torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Vahalahden Ville palaa kotiin

Johan pomppasi. Ville Vahalahti tekee paluun Tepsiin kahden vuoden pahvilla. Ruotsissa Vahalahden pelit menivät penkin alle pahasti ja mies purki kauden jälkeen sopimuksen Linköpingin kanssa. Kumpikin osapuoli oli tyytyväinen purkuun ja nyt myös TPS on tyytyväinen. Ja minä.

Tervetuloa kotiin Ville!

Ps. Kauden alkuun mennessä Vahalahdelle pitää löytää sopiva sentteri ja jämäkkä rouhija laitahyökkääjäksi, koska VV on klassinen apumies. Apumies tekee SM-liigassa 20 maalia, jos joku vähän auttaa elikäs tarjoilee. Ilman apuja apumies on kuin bussikuski ilman bussia. Levittelee käsiään, homma valuu reisille ja maksavat asiakkaat avautuvat.

Bussikuskin asemesta bussin rattiin voidaan laittaa myös mopokortin haltija, jolloin bussi toki liikahtaa, mutta väärään paikkaan, väärään aikaan ja liian hitaasti. Mopokuskin nimi voisi olla vaikka Johannes Alanen.

2 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Vahalahti ja Erkinjuntti on tarvittaessa virkavallan voimin pidettävä poissa samasta ketjusta? Tämä voisi olla lesson one ensi kaudelle? EJ:llä on tapa hautoa kiekkoa kulmassa, joka söi tehoja Suomiseltakin jo.

Anders kirjoitti...

Kuluneen kauden opetus oli juuri tuo, että EJ ja Suominen eivät sovi samaan ketjuun. Jätkien yhteispeli ei sujunut ollenkaan, ihan kuin olisivat eri planeetoilla pelanneet.

Silti EJ ja Suominen sopivat yhteen tulevalla kaudella. Tai EJ ja Vahalahti. Tai EJ ja Hannus. Tai EJ ja viimeistelijä, koska Erkinjuntti kehittyy. Pitää kehittyä.

Jos Erkinjuntti ottaa seuraavan askeleen, niin silloin hän oikeasti rakentaa peliä eikä vain pidä kiekkoa ja etsi vaihdon tappiin asti syötölle vastaanottajaa. Perusominaisuudet pelinrakentajaksi ovat olemassa, kiekko pysyy todella hyvin hallussa (niinpä), nopeus riittää ja pelikäsitystä on.

Syksyllä EJ lensi vielä kuin märkä rätti kontaktitilanteissa, mutta kauden mittaan EJ jämäköityi selvästi. Keväällä ei enää automaattisesti hävinnyt laitasäpinöitä. Ja monesti suvereeni hand-eye coordination vei kiekon raavaaltakin vastustajalta.

Jos oikein hyvin kehitys etenee, niin Tepsillä on Erkinjuntissa köyhän seuran Ville Leino. EJ:lle ehjä kesä alle eikä missään nimessä liikaa punttia, jotta sulavuus (käsissä) säilyy. Ja pelitapaharjoituksissa yhteinen sävel selväksi… Kyllä se siitä, kun treenaavat samaa sinfoniaa. Jos säveltäjä/kapellimestari vaan osaa hommansa.

Juu, en tykkää yhtään Erkinjuntista. Ja sitten mies floppaa kuin minä tänään värivalojen loisteessa.