torstaina, toukokuuta 31, 2007

Mallikasta menoa

Suomen huonoimmaksi kiekkomediaksi valittu Turun Sanomat jatkaa laatulinjalla. Tuoreimmasta jutusta voidaan poimia mm seuraavat pari hauskaa tietoa:

- Jason Ulmer saattaa palata Turkuun
- Matti Alatalon kanssa ei neuvotella
- Max Kolun viime kauden tehot 8+15 = 23 pistettä

En tiennytkään, että Jason Ulmer on Turussa joskus pelannut. Matti Alatalon kanssa ei kannata neuvotella, koska Matti Alatalolla on sopimus Kerhon kanssa ja meillä on jo ykkösvalmentaja. Mutta ehkä Mikko Alatalon kanssa voisi neuvotella. Toisi säpinää katsomoihin. Ei sitä selvin päin katselisi. Mika Alatalon kanssa ei tarvitse neuvotella. Kai Nurmisen (nimi oli oikein jutussa!) kanssa voisi neuvotella. 20 maalia SM-liigassa on kova juttu. Kolu teki viime kaudella yhden maalin ja seitsemän pistettä, otteluita kertyi 39. Neljän kauden yliopistouran tehot olivat 8+15 (152 ottelua).

Ehkä TS yrittää seurata Sihvosta, joka ei yksityiskohdista piittaa. Yksityiskohdat & faktat häiritsevät kaukalosta kumpuavaa analyysia. Ja olen oppinut Sihvosen jutuista, että kaikki toiminta maapallolla & ulkoavaruudessa lähtee kaukalosta. Yritän muistaa tämän opetuksen aina ja iankaikkisesti.

Turun Sanomien jutun informatiivisin lause on tämä:

Luultavasti seuraavat uutiset pelaajahankinnoista kuullaan vasta syksyllä

Ei helvata. Kyllä nyt menee kausikorttia kaupaksi kesän aikana ja buumi nousee. No ei. PA on PA ja PA:n ei auta valittaa. Kesän mantrani. Lupaan tarjota oluen, jos mantrallani tervehdit. Minua.

Jutun positiivisin kohta on Ari Vuoren kommentit Tomas ”leija mikä leija” Sinisalosta. Sinisalo onkin ihan hyvä ja enää Sinisalon pitää todistaa tämä väite todeksi. Kaukalossa. Reikäpallosaavutuksista en anna plussaa. Kyseessä on nimittäin hölmö laji. Kerran kokeilin ja petyin.

Minua hieman kypsyttää Tepsin tilanne. Miljoonannen kerran tänä vuonna. Joukkueenrakennus on pahasti kesken ja ilmeisesti rahapulan takia keskeneräiseksi jää syksylle asti. Päävalmentaja haluaa liikkuvia pelaajia, jonkinlaista ajokoira/jalat jalat joukkuetta ollaan rakentamassa. Tämä ”pelitapa” edellyttää vankkaa kesäharjoittelua koko joukkueelta. Nyt ykkösketjun (haluan uskoa ykkösketjun hankintaan edelleenkin) harjoittelu jää herran haltuun. Mahtaa tulla hyvää jälkeä kaukalossa. Ihan vaan muistutukseksi, että viime kauden kanukit olivat kaikki ”rapakunnossa” Turkuun saapuessaan. Koeta siinä sitten liikkua liukkaasti. No ehkä niillä (tulevalla ykkösketjulla) pysyy vuorostaan kiekko lavassa paremmin.

Ei kommentteja: