maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Viime viikko ja tänään

Olin viime viikon vähän kujalla. Paljon hommia töissä jne. Tiistaisen Tappara-voiton jälkeen TPS otti kahden pisteen 3-2 voittomaalikilpailuvoitot niin kotona Jokereista kuin vieraisssa Pelicansista. Viikon kolmesta pelistä seitsemän pistettä on hyvä saldo.

Lauantaina olisin mennyt Lahteen, jos ei perjantaina olisi ollut pikkujouluja. Tein kaiken oikein ruuan, juoman sekä kotiintuloajan suhteen ja palkinnoksi hyvästä suunnittelusta & toteutuksesta sain sellaisen migreenin, että oksat pois. Olisi kannattanut vetää kaksin käsin karmeat lärvit, johan olisin riekkunut Lahteen asti.

Perjantaina pompsahti vielä pieni yllätys Tepsiltä, kun toimitusjohtaja Seppo Sutela iski helmitaulun naulaan ja seuraajaa on haussa.

Toivottavasti sopiva henkilö hommaan löytyy. Toivottavasti henkilö ei ole väsynyt lätkäjätkä nimeltä Juhani tai Pentti. SM-liigaseuran kaltaisen PK-yrityksen johtoon tarvitaan osaava markkinointi- ja myyntihenkilö, joka ymmärtää tilkan budjetoinnista, budjettiseurannasta ja jääkiekosta. Jos vielä osaa mediakäytöksen, niin paikka on teidän.

Viime viikko pulkassa.

Maanantai, joulukuu, vettä sataa ja kaikki vituttaa. Vitutuksen keskellä matkustin Espooseen. Etukäteen ajattelin illan ottelussa olevan vähän toivoa, vaikka viime vuosina Tepsi on vain hävinnyt Espoossa. Ja se saatanan typerä maalilaulu on soinut ja soinut.

Toivon Tepsin voiton puolesta aiheutti edellisten otteluiden tulokset, normivärilasit ja espoolaisten loukkaantumistilanne. No eihän kärkipään joukkue ole mikään Ässät, vaan Joukkue. Rivit oli täytetty junioreilla, joita eivät takana istuneet kausikorttilaiset tunnistaneet ja peli vaan kulki. Blues pelasi tosi hyvin joukkueena, päälle vielä hyvä liike, niin perkele. Siis perkele! Toimi kuin junan vessa. Olen samaa mieltä Kai Suikkasen kanssa:

- Oli hienoa katsoa heidän vikkeläjalkaista hyökkäyspelaamista.

Ottelu alkoi niin synkästi, että meinasin siirtyä baarin puolelle. 2-0 taulussa alle viiden minuutin. Alexander Salak vaihdettiin Juha Kuokkaseen. Pessimisti minussa sanoi heti, ettei tästä seuraa mitään hyvää. Salak hörppäsi ensimmäisen maalin, mutta toisessa oli kenttäpelaajilla heikkoa suorittamista.

Maalien jälkeen Blues jatkoi hallintaa ja kärjistetysti voi sanoa, ettei Tepsille pomppinut kiekko pätkääkään. Jokainen syötönkatko meni pieleen ts. irtokiekon korjasi espoolainen ja monesti hyökkäys jatkui heti, ainoastaan tepsiläiset jäivät jälkeen.

Samaten monet purkukiekot alivoimalla olivat täydellisiä aivopieruja. Jopa niinkin älykäs pelintekijä kuin Aki Uusikartano onnistui alivoimalla purkamaan/syöttämään suoraan vastustajan siniviivalla päivystäneen puolustajan lapaan.

Ensimmäisen erän lopussa ollut ylivoimapeli antoi toivoa. Erkinjuntilla oli maali tyhjänä ja suti jotenkin ohi. Ylivoiman jälkeen TPS punnersi erän lopun hyvin. Jäi sellainen olo, että jos Tepsi tekee seuraavan maalin, niin tästä tulee vielä tiukka peli.

Blues aloitti toisen erän kovalla vauhdilla, mutta niin vain jäähy tuli kotijoukkueelle. Ja sitten Antti Halonen hyökkäyssiniviivalla pysäyttää (pomppivan) kiekon kädellä. Oikein kunnon säätö viivalla. Kärkijoukkueen alivoima ei ole mitään kassien rapsuttamista, joten totta kai joku syöksyi Halosen asettelutuokiota häiritsemään. Ilari Filppula polki paikkaamaan ja koukki itsensä jäähylle. Kyllä vitutti, ylivoima sössittiin ihan itse.

Sami Sandellin jäähyn aikana ihmettelin miksi pirteästi pelannut ketju Suominen-Töykkälä-Eloranta ei saanut ollenkaan ylivoima-aikaa. Jäähyn jälkeen ketju tekikin maalin. Hienosti Tuomas Suominen pelasi tilanteen loppuun ja laittoi riparin sisään. Tästähän tuli peli.

Sami Ryhäsen jäähyn aikana Markus Nordlund sähläsi hyökkäyssinisellä ja Mikko Eloranta roikkui itsensä jäähylle. Selvä jäähy ja vähän turha. Blues-pelaaja luisteli kuitenkin laidassa ja keskellä oli mielestäni omia. Ettei sieltä läpiajoa olisi tullut. Ja taas vitutti, vahvalla itsetekemisellä tunarointiin jo toinen ylivoima.

Toisen erän viimeisen jäähyn otti Jamie Johnson. Jamie, Jamie, Jamie. Johnson on niin takalukossa, ettei paremmasta väliä. Oikeasti aivan turha pelaaja nykytasolla, täysin turhautunut. Fuck, fuck, fuck huutaa vaihtoon tullessa. Olisi kiva tietää mikä mättää. Ulkomaalaisvahvistus on kaukana vahvistuksesta ja näillä otteilla seuraava pelipaikka ei ole ns. kiekkomaan pääsarjassa.

Kolmas erä alkoi siis alivoimapelillä. Kuokkanen sulki kiekon, bluesilainen hakkaa mailalla patjoja vihellyksen jälkeen, Aki Berg hieraisee bluesilaisen naamaa pari kertaa, pettuvirkele sun kanssa. Aki jäähylle. Ei mennyt minusta oikein tuo tilanne. Normaalisti tuollaisesta pienestä jälkipelistä ei tule kenellekään jäähyä. Maalivahtia saa puolustaa ja kiekkoa pitää käydä ronkkimassa.

5-3 ylivoiman Blues käytti hyödyksi. Pääsivät vielä jatkamaan ylivoimalla ja homma oli sen jälkeen kättelyä vaille valmis. 4-1 maali oli jopa koominen, ei voinut kuin nauraa Kuokkasen suoritukselle, Klubertanz näytti myös persettä tilanteessa. Bluesin ylivoimamaalien jälkeen TPS jatkoi yrittämistä, mutta palkintoa ei suotu. Blues takoi lopulta rumat 6-1 -luvut taululle ja otti selvän voiton.

Tänään TPS kohtasi selvästi paremman vastustajan. Parempi voitti, vaikka loppuluvut eivät kuvasta täysin peliä. Olihan Tepsilläkin jokunen paikka, mutta kun ei mene sisään, niin ei mene ja lopussa avattiin peliä riskillä. Joskus riski kannattaa, joskus ei. Useimmiten kärkijoukkuetta vastaan ei kannata, mutta mieluummin sitä tuollaista yrittämistä katsoo kuin virkamiesmäistä ajantappoa.

Ylivoimaa voisi sittenkin harjoitella. 3. erässä tuomarit vähän paikkasivat ja TPS pääsi myös 5-3 ylivoimaa pyörittämään. Ylivoima oli paskaa. Vahvasti sanottu, mutta sitä se oli. Ei laukauksia, puoliverkkaisia syöttöjä, oikein hakemalla haettiin hyvää maalipaikkaa. Mutta ratkaiseva syöttö oli aina pielessä, ja taas piti vaan syöttää eteenpäin laukauksen asemesta. Vitutti katsella moista syöttöketjun maailmanennätysyritystä.

Hyvää Tepsin pelissä oli yritys. Jätkät todellakin yritti. Osalla yrittäminen meni yli, kuten Tommi Hannuksella ja Johnsonilla. TPS kaatui saappaat jalassa taitavamman vastustajan edessä. Jos olisi vähän pomppinut ja vihellykset menneet... Jos ja jos.

Juha Kuokkanen pelasi odotetusti ja taso ei vaan riitä. Allu aloittaa huomenna tai tulen ruudun läpi. Kenttäpelaajista huonoin oli Johnson. Oikeasti Tommi Laine oli huonompi/turhempi, muttei mieheltä odotetakaan mitään. Laineen tilalla voisi hyvin olla Kolu, jos vaan alivoima- ja tasavajaarooliltaan joutaa, tai Tomas Sinisalo.

Huomenna on kova peli edessä. KalPa pitää voittaa. Tämän illan peli pitää unohtaa. Piste.