perjantaina, tammikuuta 15, 2010

Kärki näyttää tahtia

Viikon toinen tv-peli. Ensimmäinen meni pyllylleen, lähinnä karmeiden puolustuspään mokailujen takia. Ottelun jälkeen Suikkanen ei ollut kovin tyytyväinen ulkomaalaisvahvistusten peliin. Hänen mielestä ulkomaalaiset eivät ole vahvistuksia ja pelaavat vain loukkaantumisten vuoksi. Vaikka Lord of the Rings puhui monikossa, niin tarkoitti hän tasan tarkkaan yhtä pelaajaa, joka vähemmän yllättäen istuu tänään katsomossa tai kotona. Mikä on ihan hyvä, Darcy Campbell saa rauhassa pohtia mitä, missä ja milloin.

En tiedä auttaako oman pelin miettiminen yhtään, mutta ainakaan ei pääse hölmöilemään kaukaloon. Puolustuspään mokelluksia ei tietenkään yhden miehen niskaan parane kaataa, vaan kyllä syyllisiä löytyy joka kentästä. Tappioputki menee poikki heti kun puolustuspelaamisen perusasiat tehdään oikein. Yritystä, hikeä ja ennen kaikkea vähän järkeä mukaan.

Järkeä ja suoraviivaisuutta tarvitaan myös hyökkäyspäässä. Liian helposti TPS kikkailee tai syöttelee hyökkäyssinisellä kiekon vastustajalle. Hyökkäyssinisen jälkeen taas alkaa aivan liian helposti nätin maalin rakentaminen. Ihan kuin pelkäisivät ruman maalin tekemistä. Tämä koskee erityisesti ylivoimapelaamista, jossa on viime peleissä syötelty lapa puhki ilman laukausta. On muuten tosi hienoa, kun ylivoimakentällinen syöttelee minuutin ajan hyökkäyspäässä. Sellaisia puolinopeita siirtoja… Hermot menee katsomossa. Laukauksia, laukauksia, laukauksia.

Illan vastustaja Lukko on ylivertainen sarjajohtaja. Päästää vähiten maaleja ja tekee eniten. Melkein. Joka tapauksessa tyypilliset luvut sarjakärjelle. Ei pitäisi Tepsillä olla mitään harhakuvitelmia vastustajan tasosta. Kolmen ottelun tappioputkessa ei pitäisi myöskään olla mitään luuloja omasta ylivoimaisuudesta.

Jos TPS jatkaa mukapuolustamista PaukkusMarkun jalanjäljillä ja nättien maalien hakemista, niin taas saa hävetä television äärellä kun Lukko työntää mailan syvälle sinne minne aurinko ei paista, lapa edellä. Maalivahdin mailan.

Käärmekeitto naamaan tuomaan terävän asenteen ja pleksistä läpi. Sillä se voitto irtoaa. Huomenna samalla reseptillä kaatuu sarjakakkonen.


Lisäys klo 15.55. No Darcylle hyvää matkaa! Ei tule ikävä. Ja toivottavasti pelit sujuu Prahassa paremmin.

Ei kommentteja: