torstaina, tammikuuta 13, 2011

Horros

Alkukauden paska joukkue on 99% todennäköisyydellä koko kauden paska

En ole ehtinyt kirjoittamaan mitään. Työ, kurssittelu ja flanör ovat vieneet aikaa ja loppukin into on valunut Tepsin suoritusten mukana lähimpään lumikinokseen. Pohjanoteerauksen koin joulukuussa Lahdessa. En muista kotimatkasta mitään. Tippakaan en ottanut ja tappiovitutus niskassa sompailin autopilotilla moottoritietä pitkin kotiin. Viime lauantaikin oli ankea kokemus. Voittomaali alivoimalla. Morsing. Tiistaina pistin pään polviin ensimmäisen erän jälkeen. Taas alivoimamaali ja Engrenillä tuplasti torjuntoja eikä mitään rotia pelaamisessa. Tänään radio meni kiinni ensimmäisen erän jälkeen. Ei vaan pysty kuuntelemaan. Kaikki menee päin persettä tällä kaudella. Jätkät menee niin karsintaan.

Sinänsä yksittäinen tappio ei saisi viedä polvilleen eikä viekään – tyyli vie, kerta toisensa jälkeen. TPS 2010-11 häviää joka tilastossa, jolloin voittaminen on lähinnä kiinni vastustajan maalipaikkojen hyödyntämisestä. Jos vastustaja sössii, niin TPS voi saada pisteitä. Useimmiten ei sössi ja siksipä Tepsin pistekeskiarvo on alle yksi. 38 ottelua pelattuna ja jumbona. Hallitseva mestari, hei!

Tällainen koko kauden mittainen todellinen perseily on minulle uusi kokemus. Vuosikausia sain ylpeillä sillä, ettei TPS ole antanut valmentajalle potkuja (kesken kauden). Pudotuspeleihin pääseminen oli vuosia itsestään selvää. 2000-luvulla meni heikommin, mutta silti luulin kaiken olevan väliaikaista. Kevät 2007 oli olevinaan pohjanoteeraus ja syksyllä 2009 tuli uusi pohjanoteeraus, mutta tällaista ei viime kauden jälkeen osannut edes kuvitella.

Oksettavista tappioista huolimatta käyn peleissä. En oikeasti ymmärrä miksi. Tulee erittäin huono olo lähes joka kerta. Joka kerta ihmettelen miten mestari on voinut epäonnistua näin pahasti. Kaikki on vaan pettänyt mestaruuden jälkeen. Ruusuja ei voi jakaa kenellekään. Valmentajavalinta meni täysin reisille. Pelaajavärväyksistä ei voi päätä silittää. Pelaajien onnistuminen on tietenkin pitkälti valmennuksesta kiinni, mutta kun rekrytoidaan mm. keskushyökkääjäksi laitahyökkääjä on rekrytoijallakin mennyt silmät kieroon enemmän kuin minulla. Kirsikkana pökäleen päällä on se, ettei kukaan ole vastuussa tästä. Ainakin tuntuu siltä. Pelaajakoordinaattori viittaa hallitukseen ja hallitus on hiljaa. Jos kaikki ollaan oikein hiljaa, niin ehkä tästä painajaisesta herää. Uuh.

Tietenkin voin lohduttautua sillä, että liigassa pelaa monta seuraa, jotka eivät ole ikinä voittaneet mestaruutta ja monella muulla viimeisin mestaruus on takavuosilta. Ei lohduta.

Toivon, että joukkue välttää karsintapaikan. Vaikka olisihan se perverssillä tavalla nautinnollista, että hallitseva mestari karsisi sarjapaikasta. Jospa sitten menisi oppi perille, koska toivon, että toimistolla on opittu tästä katastrofista. Ensi kaudesta tulee joka tapauksessa mielenkiintoinen.

Mikä on sarjataso? Liiga. Taloustilanne? Heikko. Kuka on päävalmentaja? Ei tietoa. Jatkaako Upi vielä yhden kauden? Ei tietoa. Ketkä kaukalossa viilettävät? Tällä hetkellä taitaa olla neljällä pelaajalla (julkistettu) sopimus ensi kaudesta.

Näistä neljästä kaksi ei ole käytännössä pelannut tällä kaudella ollenkaan. Onko Bergistä ja Huczkowskista ensi kaudellakaan paljon iloa kaukalossa? Kumpikaan ei ole täyttä kautta pelannut pitkään aikaan, Huczkowski ei varmaan koskaan. Tuleeko Vahalahden jalka pelikuntoon? Nouseeko Suominen liigapelaajaksi vai jatkuuko matalimman aidan ylittäminen jatkossakin? Kaipa officen kassakaapissa on muutama julkaisematon jatkosopimus, mutta silti tilanne näyttää ulkopuolisen silmin todella huteralta.

TPS tuntuu elävän kädestä suuhun ja lähinnä vaan pitävän nenän vedenpinnan yläpuolella. Ja sekös vituttaa. Kilpaillaan, mutta leuka on rinnassa jo startissa. Tulisi nyt joku joka naulaisi menestysteesit hallin oveen ja toteuttaisi ne. Haluan, että TPS on aina kauteen lähtiessä ennakkosuosikki ja keväällä kovin luu.

Lauantaina hallille.

Ei kommentteja: