lauantaina, tammikuuta 09, 2010

Huono ottelu

TPS-HIFK 1-4. Teemapeli oli syvältä. Äijä-peli. Pyh. Todella heikkoa pelaamista molemmilta joukkueilta. Yleisökin oli hiljaa. Äänentoisto tuntui hiljaiselta & epäselvältä ja syksyllä pyörineet kannustusvideot olivat poissa. Tilalla oli ”ääntä halliin”. Olisivat edes kerran pyörittäneet ”Tepsi tekee kohta maalin” tai sen M&M Kuntotalon mainoksen. Mutta ei. Huoh.

Teemapelin tempauksista koomisin oli toisen erätauon vene-esittely yhdistettynä frisbee-kisaan. Venettä vetänyt mönkijä jäi kahteen otteeseen sutimaan paikalleen tunaroivan kuskin takia ja tuli hieman kiire työntää yhdistelmä pois jäältä ja kerätä frisbeet.

Samaten mikroautoilla kahdeksikkoa ajaminen jäällä oli erittäin noloa. Enkä paljon kostunut kahden henkilöauton ajamisesta jäälle. Toivoin, että kuskit olisivat seonneet ja ajaneet täysillä päin kaukaloa. Ottelu olisi keskeytetty ensimmäisen erän jälkeen ja pelattu silloin, kun pelaajia kiinnostaa. Saatananmoista maksaville katsojille vittuilemista.

Kumpikin joukkue sohelsi vuorotellen. Syöttöketjujen pituus oli keskimäärin 0,5. Kuka tuollaista haluaa katsoa? Päälle vielä yleinen apatia. Ei taklauksia, ei tunnetta, ei mitään. Näytti elokuun alun harjoituspeliltä. Todella hyvin vedetty. Saisivat päästää seuraavan peliin ilmaiseksi katsomaan. Jos vaikka sitten löytyisi yritystä.

TPS sai karmealla tuurilla tasoitusmaalin ja jonkinlaista henkeä päälle. Tuurilla siksi, että kesken tolkuttoman räpellyksen ykkösketju teki maalin. Sen jälkeen ylivoima. Kahden miehen ylivoima. Tepsillä oli mahdollisuus siirtyä kuskin paikalle, mutta ei. Mieluummin jatkoivat ilman kuskia ja kartturia. Kahden miehen ylivoima meni kiekon siirtelyksi ja toisen erän alussa täysin yksinyrittämiseksi. Vai mitä Nordlund?

HIFK:n voittomaaliin johtanut tilanne alkoi Järvisen (-3) maailman toiseksi huonoimmasta purusta. Sokkona löi biljardilla kiekon keskelle omassa päässä. Näppärästi ohitti metrin päässä olleen karvaajan. Todella näppärästi syötti kiekon vastustajalle. Sitten juostiin perässä hetki jos toinen ja lopulta kiekko oli maalissa. Ihan itse päästetty.

Kapteeni Aki näytti kokemuksen merkityksen. Oman maalin edestä järjetön hätäpurku suoraan katsomoon. Jos ei olisi mennyt yli pleksin olisi pompannut takaisin maalin lähelle. Sitten olikin toinen punnerrusmaali nähnyt päivänvalon. HIFK:n nelosketju pelasi pelin viivytyksestä tulleen jäähyn loppusekunnit ja runttasi jäähyn jo loputtua limpun sisään. Hyvin pidettiin oma mies maalin edessä. Nordlund siellä ainakin oli.

Voi vittu, että vituttaa tuollainen peli. Ottelun äijämäisin suoritus oli Erkinjuntin kiekonkuljetus, jossa ravisti Haatajan niskastaan jäihin ja sai vielä suhteellisen vaarallisen tilanteen aikaiseksi.

Olisi edes Länki-Lundell ollut maalissa. Sitten olisi tullut poikittaissyötöistä maali tai pari. Nyt Noronen näytti pelinlukutaitojaan ja sivuttaisliikkeensä nopeutta ja napsi marjat. Tokihan ylivoimalla olisi voinut tehdä muutakin kuin hakea miestä takatolpalta. Esimerkiksi laukaista paremmasta kulmasta. Kolmannessa erässä tuli pari laukausta siniseltä. Ensimmäinen meni ohi ja toinen osui Plihalin polveen. Morjens.

Ei edes lohduta, että IFK:n ylivoimapeli muistutti Hantan ajan ylivoimapeliä. Parhaimmillaan kolme stadin kingiä hukkasi omassa päässä ihan keskenään kiekon. Voi mitä jääkiekon juhlaa.

Lappeenrannassa olisi peli tänään. Jos aurinko paistaa ja vitutus on laskenut pykälän tai kaksi (sataa), niin kiidän paikalle. Tai sitten vedän justiinsa nyt sellaisen kooman, että herään vasta sunnuntaina. Shaatana.