maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Odotus jatkuu, osa mones

Hiljaista on täällä(kin). Kausi 06-07 on Tepsin osalta ollut paketissa jo kauan. Uuteen kauteen valmistautuminen on menossa, vaikka ei siltä tunnu. Pelaajahankinnoissa aikahaarukka on muutamasta päivästä / alkuviikosta / loppuviikosta syyskuuhun. Jossain välissä tulee uusia pelaajia. Aika ankeata, jos syyskuulle asti nykyisillä pojilla mennään.

Neuvottelukontakteja on ja tarjouksia on jätetty. Hankintojen tason pitäisi olla lähes NHL ts kolme maagista kirjainta on pelipaikka tai sitten NHL. Ellei joku muu liiga tahi seura iske väliin. Iskemisestä ei päästä erään kriitikoksi kääntyneen analyytikon missioon*, vaan osakeantiin.

Tepsin osakeanti on parhaillaan käynnissä ja kuun loppuun asti isketään rahaa tiskiin. Liikemiehiä, jopa oikein nimimiehiä, on kuulemma seteliniput kourassa Tepsin luukulla. Saas nähdä miten käy, kun vanhat rakenteet ja mahdolliset uudet patruunat ottavat mittaa. Vähän olen skeptinen sopan onnistumisen suhteen, jos keittiömestareita on liikaa hellan ääressä. Mutta rahaa pitäisi olla tulossa ja talouden tasapainottaminen jatkuu. Mikä on hyvä asia.

Hyvä asia ei ole se, että joukkue on nykyinen. Väitän, että nimetön miehistö ei Turussa kiekkobuumia nosta. Tiukimmat kannattajat käyvät matseissa, vaikka siellä pelaisi pelkkiä a-junnuja tai ikämiehiä tai koiria, mutta liki 12 000 katsojan hallissa pitää käydä muidenkin katsomassa ja viihtymässä. Muuten osakeyhtiö kupsahtaa.

Heitän hatusta yhden viihtyvyystekijän ja vielä ihan ilmaiseksi. Voittaminen. Jos joukkue voittaa, niin millään muulla ei ole väliä. Se on myrsky vesilasissa, kun märistään voittavan joukkueen asioista. Jos taas lopputulos on heikko, niin tietenkin katson mieluummin yrittäviä nuoria kuin laiskoja vanhoja. Mutta minä olenkin katsomossa, satoi tai paistoi. Kaikki eivät ole. Muuta en tässä yritä sanoa (=pelaajahankintoja, kiitos). Ja sen tietenkin, että häviäminen se vasta vituttaakin.



*) Minä en tuon miehen missiosta perusta, mutta kyseisen lehden kustantajalla menee huonosti. UL tekee tappiota ja kustantajalla on YT-neuvottelut käynnissä. Ei ole mennyt jääkiekon analyysit & provot kaupaksi. Tosin lehden omistuskuviot eivät ole niin selvät kuin miltä ulospäin näyttää (jos minua on informoitu oikein ja totta helvetissä on). Saattaa siis analyytikon hommat jatkua, vaikka muuten kyllä kustantajalta toimittajia lähtee kilometritehtaalle.

Ei kommentteja: