tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Kalapan on kaaduttava

Eilisen tappion jälkeen on pakko kesken työpäivän vilkaista illan kokoonpanoa. Miten valmennus on reagoinut tappioon? Rakentavan palautteen lisäksi.

Maaliin lykätään KalPaa vastaan Alexander Salak. Oikein. Juha Kuokkanen sai eilen mahdollisuuden haalia lisää peliminuutteja, mutta suoritus oli taas keskinkertainen ja sillä saa odotetusti lippalakin päähän illan peliin.

Kaksi ensimmäistä kenttää on ennallaan. Tykkään molemmista ketjuista, pakkipareista en niinkään.

Eilisen kolmosketjun Tommi Laine todisti jälleen kerran, etteivät rahkeet riitä liigaan. Teoriassa voisi riittää, käytännössä ei. Pelkkä tsemppaaminen harjoituksissa ei kehitä tarpeeksi, joten Laine pitää vuokrata Mestikseen loppukaudeksi. Peliminuutteja puseron alle ja ehkä miehestä kehittyy SM-liigakiekkoilija. Ehkä. Liigasopimus on nimittäin voimassa kevääseen 2010 ja olisi kiva, jos sopimuspelaaja myös pelaisi joukkueessa. Tänään Laineen paikalla kirmaa Tomas Sinisalo. Sinisalo on ainakin tehnyt maaleja liigassa.

Jamie Johnson jatkaa kokoonpanossa. En tiedä mitä miehen kanssa pitäisi tehdä. Potentiaalia on, se vaan pitäisi heruttaa esiin keinolla tai toisella. Tuntuu tosi hölmöltä kirjoittaa aikuisesta ulkomaalaisvahvistuksesta kuin jostain 19-vuotiaasta poikasesta.

En ole ollenkaan varma, että Antti Erkinjuntti on sopiva pelaaja Johnsonin laitahyökkääjäksi. Erkinjuntti on yksinyrittämisen kuningas ja muiden hyökkääjien pitäisi kai lähinnä tehdä tilaa hitaalle veivaajalle. Tai ottaa senkkaa kieputtelijan nenästä, jos ei Lapin Limppu syötä a) nopeammin b) useammin. Minun optimismin kyllästämässä teoriassa Antti-Jamie tekee kiekolla mitä vaan ja toimittaa sen minne vaan, Sinisalon pitää vain pelata itsensä vapaaksi ja tehdä maaleja. Ei muuten onnistu edes Playstationilla.

Veli-Matti Vittasmäki on nostettu kolmospariin. Casper Santanen on pudotettu seitsemänneksi puolustajaksi. Santasella oli vaikeuksia eilen, mutta niin oli myös Antti Halosella.

Halonen on yleisöystävällinen pelaaja, aina sattuu ja tapahtuu kun hän on kaukalossa. Halosella on Tepsin pelaajista eniten jäähyminuutteja, eniten plus-merkintöjä, eniten miinus-merkintöjä ja toiseksi eniten maaleja yhdessä Nordlundin kanssa. Ei ole tylsää Antti-boyn kanssa. Uskon, että Halosesta olisi paljon enemmän hyötyä, jos jääaika olisi 5-6. puolustajan tasoa. Varttitunti on hyvä määrä, yli 20 minuuttia nostaa virheiden määrän liian suureksi.

Max Kolu jatkaa 13. hyökkääjänä. Max on täsmäase. Max on kone. Max voisi pelata myös hajavaihtoja, jos jollain vakiomiehellä ei kulje.

Tänään kolme pistettä, jolloin mopo pysyy hyvässä matkavauhdissa ja lauantain lipunmyynti kasvaa pykälän verran. Edellinen kotipeli Kalpaa vastaan oli niin nolo (0-1!), ettei sitä voi vaan toistaa. Numerot edes toisinpäin, väärin ei voi edelleenkään voittaa.

Ei kommentteja: