tiistaina, huhtikuuta 08, 2008

Nuorissa on tulevaisuus

TPS Hockey Akatemia on herännyt eloon, ainakin tiedotteen verran. Jo oli aikakin. Paras kohta uutisessa on tämä:

Akatemia haluaa korostaa pelaajan yksilöllisiä taitoja sekä huolehtia myös koulunkäynnistä.

Tuossa on järkeä ja toivottavasti pitävät kiinni punaisesta langastaan.

Yksilötaidosta on huutava pula ja koulunkäynti taas pitää korvien välistä huolta. Jos ei muuten niin antaa eväitä tulevaisuuteen, oli ammattina jääkiekkoilija tai ei. Ja varsinkin kun jääkiekosta ei tulekaan ammattia. Kaikki eivät kuitenkaan ponnista peruskoulupohjalta NHL-uralle asti kuten esim Aki Berg.

Sattumalta juuri tänään julkaistiin Jatkoajassa artikkeli SM-liigakiekkoilijoiden koulunkäynnistä. Aika monella liigakiekkoilijalla on vain peruskoulutodistus perstaskussa. Sillä ei paljon ole käyttöä jääkiekkouran jälkeen. Uran, joka voi päättyä seuraavassa ottelussa.

Toivottavasti Akatemian toiminta vihdoinkin pärähtää kunnolla käyntiin ja tuloksia voidaan muutaman vuoden kuluttua kunnolla arvioida. Tietenkin voisi kysyä, että tarvitaanko Akatemiaa? Eikö juniorijoukkueet ja urheilulukio riitä? Ilmeisesti eivät enää riitä, maailma on muuttunut.



Tänään TPS ilmoitti myös ensi kauden A-, B- ja C-junioreiden valmentajat. A-junnuissa tapahtui odotettu valmentajavaihdos ja Kuopiosta tuleva mies pääsee näyttämään taitojaan. Niitä totisesti tarvitaan, käsittääkseni TPS:llä ei ihan maan lahjakkaimpia pelaajia A-junnuissa ole.

Ei kommentteja: