lauantaina, marraskuuta 06, 2010

Hys

Tiistain Pelicans-matsi jäi väliin hyvän keikan takia. Hyvä olisi ehkä noussut pykälän ylöspäin, jos ei alla olisi ollut Princen asettamaa rimaa. Tietenkin on epäreilua verrata nuorehkoja jannuja legendaan, mutta entä sitten? Erittäin hyvin soitettu on erittäin hyvin soitettu ja silloin ei nöösipojat vaan pysy mukana. Sitten kun The Gaslight Anthem pääsee livenä piisiensä tasolle, niin taivas aukeaa. Cross my heart.

TPS voitti tiistaina. Jos olisi taikauskoinen, niin voisin kuvitella, että Tepsi voitti koska a) en ollut paikalla b) bändi New Jerseystä soitti Helsingissä. Leikitään, että olen taikauskoinen. Etusormi suun eteen ja ollaan hyvin, hyvin hiljaa siitä, että olen tänään katsomossa. Pynchon in the house!

Viikko sitten olin satavarma, että Ässät voittaa Turussa. Ja niin voittikin. Tämän päivän pelistä en osaa sanoa mitään varmaan. TPS:llä on MuTu-mittarilla tutkailtuna ainakin kohtalaiset mahdollisuudet voittaa. Takana on vapauttava ensimmäinen voitto, ensimmäinen avausmaali, ensimmäinen nollapeli, maalitilien avauksia pari kappaletta ja vastassa on Kärpät. Lunttasin sarjataulukosta, että Kärpät on liigan toiseksi huonoin vierasjoukkue. Kahdeksan vierasottelua ja vain yksi voitto. Aika yllättävää. Huonoimmalla vierasjoukkueella on onneksi tänään kotipeli.

Kärppiä ja Tepsiä yhdistää alisuorittaminen ja kakkospallilta päävalmentajaksi kesken kauden ylennetyt miehet. Epäilen, että jälkimmäinen on halpa ja huono ratkaisu. Uskon vahvasti, että jos haluaa halvan ja hyvän tuotteen, niin pitää ostaa kaksi. Lisäksi uskon, että valmentaminen on tiimityötä, jossa koko tiimin pitäisi lähteä samalla ovenavauksella. Onhan kakkosvalmentaja ollut vahvasti mukana heikossa suorituksessa. Mutta lompakko ratkaisee ja ainakin Tepsillä lompakossa on hiluja ja koi. Kärpillä pitäisi olla massia puolen valtakunnan edestä, mutta jostain syystä eivät tuhlaa kuin pelaajiin. Pitää olla kiitollinen, että antavat tasoitusta. Ja häviävät tänään.

Kas, kokoonpanot ovat ilmestyneet. Kokoonpanon katsominen saa pientä epävarmuutta puseroon. MAX ja Hattunen ovat kipeänä(?) ja tilalla Suominen ja Kivenmäki. En tykkää. En sitten yhtään. Pojat todistakoon kaukalossa, että ansaitsevat rakkautta. Olisivat edes ottamatta tyhmiä jäähyjä. Äh. No, tšekkivahvistukset tekevät pelin ja Ortio antaa mahdollisuuden.

Ei kommentteja: