perjantaina, marraskuuta 26, 2010

Muna

Ajattelin piristää itseäni Tepsin pelillä pakkasen, pimeän, oman typeryyden ynnä muun antisankaruuden painaessa mieltä vitutuksen puolelle pahemman kerran. Resepti ei tehonnut. Jokerit-TPS 5-0. Muutenkin Areenalla oli ihan vitun tylsää. En tiedä mikä paikassa on vikana, mutta ei siellä voi kuin epäviihtyä, jos ei Tepsin pelistä saa mitään irti. Muissa halleissa voi vähintään nauttia paikasta, alkuasukkaista tai paikan antimista. Toisaalta Areena ei ole halli, vaan hajuton, mauton ynnä muuta rakennus, jossa on kaukalo. Ei siellä ole edes hyvännäköisiä naisia. No, omat juomat maistuvat aina.

TPS:n peli on samanlaista sontaa kuin syyskuussa. Joukkuepelaaminen on edelleen harvinaisen heikolla hapella. Jokainen vastustaja osaa pysäyttää TPS:n 10-15 metrin avaussyötön. Välillä ei tarvitse edes tehdä mitään, koska syötöt viuhuvat metrin korkuisina lerppuina kohti hyökkääjää. Kukaan ei saa luokatonta syöttöä haltuun, hyökkäävä joukkue häviää tilanteen. Avauspelaamisen tanssiparina on mahtava puolustuspelaaminen. Vain maalivahti (Engren) saa puhtaat paperit. Lopuille jääkiekon aapinen käteen. Tai ainakin valmentajille.

Matsin mielenkiintoisin juttu oli Garrett Raboinin pikkusähinä ja pelipaikan vaihto. Raboin sähisi 4-0 maalin jälkeen jotain. Ilmeisesti mies koki vääryyttä. Ja puhui vähän käsillä vaihtoaition puolelta kaukaloon. Ei tainnut kuin hipaista, mutta neroutta oli ilmassa. Onneksi(?) tuomarit eivät reagoineet (no ei sokeus mikään yllätys ole).

Jossain vaiheessa Raboin vaihtoi pakista laitahyökkääjäksi. MAX siirtyi McCarthyn pariksi. Näytti aika kauhealta, vaikka mies on yliopistolätkässä pakkina luutinut. Nyt mieleen jäi vain kaksi ns. normisuoritusta. Siniviivalaukaus, jossa onnistui lyömään ohi tai muuten vaan tunaroimaan lyöntilaukauksen ja toki kaupanpäälle kaatui ja kiekko päätyi vastustajalle. Hyökkäykseen lähtö, neljäntenä miehenä säntäsi tukemaan luovaa ja päin persettä mennyttä hyökkäyskuviota. Paitsi, että kaatui lähtökiihdytyksessä ja McCarthy liukui ohi. Hyökkäys ei tuen puutteeseen kaatunut, vaan hyökkääjät ihan itse mokelsivat itsensä punaviivan paikkeilla pussiin.

TPS:n ruumiillistuma oli tänään Janne Hauhtonen. Nerokkaita jäähyjä, mm. ylivoimalla vastustajan maalin takana onnistui koukkimaan/estämään itsensä boksiin. Jäähyjen välillä syötti ohi tai vastustajalle. Kruununa rystyavaus, 10 metrin roikku kahden vastustajan väliin punaviivalle. Lähelläkään ollut omia. Mitvit. En tiedä jännittikö miestä kirkkaat entisen seuran valot vai oliko muuten vaan hiekkaa p... Toisessa erässä istuskeli tovin viltissä Maven kanssa. Kolmella ketjulla ei tosin tullut yhtään sen parempaa tulosta.

Minä tarvitsen lääkityksen. TPS tarvitsee YYA-sopimuksen. Joukkueen kesken. Ystävyyttä, yhteistoimintaa ja avunantoa. Mahdollisesti myös valmentajaa vaatimaan em. asioita, koska edelleen joukkue esiintyy yksilöinä eikä joukkueena. Ja jaget före laget –tyylillä ei voittoja tule edes syksyllä – luulisi tämän olevan selvää penaalin vähän tylsemmällekin kynälle.

Ei tätä usko todeksi. Riipaisen kännit, noin niin kuin ensiapuna. Ei se vitutusta vähennä, mutta eipähän satu päähän kuin vasta huomenna.

3 kommenttia:

VadeS kirjoitti...

'Tunnelma' aivan kamala. Hiljaista kuin kirkossa.

Harmi että pistivät Ortion aloittamaan maaliin. Kaksi lahjamaalia alkuun ja peli oli liian nopeasti ohi. Engren olisi kuitenkin ollut edellisillan tilastojen perusteella ns. kuuma maalivahti.

Hauhtosen pelistä samaa mieltä. Suunnilleen samoihin aikoihin tuomarit vihelsivät vielä kaksi ihan käsittämätöntä jäähyä, niin ei ihme että taululla oli nopeasti 4-0.

Eka peli tällä kaudella, ei ollut ihan niin kauheaa kuin pelkäsin. Tosin joukkuepeliin on vielä paaaaaljon matkaa.

Anders kirjoitti...

Tunnelma on pitkään ollut Hjalliksen kalliossa heikko, ainakin Tepsin peleissä. Pelaajien huudot kuuluvat yläkatsomoon, puolet yläkatsomoista on tyhjiä, alhaalla fanipäädyssä pieni joukko sitkeästi heiluu, loput katsojat ovat hiljaa. Ja videotaululla pyörii ainakin 5 vuotta vanhat animaatiot ja alkuvideo on todella iänikuinen - tällaisen pari kertaa kaudessa vierailevan pällin mielestä. Mutta Royn porrasvalot olivat tosi ihqut vieressä istuneiden 4- ja 6-vuotiaiden pikkulikkojen mielestä. Onneksi katsomossa pelin aikana(!) liikkunut narri-maskotti ei tullut keimailemaan naaman eteen, pasifistina olisin joutunut vieressä nököttäneiden lasten takia sanomaan nätisti rumasti, että tukehdu polyesteriisi heti tai haiset viinalle in five seconds punk.

Minusta peli oli kauheaa. Alusta – Plihal voittaa ekan aloituksen sata-nolla, Nordlundille kiekko, kuljettaa ylöspäin ja juuri ennen punaviivaa nosto päätyyn. Pitkä. Wtf, olipas taas hyvä ratkaisu ja loistava kuvio – Loppuun, alivoimamaalin (55.54) jälkeisistä tapahtumista en muista mitään, vitutus esti tallennuksen.

Sari - MrsAgatha kirjoitti...

Mäkin olin pelissä 10 vuotiaan kanssa. Tottakai se maskotti työnsi meidän eteen (voi vaikuttaa se että poikapuolella oli Jokeri-kamaa yllä hyvinkin paljon), ei auttanu mulkoilu; siinä se vaan hengas.
Sääli että tuli tappio "omalle" joukkueelle, olis ollu kiva hiukan louskuttaa leukaa poikapuolelle. Joka oli muuten yksi harvoista jotka jotain huusi.