keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Gott och Blandat

Olipas eilen taas ihana paluu Suomeen. Kotimaisen lentoyhtiön tutun tyly palvelu koneessa ja mörököllejä puolet matkustajista. Lentoasemalla tiedotus pelasi kuin Pendelino, ja reilun tunnin selvittelyn jälkeen pääsin poistumaan ilman laukkuja. Palvelu sinänsä lentoasemalla oli hyvää (pl. tiedotus), mitä nyt vähän viivasuuna suoritettua. Ihmettelin vielä ruokakaupassakin hetken hapannaamoja, kunnes meni tajuntaan, että todellakin olen Suomessa.

Ilta-Sanomat vahvisti vielä julkisen liikennevälineen ominaistuoksun: Älä juo Shellin lasipesunestettä. Tervetuloa tosiaankin Leningradin länsilähiöön.

Raketeista ei tämän narinan jälkeen tarvitse valittaa. Toivottavasti silmälääkäreillä on paljon asiakkaita. Suosittelen rakettien työntämistä omaan pyllyyn, tuntuu lähettäjän päässä kovimmalta.

Lähi-idässä saattaisi toki tämä valitus kuulostaa ns. hyttysen ininältä. Entä sitten. Vedä etukäteen.

Saunan lämmitin heti kotiin päästyäni tai siis heti matkalaukkuni saatuani. Näppärästi toimi palvelu, olisin tipannut kuskia, jos en olisi Suomessa. Niin, hakkasin vähän puita. Latasin pesän täyteen ja korkkasin oluen. Lisäsin puita ja korkkasin seuraavan.

Oikeasti väänsin kytkimestä sähkökiukaan päälle ja otin pari ruuansulatusta edistävää tiukkaa. Mielenkiinnoton huomio kotimaan kamaralla hengaamisesta, hymyilevälle miehelle hymyilevät naiset takaisin. No, tämä julkinen hymyily loppuu hyvin pian ja palaan normaaliin harmaaseen massaan.



Reissuni aikana ehti Tepsissä tapahtua yhtä ja toista. TPS haikaili lipunmyyjien perään. Hyvä. Myyntihenkisiä ja ripeitä myyjiä ei voi koskaan olla liikaa. Ripeitä on avainsana.

Jarkko Heikkinen (30 vuotta) siirtyi TPS:n takalinjoille Mestiksestä. Pientä nikotusta aiheutti siirto minulle, kunnes sain ajatuksen loppuun. Omista junnuista ei vaan löydy pelaajia. Tepsin juniorimyllyn käyneet ovat olleet heikkoja... Kuinka kauan? Jos ellen väärin muista, niin mm. Hannu Jortikka valitti asiasta kaudella 2005-2006. Joren aikana ja jälkeen on junnuista noussut edustukseen. Niin. Kuinka monta? Tohelon timpurinkin sormet riittävät ja jää vielä ylikin.

Kai Suikkanen, R-P Lehtonen ja Urpo Ylönen (asento!) jatkavat ensi kaudella Tepsin valmennuksessa. Ottaisin lakin pois päästä, jos moista käyttäisin. Hyvä päätös ja mielenkiinnolla seuraan keitä Suikkasen valmennus kiinnostaa. Löytyisikö uusia pelaajia muualtakin kuin Hokista?

Antti Erkinjunttia kiinnostaa ainakin. Erkinjuntin kahden vuoden jatkosopimus on myös hyvä asia. Erkinjuntti on hyvä aihio ja oikealla valmennuksella lappapojasta tulee vielä kunnon pelimies.

Viime kaudella EJ veivasi ja kaatui. Tällä kaudella pysyy jo pystyssä ja on laitakahinoissa hyvä. Ryövää kiekon ”aina” ja vasta sitten kikkailee itsensä umpikujaan. Pätkä lisää joukkuepelaamista ja sopivat ketjukaverit rinnalle, niin saa pukea EHT-maajoukkuepaitaa päälle ensi kaudella.

Nuoren miehen lyöntilaukauksen nopeus on yllättävän kova, tai sitten muut ovat keskivertoa. Veikkaan jälkimmäistä. Tai mistä minä tiedän kuinka kovaa SM-liigan huiput lämäävät. Erkinjuntin lämäri ei vaan minun silmiin järin kovalta näytä. Tai tarkalta.

Max Kolu. Jatkosopimus kouraan, kiitos. Kehityskäyrä näyttää hyvältä (käyrän huipun ollessa monivuotinen puolustavan roolin liigajyrä?) ja nousussa olevaa kulttistatusta voisi hyödyntää markkinoinnissa ja myynnissä. Fiksua sälliä hyödyntämään, mars.

Uutta toimitusjohtajaa ei sitten tänä vuonna löytynyt. Ainakaan nimeä ei ole julkaistu. Toivottavasti pian on nimi paperissa, toimitusjohtajalla nimittäin on hommia tiedossa. Ainakin kuvittelen, että toimitusjohtajalla on iso osuus pelaajabudjetin väsäämisessä ja ensi kauden joukkueen pitäisi olla näillä näppäimillä lähempänä valmista kuin alkutekijöitä.

Toisaalta TPS:n talous on edelleen kuralla, joten ans kattoo miten tässä vielä käy. Artisti maksaa.



Joulutauon jälkeisistä kahdesta pelistä kaksi pistettä ei ole riittävä suoritus. Kärpät on kova kotijoukkue ja nolla pistettä Oulusta ei ole maailmanloppu, mutta SaiPa on raajarikkoinen jumbo ja ihan turhaan lähti yksi piste Lappeenrannan pussiin.

Joulukuun saldoksi tuli 9 pistettä seitsemästä ottelusta, mikä on pettymys. Tietenkin tuo tahti riittää pitämään Tepsin pois jumbopaikalta, mutta nälkä kasvaa syödessä. Veikkaan joukkueen nousevan säälipudotuspeleihin. Onhan se jo jonkinlainen traditio Tepsille, tuolle säälipleijareiden vakio-osallistujalle.

Alexander Salakin pelikiellon aikana maalilla on heilunut Atte Engren. Täysin oikea peluutusratkaisu. Juha Kuokkanen ei vaan riitä ja Engren on tulevaisuuden nimi. Kolme ottelua ja viisi pistettä on (kauden alun) kolmosvahdilla hyvä suoritus.

Kuokkanen pelatkoon sopimuksensa loppuun vaihtopenkillä ja Engren takaisin Mestikseen pelaamaan jahka Boratin pelikielto on ohi. Ensi kaudella Engren on kakkosmaalivahti, joka haastaa ykköstä kauden alusta asti. Ja ykkönen on? Salak mielellään.




Karmea jetlag edelleen. Sauna, sisu, terva ja viina ovat vähän jelpanneet. Seuraavaksi kokeilen kourallista naisia yksityisasunnossa. Lupasin hövelisti viihdyttää heitä kaikkia ja ottaa kavereita mukaan. En tasan tarkkaan ota, korkeintaan soitan ääliöille ja vittuilen ihmettelen mikseivät ole paikalla.

Vuosi päättyköön ZZ Topin Rough Boyn tahdissa.




Viimeksi kuulin televisiosta Rough Boyn keväällä 1993. Kappale pyöri erään kiekkolähetyksen päätteeksi. Silloin oli hieno tunne. Vai mitä puusilmämaalituomari från Tavastehus?

Nice.

Ei kommentteja: