torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Rahalla saa ja hevosella pääsee

Malmö Redhawks veti jälleen kerran ruutukakkosen hihasta kauden tärkeimmällä hetkellä ja sössi ihan itse nousun Elitserieniin.

Tänään pelattiin ratkaiseva ottelu, voitolla Malmö olisi noussut ylimmälle sarjatasolle. Ottelun alku meni vielä hyvin ja tilanne oli 0-3 toisen erän alussa Leksandia vastaan vieraskaukalossa. Sitten alkoi ruskeata hiipimään lahkeeseen ja totta kai Leksand voitti jatkoajalla (5-4) ottelun. Malmön vahva mies Percy Nilsson löi taas kätensä paskaan.

No, Percy voi lohduttautua rakenteilla olevan hallinsa parissa. Harva divarijoukkue pelaa tällaisessa hallissa. Ehkä värivalot häikäisevät vastustajia sen verran, että vuoden päästä nousu onnistuu, kun taas kerran on isolla rahalla kasattu joukkue.

Percy voisi soitella Espooseen ja kysyä miten palkkasoturijoukkue muutetaan menestyväksi jääkiekkojoukkueeksi. Ei tunnu rakennusmestarin taidoilla menestystä kaukalon puolella tulevan sitten millään.

Karsintasarjassahan kävi siten, että Brynäs onnistui säilyttämään paikkansa Elitserienissä ja Mora menetti sen. Moran tilalle nousi yllättäen Rögle, jossa pelaa mm. Torinon olympiakisojen parhaaksi puolustajaksi valittu Kenny Jönssön. Kovia nimiä löytyy siis muualtakin kuin Malmöstä. Tosin Jönssön pelaa silkasta rakkaudesta kasvattajaseuraansa, vaikka varmaan jonkinlaista palkkaa saakin. Huomattavasti enemmän saisi muualla.

Avoin sarja on muuten noin miljardi kertaa tunteikkaampaa kuin suljettu. Elitserienin kaksi huonointa ja Allsvenskanin neljä parasta pelaavat kaksinkertaisen sarjan ja sarjan kaksi parasta nousee/säilyy. Sama systeemi SM-liigaan ja Mestikseen. Tulisi vähän panosta kevään peleihin.



Morasta ja Malmöstä vapautuu tai voi vapautua (riippuu pelaajasopimusten sisällöstä, sarjataso vaikuttaa sitovuuteen – ja ainakin joukkueen tuloihin) nippu entisiä Tepsin pelaajia:

- Jani Hurme (hävisi tänään maalivahtitaistelun Ed Belfourille!)
- Lasse Pirjetä
- Mikko Eloranta
- Martti Järventie
- Marco Tuokko
- Ivan Huml
- Teemu Elomo

Jos paluumuuttajia ajattelee, niin kyllähän tuosta pari nimeä kelpaisi ensi kauden Tepsiin. Rahalla tietenkin saisi vaikka kaikki... Mutta nuoremmista jos aloittaisi, niin ehkä tulisi parasta tulosta. Pari nuorimmaista ja sitten Hurme pitämään maali puhtaana. Oi, oi. Jamppa olisi lottovoitto verrattuna. Eipäs verratakaan. Menisi kiusaamiseksi.

Ei kommentteja: