lauantaina, syyskuuta 24, 2011

VV600

Ville Vahalahti pelaa tänään 600. ottelunsa SM-liigan runkosarjassa. Kaikki matsit Tepsin paidassa. Mustavalkoinen ura, no lähes. Hattu pois päästä. Jos jatkaa vielä ensi kaudella Tepsissä ja pysyy terveenä, niin menee ottelumäärässä Numpan ohi kaikkien aikojen tilastossa. Kapteeni voisi juhlapelin kunniaksi lyödä joukkueen kansitakin kiinni eilisen jäljiltä ja tehdä pari pussia.

Pekka Virta on tehnyt ketjulottoa. Pelaajamuutoksia on kaksi. Raboin on viltissä ja pitkän linjan potilas tilalla. Santtu Huhtala pelasi eilen rapiat kahdeksan minuuttia, mahtoi olla kiva eka SM-liigamatsi. Viinanen on hänen tilalla.

Raboin on jännä tyyppi. Minusta mies ei oikein sovi mihinkään rooliin. Ei ole johtava pelaaja kaukalossa. Varmaan hyvä tyyppi, mutta pitäisi saada mahtumaan johonkin rooliin. Pelannut parhaat pelinsä Tepsissä alempien ketjujen laitahyökkääjänä. Kuljettaa liikaa ja syöttää liian vähän. Viivapelaaminenkaan ei suju.

Kauden toista voittoa haetaan kokoonpanolla:

Birner-Plihal-Vahalahti
Mojzis-Palmroth

Salo-Hauhtonen-Anttila
Vittasmäki-Huczkowski

Stone-Viinanen-Mäkiaho
Seppänen-Ristolainen

Hattunen-Laakso-Cerny

Schwartz (Alhqvist)

Vahalahti pääsee juhlapelissä ykkösketjuun. Toivotaan, että toimii. Ei toimi kuitenkaan. Kakkonen on sitten todellinen tehoketju. Toivottavasti peliaika on kuitenkin enemmän mallia jarruketju. Kolmosesta löytyy fyysisin osasto, jos ehtivät niin käyvät vuorotellen ja yhdessä veskarin sylissä. Nelonen on väkkärä. Antaisin nelosen jätkille paljon vaihtoja. Olen odottanut Hattusen nousua isompaan rooliin jo pidempään, mutta ei vaan nouse. Mielestäni karvanaamassa on potentiaalia noin 30 pisteen hyökkääjäksi.

Palmroth ykkösparissa on myös jännä juttu. Mojzisin vierellä Palle joutuu luopumaan kiekollisesta neroilusta, ja se on eilisestä soolomaalista huolimatta kaikkein paras rooli. Huczkowskille toivon ehjää peliä, kirjaimellisesti. Jospa Vittasmäki samalla löytäisi itsensä Hussen rinnalla. Ristolaiselle toivon paremmin puolustavaa paria. Ristolaiselta ei oma mies huku, mutta ei edes RR55 voi kahta mailaa pelata pois.

Eilen työnsin pään uuniin. En haluaisi toistaa kokemusta jo tänään. Ei tehnyt hyvää. Kaasu aiheutti aivastuksen ja kumautin pään kunnolla. Olin hetken kuutamolla, kokemus sekin. Tänään vierasvoitto ja olen kuutamolla pelkästään onnesta. Kiitos VR:n lippusäätämisen joudun liikkumaan kahvilinjalla tänään. Toisaalta viime vuodet ovat totuttaneet mukavasti tappioajeluihin. Tappio. Vituttaa. Matka alkaa.Vituttaa. En tajua mistään mitään. Vituttaa. Olen kotona. Vituttaa. Päätä uuniin. Vituttaa. Kaikilla on kivaa.

Hujuhajua naamaan ja huivi kaulaan. Kohti lauantai-illan turpasaunaa.

Ei kommentteja: