tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Aika makiaa

TPS-Ilves 4-2. Pitkään kuulosti siltä, että TPS ampuu itseään päähän ja jalkaan. Ylivoimia tippui tasaiseen tahtiin ja tulosta ei tullut. Revin jo kerran munakarvat radiota kuunnellessa ja tuska kuului naapuriin asti.

Radiosta kuulin ensiksi Aki Bergin toi, toi, toi –haastattelun. En muista siitä muuta, paitsi sen, että Aki ei pidä itseään maalitykkinä. Kai Suikkanen aloitti vahvasti, niin haastattelun kuin TPS-pestin:

- Joo tota noin niin. (tilanne haltuun heti kapteenin antaman mallin mukaisesti)

- Eka erä alkoi heikosti. Toinen erä oli Tepsin erä täysin. (jos uskon Suikkasta ja miksi en uskoisi)

- Tiedettiin toisella erätauolla, että erän voittamalla voitetaan peli. Voittoerä riittää.

- Tää joukkue tuli tuolta, luotti omaan tekemiseen, tuli takaa ohi. (niinpä, helvetin hyvää tekee takaa tuleminen).

- Tulee tekemisen kautta, se voitto. (paniikkinappulaa ei paineta, vaan tehdään töitä loppuun asti)

- Aika makiaa. (tulla takaa ohi ja tehdä voittomaali minuutti ennen loppua)

- Filppula-Hannus-Laine –ketju. Todella tyytyväinen olen ketjun peliin. Filppula on ollut SPR-ketjussa aikaisemmin. Suht hyvällä liikkeellä tänään, vaikka jalka ei vielä sataprosenttisessa kunnossa ole. Pelasi niin kuin olen odottanut ja silloin tulee jääaikaa ja ylivoima-aikaakin. Kolmas ylivoima kasattiin eilen. Saatiin vähän leveyttä. Todella tyytyväinen olen. (ketjuun ja erityisesti siis Vilppulaan)

- Joukkue tämän voiton taas tsemppas meille.

Suikkasen kommentit kuulin miten kuulin ja mahdolliset virheet niissä johtuvat ihan lukijasta. Tässä tietokoneessa ei ole peiliä.

TPS on Kai Suikkasen johdolla pelannut viisi ottelua. Tuloksena tappio, tappio rankkareilla ja kolme peräkkäistä voittoa. Pistekeskiarvo on kärkijoukkueiden tasoa. Sarjataulukossa sijoitus on edelleen jumbo. Tosin pistekeskiarvolla mitattuna Tappara on tämän illan jälkeen niukasti huonompi. Lisää voittoja per heti tai karavaani karkaa lopullisesti per heti. Sen verran tuhdisti TPS ajoi ojaan alkukaudesta.

Tepsin tilannetta voisi kuvailla seuraavalla lauseella:

- One foot in the grave, the other on a banana skin.
James Pryde, Head of the Clan Macabre

Lause osui silmään tänään erästä kirjaa lukiessa. Heti tuli mieleen TPS anno 2008.



Yleisöä oli tänään paikalla 3921. Talous ei kiitä. Näppärän sarjaohjelman vuoksi Tepsillä on tällä viikolla kolme kotipeliä. Kuka puupää haluaa kolme perättäistä kotiottelua samalle viikolle? Markkinoinnin ja myynnin painajainen, köysi on jo valmiiksi rasvattuna edessä. Tunarit.

Torstaina on vastassa Idän lilliputti SaiPa. Varmuuden vuoksi ottelu myös televisioidaan. Kummalla on enemmän katsojia, televisiolähetyksellä vai Tepsillä? Nettilähetys on tarjolla puoleen hintaan, hyvässä kunnossa on tuote SM-liiga ja tuote TPS.

Kotiviikon päättää sentään kunnon vastustaja, Alpo-show Porista. Toivottavasti katsojia tulee lauantaina paljon tai edes yleisötavoitteen verran. On se meinaan ikävää tehdä taloudellista tappiota joka pelissä, varsinkin kun vihdoinkin tulee voittoja kaukalossa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ässillä on risteilyfanimatka lauantaina pelin jälkeen Turusta. Pataljoonan mukaan lähdössä olisi jopa 500-600 fania, puoli Poria siis. Lauantain pelissä on siis kauden yleisöennätys vaarassa.

Anonyymi kirjoitti...

SaiPalta 1-6 turpaan torstaina ja lauantaina on hiljaista TPS-fanien osalta. Porilaiset kyllä mesoavat laivamatkalle pohjia kiskoessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Saipa pysty Turussa tekemään kuin 2 maalia. TPS tekee 3-4 maalia. Torstaina yleisöä on 4089.

Anders kirjoitti...

En ole tietoinen Turun suunnan lippuskenestä, onko huomenna tarjolla halpaa tai mahdollisesti ilmaista pilettiä Sputnik-matsiin. Viimeksi maksoi femman yläkatsomoon, joku yllätystarjous. Ainakin minut yllätti. Yleisömäärä oli tarjouksen voimalla noin 4900. Ei oikein toiminut.

Moniala-asiantuntijana päädynkin toteamaan, että huomenna yleisömäärä alkaa numeraalilla kolme. Kolmonen onkin hieno muissa yhteyksissä. Viime viikolla opin, että vertailuoperaattori yhdistettynä kolmoseen tarkoittaa lovea. Ja Nummelin on 3.

Ko. ottelun maalimääristä voin todeta sen, että TPS tekee noin kolme viiva seitsemän maalia ja Allun johdolla päästettyjen sarakkeessa on pyöreä nolla. Kertaakaan ei ole tällä kaudella TPS jättänyt vastustajaa nollille, joten nyt napsahtaa. Oma nollatulos taas on tullut ties kuinka monta kertaa (5).

Seitsemän tehtyä maalia olisi kyllä järjetön suoritus, liigajumbolta ja vähiten maaleja tehneeltä joukkueelta. Mutta ei se mitään, en ole ennenkään ollut oikeassa.