keskiviikkona, syyskuuta 14, 2011

TPS 2011-2012

Ajattelin kirjoittaa veret seisauttavan kausiennakon. Ajatukseksi jäi kun en päässyt yhteenkään harjoitusotteluun. En viitsi arvailla aikakauslehtien kausiennakoiden tapaan. Keksin vaan kaiken. Tervetuloa karuselliin, joka ei pyöri ja johon ei muita mahdu. Ahdistaa muutenkin tarpeeksi.

Huomenna jäpitän Rinkelinmäellä, kauden korkkaus pitää ehdottomasti tehdä paikanpäällä. Toivottavasti pidän näkemästäni. Pekka Virran kädenjäljen on parempi näkyä tai revin heti pelihousuni. Viime kausi oli pyllystä. Toista samanlaista en halua enää ikinä kokea. En ainakaan heti perään.

Listataan perinteisesti kauden alun joukkue. Poistuneita en jaksa listata. Näillä mennään kauteen 2011-2012:

maalivahdit
#41 Aleksis Ahlqvist (uusi, KalPa)
#35 Kristian Järvinen (junioreista)
#33 Marek Schwarz (uusi, BK Mlada Boleslav)

puolustajat
#6 Miika Huczkowski (rikki)
#4 Tomas Mojzis (uusi, Dynamo Minsk)
#26 Markus Palmroth
#7 Garrett Raboin
#55 Rasmus Ristolainen (junioreista)
#22 Timo Seppänen (uusi, Södertälje)
#24 Joni Tuominen (uusi, SaiPa)
#25 Veli-Matti Vittasmäki

hyökkääjät
#12 Marko Anttila (uusi, Ilves)
#16 Michal Birner
#18 Jakub Cerny (uusi, HC Litvinov)
#87 Jarkko Hattunen
#15 Janne Hauhtonen
#53 Santtu Huhtala (junioreista)
#71 Tapio Laakso (uusi, KalPa)
#17 Mikko Laine
#75 Toni Mäkiaho (koeajalla, EC Dornbirn)
#39 Tomas Plihal (jumala)
#61 Timo Salo (uusi, KalPa)
#85 Ryan Stone (uusi, Abbotsford Heat)
#34 Tuomas Suominen
#28 Ville Vahalahti (kapu)
#19 Mika Viinanen (uusi, Timrå)
#27 Marko Virtala

valmennus
päävalmentaja Pekka Virta (uusi, KalPa)
valmentaja Mika Strömberg (uusi, KalPa)
maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen
joukkueenjohtaja/videovalmentaja Tuomas Liitola (uusi?)

Vaihtuvuutta piisaa. Pelaajalistauksen päälle junioreita joka kohtaan ja kyllähän joukkueessa ainakin hyökkääjiä ja maalivahteja riittää. On kilpailua pelipaikoista, vaikka Suominen ja Virtala ovat loukkaantuneina. Puolustuksessa on ohkaisempaa, ja Huczkowskilla on kohta takana vuosi pelaamattomuutta ja sairausloma vaan jatkuu. Ei ole kaikki rusinat pullassa.

Periaatteessa Tepsin tämän kauden pelaajamateriaalin pitäisi olla riittävän hyvä SM-liigaan. Palkkabudjettikaan ei ole enää köykäisimmästä päästä, joten palkoille vastinetta.

Toivoin koko kesän, että TPS olisi rekrytoinut pitkästä aikaa kunnon keskushyökkääjän. Ryan Stone sai nyökkäyksen. Ensimmäisenä pisti tilastoista silmään LW/C. Pistin pään takaisin rintaan. Kuinka vaikeata on keskushyökkääjän rekrytointi? Hieman nostetta tuo tietenkin asenne, mutta kun piti olla selkeä joukkueen ykköskeskushyökkääjä. Nyt vastustajat pelkäävät muista syistä ja ripareita sisään niin maan perkeleesti. Ole hyvä arpa.

Mestaruuskauden maalivahdit ovat lähteneet kirkkaampien valojen perään. Hyvä jätkät ja Upille lisää meriittejä. Uusissa nimissä on potentiaalia ja työmaata.

Mestaripakeista on jäljellä yksi. Vittasmäki on pop, mutta olisi Joonas Järvinen voinut jatkaa. Sweatt takaisin kiekkoeläkkeeltä. Akille ehjä polvi. Bergille olisi suonut paremman uran päätöksen. Terve Aki olisi tuonut niin paljon kivaa takalinjoille. Kilahduksista alkaen. Masto Nordlundin flow’ta tulee varmasti ikävä. Muita ominaisuuksia vähemmän.

Mestarihyökkääjistä sentään useampi on jäljellä. Valitettavasti myös viime kauden hyökkääjistä. Plihalin polvelle kestämistä. Hauhtoselle spiidiä jalkoihin. Cernystä positiivinen yllätys. Jonkun vanhan nimen läpimurtoa... Edes jotain hyvää.

Tasapaksu. Parempaa sanaa en keksi kuvaamaan joukkuetta. Yllättävän fyysinen ollakseen TPS. Saisi näkyä kaukalossakin asti. Ylivoimalla vaikeuksia. Alivoimalla vahva. Tasaviisikoin syöttöketjuja eniten. Tällaisia teksti-tv:stä peräisin olevia mielipiteitä. Routalempeä vapaasti siteeraten: ”jännä joukkue”.

Jännää oli myös lipun ostaminen. Kertsin kotisivujen linkistä pääsi lippukauppaan, joka ilmoitti: "Lippujen myynti verkkokaupassa on päättynyt." Selkeä buumi Hämeenlinnassa, ei ole lippuja mitä myydä. Kyynisenä paskiaisena hain kuitenkin tapahtumaa kolmen kirjaimen lyhenteellä. Voilà. Ei ole buumia, lippuja saatavilla vaikka kuinka paljon. Klik, klik ja maksuun. Veloituksen jälkeen ilmoitus, että e-lippua ei voida toimittaa sähköpostilla. Englanniksi toki, koska ollaan kansainvälisiä. Why you heff to mad? Omissa tiedoissa lippu näkyi varattuna. Muutaman minuutin päästä e-lippu ilmestyi sähköpostiin. Tulostin ja niittasin seinään. Kaipa sillä sisään pääsee. Lipulla.

Blogi jatkuu miten jatkuu. Muita kanavia en taida teknisistä syistä jaksaa. Twitter vaatisi paremman kännykän tai asenteen. Työnantaja antaa vain nokialaisia, joista minulla on kuulemma paras malli. Tilttaa vain muutaman kerran viikossa. Omena-logoinen laudanpätkä vaatisi liittymän ja nohevammat sormet. En osaa kosketusnäytöllä kirjoittaa tämänkään vertaa. Pitää kuitenkin testailla jälleen kerran, josko sitä viserrysmaailmaan vihdoinkin osaisi mennä. Joku uusi kuje.

Sarjaohjelman alku näyttää Tepsin kannalta lupaavalta. Hyvä startti on hyvinkin mahdollinen. Runkosarjan loppusijoitukseksi veikkaan vanhaan tyyliin kymppiä. Parempaa pitäisi kuitenkin tulla, jotta voisi olla tyytyväinen. Pelkkä yritys hyvä neljä ei lämmitä pitkään tulosurheilussa.

3 kommenttia:

Karhuherra kirjoitti...

Welkam bäk ja äkkiä Twitteriin sieltä, siellä on ihmisen hyvä olla, vähän niin kuin Turussa.
Tekstiisi sellainen huomio, että viime tiedon mukaan Huczkowski olisi nyt uuden operaation jälkeen jo joukkueen mukana treenaamassa - tämän vuoden puolella asiallisessa pelikunnossa? No, Ristolainen hoitaa, kaiken.
Liitola ei enää ole uusi. Pikkumies heilui mukana jo viime vuonna.

/mek kirjoitti...

Jees, hienoa tietää, että ploki jatkuu taas. Tekstit ovat aina olleet hienoja, mutta erinomaisia silloin kun joukkueella menee huonosti. Viime vuosi oli siis plokin kannalta loistava, toivotaan että tästä vuodesta tulee huonompi...

Tuosta tviitteristä sen verran, että eikö siitä mene näkö ja selkäranka mätäne?

Anders kirjoitti...

Näkö ja selkäranka ovat menneet jo ajat sitten itsesaastutuksessa. Ei kelpaa tekosyyksi. Enemmän hiertää se, etten tiedä mitä siellä huutaisi.

Istun kakalla Nakkikattilassa. No TP.

Kiinnostaa lähinnä minua, luulisin. Mutta katsotaan.
Pelleilyviserryksiä alkuun ja sitten ehkä muuta.