torstaina, marraskuuta 20, 2008

Työ on pahasti kesken

TPS-SaiPa 1-4. Päin persettä meni. Tämän illan esityksellä mopo meni taas ojaan ja jos muutosta ei tapahdu, niin myös pysyy siellä. Lauantaina voitto Ässistä ja mopo nousee takaisin moottoritien laitaan.

- Kaikki toimiminen oli hidasta. Miehet seisoi paikallaan. Kai Suikkanen ottelun jälkeen.

Olen samaa mieltä. Kaikki tekeminen tapahtui liimassa. Sitten yritetään kuljettamalla viedä kiekko päädystä päätyyn. Oman maalin edessä vastustaja saa tehdä mitä vaan, vastustajan maalille ei päästä. Ihan kuin olisin ennenkin nähnyt tätä. Perseiden perse.

Lopuksi sanon, että Allu Salak on mies paikallaan. TPS:n ainoa ulkomaalaisVAHVISTUS. Ne kaks Pohjois-Amerikan löysää voisivat vaikka uida kotiin.

Max ”alivoima” Kolulle
peukkua. Hienosti karvasi kiekon alivoimalla ja myönsi vielä rehellisesti yrittäneensä vanhanaikaista. Lavasta karanneen (yllätys, yllätys) kiekon laittoi sisään Aki Uusikartano.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on Ari Vuoren vastuu? Miksi joukkueen koonnut Vuori pääsee kuin koira veräjästä?

Onko Klubi ja JJ mukamas Sepin hankintoja? Miten Pupunnus, Ryssä ja muut?

Kun katsoo esimerkiksi Jatkoajan HIFK-ketjua, niin siellä on aika monta viestiä Nybondasin tekemisistä ja tekemättä jättämisistä, vaikka mies tuli hommiin melkoisesti Vuorta myöhemmin.

Vuori oli jo mukana kauppaamassa pistelinko Makkosta HPK:n paitaan ja Juho Jokista Kärppien ykköspariin. Ovat muuten aika nuoria nämäkin kaksi.

Sepin teksti-TV:n skouttaus Salak on sen sijan iso silakka, joka ensi kaudella pelaa muualla, kun ei kesällä saanut haluamaansa jatkoa.

Ei näin. Ei todellakaan näin.

Anders kirjoitti...

Pelaajakoordinaattori Ari Vuoren vastuulla on joukkueen rakentaminen, jos luotamme lehtitietoihin (vai oliko niin, että lehdessä asti on myös vähätelty osuutta rakentamisessa?).

Arsen hankinnoista erityisesti Pohjois-Amerikan JJ&KK ovat olleet ihan jotain muuta kuin vahvistuksia. Tykkään kyllä Klubertanzin laukauksesta ja välillä pehmeät kädet käyvät näppärästi, mutta mutta.

Mutta paljonko on valmennuksessa vikaa? Olisiko joku toinen valmentaja saanut Vuoren kasaaman jengin pelaamaan paremmin? Olisiko Vuoren pitänyt kasata Hantalle toisenlainen joukkue? Paljon Hantta sai vaikuttaa pelaajavalintoihin? Kuka päätti joukkueen kuntovalmennuksesta? Nythän treenejä korjattiin jo Hantan ollessa puikoissa ja Suikkanen on korjannut lisää.

Minkälainen imu Tepsillä on pelaajien keskuudessa? Tullaanko vain rahan takia? Halutaanko tulla kehittymään pelaajina? Miksi pelaaja valitsee Tepsin? Aivan varmasti osa nykyisen joukkueen pelaajista olisi voinut mennä johonkin toiseen SM-liigaseuraan. Jostain syystä tulivat Turkuun.

Jos tietäisin enemmän miten SM-liigajoukkue rakennetaan ja miten TPS on homman hoitanut + totuus tuosta perkeleen kesäharjoittelusta (ikinä koskaan ei ole enempää treenattu – päin persettä?), niin voisi arvostella vähän tarkemmin. Nyt arvostelun taso on sitä, että liigajumbosta ei löydy onnistujia ts. nykyisen joukkueen kasaaminen on huono suoritus muiden huonojen suoritusten joukossa.

No, Salak & Upi ovat onnistuneet hyvin. Vastapainoksi Kuokkanen on tyhjä arpa. Kenttäpelaajista huippuonnistujia ei ole yhtään. Odotetusti ovat pelanneet mm. Casper Santanen ja Max Kolu. Harmi vaan, että em. pelaajien kohdalla odotukset eivät olleet (tai ole) ykköskentän tasoa.

Toisaalta en kuitenkaan pidä jääkiekkojoukkuetta yhden miehen show’na. Joukkue voittaa, joukkue häviää. Paljonko menestymättömyydestä voidaan oikeasti laittaa Vuoren piikkiin? Hantalle? Sutelalle? Pelaajille? Tietenkin perinteen mukaisesti voisi sanoa, että vastaus löytyy kauniista saaristosta...

Tuloksia katsomalla kilometritehtaalle Hantan seuraksi voi laittaa Vuoren, Sutelan ja suurimman osan pelaajista. Äh, laitetaan samaan syssyyn 99% omistajistakin sekä markkinointi & myynti ja akatemia. Lopputuloksena seuraa johdetaan yhtenäisellä äänellä… Ja ehkä homma hoituu paremmin. Tai sitten ei.

Toivoa sopii, että tämän kauden pelillisen katastrofin syyt selvitetään seurassa ja samoja virheitä ei tehdä uudestaan... Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan, ehkä potkuja pelaajakoordinaattorille, ehkä jotain muuta. Tai riippuu toki mikä on ensi kauden sarjataso ja onko koko puljua olemassa.