perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Leija vahvassa myötäisessä

TPS pullistaa hauista. Osakeannista olisi tulossa menestys. Huikeaa sanon minä. Toivottavasti on myös menestys. Osakeannista enemmän, kun itse anti tapahtuu ja omistussuhteet selviävät. Antihehkutuksen (hauska sana) yhteydessä Seppo Sutela ampuu molemmilla piipuilla:

- Strategiamme kulmakiviä on rakentaa taisteleva joukkue, joka pelaa iloisella ilmeellä viihdyttävää kiekkoa. Pelaajabudjetin saneeraus antaa tilaa nuorille ja nälkäisille äijille, joiden taustalla häärii mm. SM- liigan kovin pakkipari Berg - Kiprusoff. Ykkösketju on vielä haussa ja monia tuoteuudistuksia vireillä. Ensi kaudella tulemme Hannu Virran vetämän valmennustiimin johtamana yllättämään positiivisesti.

Puheet ovat komeat. Helvetin komeat. Todellisuus ei ihan vielä ole samalla tasolla. TPS teki Tomas Sinisalon kanssa sopimuksen tällä viikolla. Ilman koeaikoja, suoraan vaan jengiin mukaan.

Tomas Sinisalon suurin meriitti tähän mennessä on ”Son of former NHL player Ilkka Sinisalo” ja syntymäpaikka ”City of Brotherly Love". Toiseksi suurin meriitti on 20-vuotiaiden MM-pronssiryhmässä mukana oleminen. Kolmanneksi suurin on SaiPa-valmentaja Mälkiän ytimekäs kuvaus ”leija mikä leija”. Seuraavaksi listaisin nuoren miehen tehopisteet, mutta suurennuslasi on hukassa. No sen sijaan teenkin listan nuoren miehen edustamista seuroista. Äh. Ei pysty, niitä on liian paljon.

Olen aika skeptinen Sinisalon värväyksestä. Hän haisee voimakkaasti flopille. Flopille, johon Tepsillä ei ole varaa tässä tilanteessa. Puolet joukkueesta on jo nyt suoraan toivotaan, toivotaan –pelaajia (toivotaan siis onnistumisia ja jyrkkää kehityskaarta, pelätään stagnaatiota). 21-vuotias on kehityskelpoinen, mutta ei ole ihan tervettä vaihtaa seuraa useamman kerran kaudessa. Potentiaalia on jonkinlaiseen kiekolliseen rooliin, mutta pelipaikka ei voi olla automaatio. Pelipaikka pitää ansaita ja tässä kohtaa on ilmeisesti ennen hirttänyt kiinni. Minä (koska minulla on varaa) olisin tarjonnut koeaikaa ja sen päälle sopimusta. Suora vuoden sopimus leijan kanssa nimittäin haisee epätoivolta. Mutta toisaalta miksi ei olisi tehty sopimusta:

- Sinisalo on juuri sen tyylinen pelaaja mitä olemme hakeneet.

Ei kommentteja: