tiistaina, marraskuuta 02, 2010

Lepsut

With great expectations, we had the greatest expectations.

33,33333333333333 prosenttia runkosarjasta tulee tänään täyteen. Vastassa Pelsut. Siellä oikeassa todellisuudessa höpöttelisin jotain lepsut pelsut, pelsut lepsut nyt vaan kaatuu jo ennen kuin bussi kaartaa Turkuhallin kupeeseen. Täällä Ihmemaassa taas lepsu-TPS yrittää tehdä ensimmäisen kerran ottelun avausmaalin. Ja myös lähteä turkasen nopeasti omasta päästä. 19 kertaa tämä kombinaatio on jäänyt toteutumatta.

Kokoonpanosta on näköjään pudotettu ikitaistelija Kivenmäki ja Suominen. Tässä alkaa epäillä, että Suomisen parasta ennen päivä oli keväällä 2009. Tuon jälkeen ei ole nähty edes välähdyksiä jykevän patukan röyhkeistä nousuista kiekon kanssa vastustajan maalille. Viime kaudesta jäi mieleen lähinnä nerokas kuvio, jossa mies tuo kiekon yli hyökkäyssinisen, tekee täysjarrutuksen laidassa, sihtaa toiseen aaltoon ja syöttää keskikaistalle, päin vastustajaa.

En tiedä missä kunnossa Suominen on, mutta lauantaina ainakin hän lähti ensimmäisenä lämmittelystä, noin viisi minuuttia ennen summeria. Yhdessä Hattusen kanssa. Niin, että voihan miehillä olla jotain vaivaa. Yleisnerona sanon, että Kivenmäkeä vaivaa systeemin puute. Pikkumies tarvitsee myötätuulen systeemin ja ketjukavereiden muodossa. Vastamäessä käy lähinnä suu ja läpiajojen kyttäily näyttää harvinaisen flegmaattiselta.

Plihal on punkteerattu pelikuntoiseksi. Jospa nyt Tomas näyttäisi parasta puoltaan, hiomapaperia ja pienten, oikeiden asioita tekemistä. Toinen uusi naama kokoonpanossa on Jussi Tapio. Tykkään Tapion röyhkeydestä, vielä vähän sähäkkyyttä ja jämäkyyttä alakroppaan, niin liigapelaaja on syntynyt. Tehokas.

Haluan uskoa, että Mave ja Suominen ovat sivussa heikkojen suoritusten eikä loukkaantumisten takia. Jos edes toiselle saisi MAXin yrityksen, niin huutaisin onnesta. MAX oli lauantaina oma itsensä pelillisten taitojen puolesta, mutta mies yrittää koko ajan, vaikka peliaika on kortilla. Pelillisistä taidoista tuli hyvä välähdys toisessa erässä punapään sinkoutuessa laitaa pitkin hyökkäykseen. Hyvä suoritus, mutta kiekko jumitti punaviivaan. Huomasi tapahtuneen ja karvasi punaviivalta kiekon takaisin ja antoi kolmen metrin syötön. Ketjukaveri oli neljän metrin päässä… Mutta hei, lapaa kohden oli menossa. Vähän kävi sääliksi, kun yritys riitti, mutta taidot ei.

Peliin en pääse/joudu. Pääsen Tavastialle. Odotan parhautta. The Gaslight Anthemin keikan alustaisi täydellisesti kolmen pisteen voitto… Voisi jorata (setä ei tiedä muita tapoja) onnensa kukkuloilla ja olla onnellinen edes hetken.

Cause everybody's shaking like the end of the world,
And everybody's waiting on the end of the world.
And I ain't got a friend, Baby, left in the world,
Don't make me dance all night alone.

4 kommenttia:

Karhuherra kirjoitti...

Noooh, hyvinhän se meni. Sekä peli että keikka. Jätkät latoo takatolpalta lättysyöttöjä sisään ja rokkikunkut räjäyttelee tajuntoja. Pitäisiköhän pysyä useammin pois hallilta?

Anders kirjoitti...

Juu, ilta oli komia. Fiilis katossa jo keikalle mennessä (mutisin 5-0 kaikille koko ajan) ja hyvinhän pumppu veti. Rockpoliisina tai pikemminkin rockvartijana nurisen hieman muutaman kipaleen miksauksesta, meni puuroksi mm. We Came to Dance. Erityisen ylpeä olen siitä, että tunnistin jokaisen piisin nanosekunnissa ja American Girlinkin kilahti ruudulle heti. Rockpoliisiseuralainen sanoi, että ”ihan hyvä”, mutta onneksi lavensi ja sanoi nauttineensa kokemuksesta pl. soundin puuroilut ja aikoo hankkia lopunkin tuotannon The '59 Soundin kaveriksi.

Mielelläni pysyn poissa hallilta, jos 5-0 seisoo joka pelin jälkeen taululla. Tietenkin tässä syväkyykyssä herää pieni epäilys Tepsin voiton korrelaatiosta GA:n Suomessa soittamisen kanssa… Mutta eihän tuo voi pitää paikkaansa tai sitten pitää, kun kerran kaikki muukin on mahdollista.

Karhuherra kirjoitti...

Kvoa suoritus rokkipoliisilta, itse tunnistin sen encoressa tulleen sinkun b-puolen vasta settilistasta luntattuani. Soittivat tosiaan turhan kovaa, puuroutuminen johtui lähinnä siitä. Mutta neljättä kertaa näin äijät lavalla ja nyt tyhjensivät pajatson koko potentiaalilla. Soitossa ihan uutta ryhtiä ja meiningissä karismaa. Tätä lisää taas joskus.
Toivottavasti tsekkasit myös Chuck Raganin, oli todella kova.

Anders kirjoitti...

Chuckista näen vain puolet, ehkä ja valitettavasti. Teki sellaisen säväyksen, että pitää kaivella tuotantoa esiin.