torstaina, lokakuuta 29, 2009

Sukkana Raumalla

Kolmas viikko heikkoja tuloksia menossa. Syö hermoja.

Lauantaina kävin ex tempore katsomassa Tappara-matsin. Ilmaiskahvin ryystäminen oli hauskinta kahden ensimmäisen erän jälkeen. Kolmannen erän pari maalia pelastivat ottelun ja Filppulan pelisilmä toi kaksi pistettä jatkoajalla. Ensiksi kaatui suoraan aloituksesta vaaka-asentoon jäähän ja hankki ylivoiman. Tapparan #77 otti vähän lämpöä, syytti sukeltajaksi. Saattoi ollakin, en nähnyt. Ihan sama. Voittajat muistetaan ja tässä tapauksessa poikkeuksellisesti itkupilli. 4-3 ylivoimalla syötti tarkasti takatolpalle ja Suominen teki illan toisensa.

Kotimatka vesisateessa maistui cola-juomalta, vasta autoilun päätteeksi kiskaisin vähän ja ihmettelin minne Tepsin alkukauden hyvä vire on hävinnyt? Päätin antaa aikaa tämän päivän otteluun asti ennen kuin avaudun.

Kuuden jälkeen pistin viisi euroa tietokoneeseen ja putkella vilkkui Lukko-show Raumalta. Ei jumalauta mikä vauhti. Ei helvetti. Ei ole todellista. Vittu mä lähen kotiin. Eiku.

Erätauolla kävin kylmässä suihkussa. Toisella erätauolla istuin paskalla. Välissä uhkasin hakata monitorin, jos ei peli parane. Monitori ei taipunut, vittuili takaisin.

Niin, että onnittelut Lukolle. Juuri noin sitä pitää aloittaa kotimatsit. Heti vaan kaasu pohjaan ja vastustaja kyykkyyn housut nilkoissa.

Hannu Jortikka sanoi matsin jälkeen jotain Tepsistä. Muistan osan ja käänsin ne plussiksi ja miinuksiksi:

- Joukkue tuli peliin huonosti. Ihmetyttää se, että eikö ollut pelaajilla tietoa, että täällä tullaan kovaa eka kymppi.

- Tänään oltiin jaloissa aivan totaalisesti (tepsiläinen mikä tepsiläinen)

+ Yrittää ja nöyrää pelaamista.

+ Maksimipelaamista, hirveän paljon ei tästä paremmin voi pelata. Melkein tapissa pelaavat. (puhui kauden aloituksesta)

+ Se on ihailtava suoritus. (kauden aloitus, tosin tässä loppui muisti kesken, kun rapsutin kasseja kesken kaiken)


Mikäköhän Tepsin peliä vaivaa? Liian lepsu ottelutahti? Kolmas viikko kahden ottelun viikkoja menossa putkeen, mutta ei se ole mikään selitys. Asenne ei ole kunnossa, koska sarjataulukossa ollaan niin korkealla? Lehdissä asti kehutaan. Kehuja kuunnellessa unohtuu miksi on voittoja tullut? Työtä, työtä ja työtä niiden takana on ollut. Ei (TPS) liigassa saa yhtään voittoa sarjataulukkoa osoittamalla.

Tänään ylivertainen sarjajohtaja löi sellaisen letkajenkan päälle, ettei sarjasijoitus ole mikään ihme. Toisin kuin Tepsillä, liigan toiseksi pienimmän pelaajabudjetin omaavalla seuralla. En muuten tiedä onko tuo palkkabudjetin suhteellinen pienuus totta vai ei. Tänään ainakin näytti siltä.

Lauantaina kolme pistettä, kiitos. Sitten maajoukkuetauolla asenneruuvi takaisin kohtaan:

Emme lupaa muuta kuin antaa kaikkemme

Ei kommentteja: