jatkossa? Nimittäin tänäänkin pelaaminen alkoi vasta tappioasemassa. Miksei voi pelata rohkeasti omaa peliä ottelun alusta asti? Vasta sitten kun on pökäle lahkeessa tapahtuu jotain. Pökäle-tyylillä ei pitkälle pötki edes kotikaukalossa.

Realisti minussa sanoo, että HIFK siis vie, kun laittavat parhaan kokoonpanonsa jäälle ja myös taklaavat normimääränsä. Optimisti minussa taas uskoo TPS:n tiivistävän puolustuspelaamistaan useamman pykälän ja runttaavan kaksi maalia sekä kestävän fyysisen pelin jollain ilveellä. Voitto kotiin tuloksella 1-2 ensimmäisessä pelissä ja kaikki on auki. Olisihan se ensimmäinen säälipleijarivoittokin jo edistystä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuis meän Kipe?

Anders kirjoitti...

Kipe? WTF.

Kipru jätti leikin kesken. Antti Halonen pääsi vetelemään vaihtoja. Ihan hyvin vetikin. Ei sössinyt kiekon kanssa eikä joutunut jäähylle. Haloselle on varattu hyvä rooli, jos Makke ei kestä.

Odotin Halosta jo Blues-pelin lopussa kehiin antamaan vähän vastusta Rajamäelle ja Heiskaselle. Jos ei maalia tehdä, niin lyödään päähän. Edes joskus.

Hihasta vedän vielä sellaisen, että Halonen voisi olla Bergin korvaaja. Akinaattori oli tänään heikko ja taklauksissa oli vain vastaanottajana. Jotain on varmaan rikki miehellä, kun ei innostu pystypainiin.

Illan komein taklaus oli Petrellin avojääpommi Erkinjunttiin. EJ kuskasi kiekkoa ja ihaili miten nätisti se pysyy lavassa, vaikka vähän heiluttelee mailaa. Heitti varmaan voltin, kun #32 tuli olkapää edellä maailman pienimmän puskan takaa yllättäen eteen.

EJ:lle kunniaa siitä, ettei peli mennyt väistelyksi taklauksen jälkeen. Jatkoi rohkeasti normilinjallaan ja hankki ratkaisevan jäähyn. Palkinnoksi sai syöttöpisteen ja yleisön buuaukset heppoisesta kaatumisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Akinaattorilla tämän kauden jälkeen kolme vuotta sopimuksessaan, joten Halonen voi vielä hetken odotella.

Anonyymi kirjoitti...

Halonen -2 eilen

Anders kirjoitti...

Halosen -2 muutaman minuutin peliajalla on kyllä vahva näyttö – aloittaa taas pelin viltissä. Mutta nykysäännöillä Halonen voisi olla täsmäase, jos tsadilaiset elvistelevät liikaa. Kun. Ensi kaudella ei ole seitsemättä pakkia, joten viimeiset hetket kokeilla jotain uutta Turussa.

Alkuperäinen ja heikko ajatus tuossa Halosen nostossa oli Akin vaisuus fyysisellä puolella.

Toisaalta Aki ja Joonas Järvinen ovat aika noheva pari tällä hetkellä. Ripaus kiekollista taitoa molemmille, niin avot. Kiekollista järkeä taas Klubertanzille ja Nordlundille. Heikkiselle liikettä ihan shaatanasti ja papua, kun tuntui eilen häviävän laitaväännöt satanolla. Kiprulle terveyttä.

Ja minulle pari siivua kirkasta. Vaikka vettä hanasta. Onhan sentään perjantai ja pudotuspelivire pitää löytää. Huomenna didn’t on did.

Anonyymi kirjoitti...

Jumankeketti! Tupsukat kellisti Helsingin pöhöttyneet brändiläiset! "Hatun"noston arvoinen teko.. Voittakaa toisenkin kerran niin lakkaan viljelemästä huonoa MddWd huumoria pitkin Turkulaisten hallinnoimaa blogosfääriä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kuin sillä olisi mitään merkitystä, mitä sinä teet.

Anonyymi kirjoitti...

Hiitelä, oletko se sinä? Kirjoittaisit anonyymi jotain positiivistä, varsinkin kun yritin olla positiivinen Tps:n suhteen. Ja niinhän siinä kävi että Isot Kissat kuohittiin kivettömiksi kotikissoiksi. Iso käsi Suikkaselle, eipä olisi kukaan uskonut syksyllä miten poikittaisella mohikaanilla ja nimettömällä joukkueella voi mennä pitkälle.