lauantaina, syyskuuta 17, 2011

Juna raiteille

Kotiavaus. Ässät. Lauantai-ilta. Tulevaisuuden tähtiä. Mahtavaa. Voiko hienompaa päivää olla? Voi, mutta ei runkosarjalätkämielessä paljon.

Kolme pistettä. Millään muulla ei ole tänään väliä. Katastrofikauden jälkeen pitäisi startin olla edes kohtalainen. Kohtalaista olisi 1,5 pisteen pistekeskiarvo. Joka toisessa pelissä voitto. Mielellään kotipeleissä voitot, jos valita saa. Paremminkin saa mennä, ei tuohon ole pakko tähdätä ja siksi hävitä. Pääasia on, ettei kausi mene heti samaan rööriin kuin vuosi sitten. On ihan turha selittää pelitavan oppimista tai muuta muotoseikkaa, kun joka ottelusta saa yhtä paljon pisteitä ja kaikilla on sama aikataulu. Harjoituskaudella pitää treenata tarpeeksi laadukkaasti.

Torstaista huolimatta minäkin laittaisin Schwarzin maalille, vaikka olihan siinä jo koulutusta kun sai pelata koko pelin. Siltikin mies uudestaan tolppien väliin. Parempi aloitus ja kokonaissuoritus maalivahdilta ja puolustuskin luultavasti pelaa paremmin. Torstaina vaikutti siltä, että veskaan ei alun jälkeen luotettu ja silloin kenttäpelaajat ottavat lapiolla lusikan sijaan. Ei tarvitse jokaista laukaista pelätä ja yrittää blokata. Koko joukkueen peli menee sekaisin, kun tehdään muidenkin hommat. Jää omat tehtävät tekemättä.

Joni Tuominen loukkaantui torstaina. Kiekollinen ykköspakki(?). Puuh. Ei osaa puolustaa, mutta ei tarvitsekaan, jos ylöspäin tekee hommansa. Rasmus Ristolainen tulee tilalle. Palmroth on yllättäen sivussa. Väärinymmärretyillä neroilla ei ole helppoa. Miika Huczkowski astuu kaukaloon. Kestääkö ottelun loppuun asti? Ei aseteta tavoitteita liian korkealle.

Anttila näkyy olevan edelleen samassa ketjussa Vahalahden ja Plihalin kanssa. Miksi? Ei hujoppi jaksa pelata isoja minuutteja. Onko se Puurulan mustekala vielä tallessa? Sillä voi nykäistä ison miehen vaihtoon. Kokoonpanosta jaksa enempää nillittää.

Kahvi on taas suuren mielenkiinnon kohteena. Tähän asti HK Areenalla on ollut myynnissä pieni kahvi (1,80) ja iso kahvi (2,00). Iso kahvi tunnetaan myös nimellä take-away. Minusta kahden erikokoisen kahvin myyminen on hölmöä. Sen sata kertaa asiakas sanoo tiskillä haluavansa kahvin. Myyjä kysyy tietenkin kumpi ja 99 kertaa sadasta asiakas valitsee pienen kahvin. Uuuh, 20 senttiä liikevaihtoa meni siinä. Minä paiskasin varastossa olevat pienemmät mukit toimistolle ja myisin vain isoa kahvia.

On ihan typerää näprätä 20 sentin kolikoilla, kun voisi myydä tasarahalla. Itse asiassa laittaisin 50 senttiä lisää hintaa. Iso muki on kuitenkin isompi kuin esimerkiksi Rinkulan muki. Sitten tekisin tarjouksen, jossa saisi vitosella tai kutosella piispiksen ja kahvin. Tarjouksessa yhteishinta olisi halvempi kuin erikseen ostettuna. Ei tuossa varmaan häviäisi yhtään. Ja jos häviäisi, niin palattaisiin vanhaan käytäntöön. Tietenkin kun nyt tuli tämä esille, niin tänään on vain yksi kahvi tarjolla. Ihan sama, minä ostan aina ison kahvin. Perinteiseen tapaan laitan tänään mukin päälle kannen ja lämmittelyä katsoessa huomaan jossain vaiheessa kannen falskaavan. Lopun kautta muistan olla laittamatta kantta, koska en saa sitä ikinä tiiviisti kiinni ja sitten on kahvia rinnuksilla ja kaulahuivissa. Ja helevetin hyvä mieli omasta kädettömyydestä. Kädettömyydestä tulee mieleen MAX. Hieno mies, harmi että lopetti lätkän.

Muutenkin uudistaisin kioskimyyntiä. Myyntiaikaa on niin vähän, ettei siitä saisi tuhlata häslinkiin ja säätämiseen sekuntiakaan. Viime kaudella lauantaiottelujen alkamisaika esti kaljoittelun, joten ei tarvinnut jonottaa. Tällä kaudella voi mennä junalla matsiin ja silloin saa taas kokeilla todella humalahakuista juomista. Ensin jonottaa 10 minuuttia ja sitten viidessä minuutissa tuoppi tyhjäksi. Kolme minuuttia on varattu siirtymisiin. Tietenkin jos ei katsoisi eriä kokonaan ei tarvitsisi jonottaa. Siihen en kuitenkaan suostu. Olen aina katsonut kokonaan kaikki erät. Vaikka kuinka vituttaisi.

Hiljainen hetki ottelun alussa on hieno ele. Teräsmies-Karlins on poissa. En muistaakseni nähnyt Karlinsin pelaavan Tepsissä. Syksyllä 1995 saatoin nähdä, en muista. Seuraavat kaudet asuin ulkomailla, joten en ainakaan nähnyt.

- Kotiyleisön tuki olisi korvaamaton, osa joukkueesta kantaa viime vuoden joukkueen taakkaa harteillaan. Pekka Virta, 16.9.2011. 

Mukana!

Ei kommentteja: