torstaina, lokakuuta 08, 2009

Myötätuulessa on kiva liikkua

Tekosyitä hiljaisuuteen: työmatka, työtilanne, vähentynyt ryyppääminen (en usko itsekään), kuntoilu (just joo) ja autoprojekti (vaihdoin 2 kpl takalamppuja).

Parin viikon takaisen Porin keikan esti oikeasti työmatka. Oulun mutkan esti keli. En viitsinyt kesärenkailla lähteä lumihankeen työntämään. Tiistaina vierotusoireet olivat pahat. Todella pahat. Lääkkeeksi kelpasi vain aito kama, joten kiidin suoraan palaverista HPK-peliin. Sen verran tiukalla meni, että lämmittely jäi näkemättä.

Kolmeen pisteen voitto tuntui oikein hyvältä. Kotona analyysilaitteisto (teksti-tv) suolsi todellista mannaa: TPS sarjakakkosena. Nukahdin hymy huulilla ja nalle kainalossa. Sarjakakkosena.

Itse pelihän oli suorastaan ratkiriemukasta menoa. Molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja liukuhihnalta ja vain maalivahtien uskomattomat torjunnat pitivät lukemat tasaisina. Tai jotain.

Vanha talonpolttaja ja tuomarit antoivat nätisti vauhtia Tepsin voitolle. Ulosajoon johtanut taklaus näytti livenä hienolta. Ensireaktioni oli, että helvetin hieno taklaus. Tuomarin käden noustessa ajattelin, että helposti tuli. Ulosajon kohdalla nauroin ääneen. Rautakorven avautumiselle nauroin vielä enemmän. Melkein putosin tuolilta, kun Rautakorpi sai jäähyn.



Viihdekoneistolle peukkua tilanteesta. Rautakorven naaman näyttäminen ruudulla kera huutomittarin oli hyvä veto. Harmi vaan, että tilanne alkoi miten alkoi. Kunnon myrsky olisi tullut, jos olisi ollut joku törkeä rike. Nyt oli vain hieno taklaus. Onneksi Erkinjuntille ei käynyt pahasti ja jatkossa muistaa katsella muutakin kuin kiekkoa.

Kai Suikkasen tavoin ihastelin HPK:n pelaamista. HPK pelasi ajoittain oikein nätisti, vaikka pelaaminen menikin vihkoon kaukalon viimeisellä kolmanneksella. Kolmannessa erässä Kerho oli jo luovuttanut tai ainakin profiilipakit Laamanen & Tuulola olivat.

Kahden TPS-HPK –pelin perusteella sanon, että Kertsi ei ole oma itsensä. Hurlumhei-meno puuttuu täysin. Edes Hämeenlinnassa eivät saaneet aikaan sitä ”perinteistä” vauhtikiekkoa, jossa vastustaja hassutellaan kaffelle kerta toisensa jälkeen. Itse asiassa TPS on enemmän havaijilainen, vauhtia ja vaarallisia tilanteita syntyy molempiin päihin. Ja maaleja. 38 tehtyä maalia yhdeksässä ottelussa on hyvä luku ja sillä saa jaetun kärkisijan tehdyissä maaleissa. Miettikääpä sitä.

Mieluummin paljon tehtyjä maaleja kuin vähän päästettyjä. Olen kurkkuani myöten täynnä yhden maalin tappioita ja maalipaikkojen laskemista. Ei paljon auta maalipaikat, jos ei tee maaleja. Maalipaikkojen laskeminen on kuin naisille ehdottelua, periaatteessa ollaan lähellä ja silti niin kaukana. Helpompi on tiivistää vuotavaa puolustusta kuin tehostaa tehotonta hyökkäystä.

Tänään on vastassa Jokerit, jotka yllättäen ovat kriisissä. Aravirta lähtee varmaan hanlonmaisesti peliin, Riksman torjuu kaiken ja rankkareilla voitto, koska peli ei voi päättyä 0-0. Raporttien mukaan tiistaina HIFK:ta vastaan pelasivat niin. Sellaista yleisöystävällistä, jos yleisö tajuaa ihastella puolustuspelaamisen saloja.

Narrit kaatuvat vauhdin voimalla. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa TPS luisteli narrit kumoon ja tänään sama resepti toimii vuorenvarmasti.


Päivän kokoonpano:

Vahalahti – Plihal – Erkinjuntti
Skålberg – Halonen

Hattunen – Filppula – Radja
Nordlund – Järvinen

Birner – Uusikartano – Suominen
Vittasmäki – Campbell

Reivonen – Kokkala - Venäläinen

Leggio (Engren)


Ykkösketjulta odotan tehoja. Tiistaina oli vaisu esitys, Vahalahden ylivoimamaalista huolimatta. Paremmin pitää pelata.

Kakkosketju on hyvä. Filppulan ylivaikeat syötöt löytävät hyvin Radjan. Filppula on köyhän miehen Zinedine Zidane. ZZ teki aina kaiken vaikeimman kautta, koska osasi. Yksinkertainenkin syöttö piti väkertää origamiksi. Filppula on samaa maata, pienemmällä onnistumisprosentilla.

Kolmonen on myös hyvä. Onko vähän hienoa, kun voi kehua kaikkia? Paitsi nelosta vähän moitin. Haluan Reivoselle kädet, pään ja kiviä taskuun, on tympeä katsoa kädetöntä ja päätöntä kohellusta, joka päättyy aina selätykseen. Kokkalalle myös kiviä taskuun.

Missä on isompi Aki? Vittasmäki on Bergin tilalla. Poissa kokoonpanosta –lista ei kerro.

Leggio sai taas nyökkäyksen. Pygmi voi minun puolesta torjua miten vaan, kunhan pitää voittoprosenttisen nykyisessä (noin sata).

Lisää hehkua. TPS on tehnyt melkein kaksi kertaa enemmän maaleja kuin Jokerit. 38-20. Päästetyissä maaleissakin Tepsi on edellä tai siis jäljessä 24-29. Jokerit on silti Veikkauksen kertoimien mukaan ennakkosuosikki: 1,90 – 4,20 – 2,65. Kelpaa minulle. Vain ylimielisyys voi viedä voiton. Nöyrästi vain lyömään vauhdilla turpaan, niin hyvä tulee.

Paikanpäälle menen, koska hyvä ystäväni antoi jälleen kerran lipun peliin. Mukavaa, ettei tarvitse maksaa jääkiekon katsomisesta vieraskaukalossa. Kotipeleissä maksan mielelläni, meneehän rahat hyvään tarkoitukseen. Niinno. Tai ainakin Tepsille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Poissa kokoonpanosta lista on päivitetty... Berg poissa ylävartalovamman takia, on kuitenkin jälleen HIFK-pelissä mukana menossa.