tiistaina, syyskuuta 27, 2011

Mopo käyntiin

Lauantai vituttaa vieläkin. Odotin Pekko Pelikaanin perinteistä hirttämistä ennen peliä ja sitä ei tehtykään. Höh, se oli mukava tapa. Illan ensimmäinen, mutta ei viimeinen pettymys. En ole pystynyt katsomaan maalikoostetta, joten hatarien muistikuvien varassa mennään.

Ottelun alussa tuntui, että TPS sai maalipaikkoja yllättävän paljon ja oli mukana pelissä paremmin kuin kertaakaan aikaisemmissa matseissa. Sitten Mäkiaho menetti kiekon hyökkäyspäässä ja 3-2 kontraus, joka meni reisille, mutta toisesta aallosta tullut pakki sai irtokiekon ja teki maalin parhaalta mestalta. Mäkiaho melkein ehti estämään koukulla maalin syntymisen. Melkein ei vaan riittänyt. Kyllä revin taas hiuksia päästä. Onneksi niitä riittää. Toinen maali oli taas sellainen, että morjens juniorit. Loistava maalivahti voisi noilta takaiskuilta pelastaa, mutta TPS:n pelaaminen oman maalin edessä oli taas kerran luokatonta. Siis niin paskaa, että siellä kaikki pystyssä pysyvät saavat laukoa läheltä ylös, alas, keskelle ja ennen kaikkea sisään. Ensimmäisen erän jälkeen ajattelin kuitenkin, että tässähän on vielä mahdollisuuksia. Vain kaksi päästettyä maalia ja Mäkiaho paikkasi mokansa tekemällä kavennuksen.

Toinen erä söi miehen. Boksista ei pelejä voiteta ja 4-1 maali oli niin kruunu. 4-3 alivoima meni Laakso-Salo-Mojzis -kolmikolta hyvin, mutta 4-4 tasavajaa samaan höyryyn oli liikaa. Ensinnäkin ko. kolmikko oli pahasti hapoilla ja Stonen 5min+20min prk:sta viitosen istunut Cerny syöksyi mukaan, mutta ei tiennyt mitä olisi tehnyt. Pakin paikalle olisi pitänyt mennä, mutta ei. Päivysti jossain välimaastossa ja näki läheltä Laschin maalin. Lasch sopisi Tepsiinkin hyvin. Hemmetin nopea, rohkea ja taitava kääpiö, joka ei pelkästään pirteästi pörrää vaan tehopisteitä napsuu. Loistava värväys Pelicansilta.

Kolmannen erän alussa heräsi toivo Viinasen 4-2 kavennuksen myötä ja Pelicansin sössiessä loistavat maalipaikkansa. Ei tämä vielä ole menetetty. Sitten tuli odotettu paikkojäähy kotijoukkueelle ja toivo vaan vahvistui. Vahvasta toivosta ei ollut taaskaan apua, koska ei ylivoimasta tullut yhtään mitään, vaikka neliön keskellä oli Anttilan tilalla Hauhtonen laukomassa. Hyvä muutos, koska Anttila on maailman kankein ja hitain suoraan syötöstä laukoja. Sirklausmestari. Ykkösylivoima pyöritteli nätisti, mutta ilman laukauksia maaleja harvemmin syntyy. Kakkosylivoima toi kiekkoa ylös. Ei tulosta, ei edes lähellä. Tappio tulossa, kun ei maaleja tule. Kädet puuskaan ja puhinaa. Lopussa ilman maalivahtia Tepsi sai kiekon jo Hovisen ohi, mutta 10 vuotta sitten Jortsun Pojaksi nimittämä pakki sulki kiekon. Jotenkin arvasin, että rangaistuslaukauksesta ei tule tulosta. Hovinen on liian hyvä ja Jumalallakaan ei vaan tällä hetkellä kulje. Kiekkokin karkasi hetkeksi ja rankkarista tuli torso. Viimeinen puoli minuuttia oli puskemista lihamuuriin. Kavennus ei ollut lähelläkään loppujen lopuksi.

Nolla pistettä. Neljäs tappio. Viides peli. Mukava valkku ei ole tyytyväinen. Pelaajat eivät voi olla tyytyväisiä. Jotain tarttis tehdä. Kravattia löysemmäksi, hymyä pyllystä, jotta maalipaikoista tehdään heti eikä vasta tappiotilanteessa. Nykymeno vie samoille sijoituksille kuin viime kaudella. Karsinnan välttäminen ei voi olla taas Tepsin tavoite.

Synkästä taivaanrannasta huolimatta tai juuri siksi tänään on tiedossa ensimmäinen kotivoitto. Vastassa on Tappara, joka on onnistunut pelaamaan vielä Tepsiäkin huonommin kauden aloituksen. Ei yhtään voittoa ja keskimäärin kuusi päästettyä maalia. Neljässä ottelussa. Kättä lippaan. 6-2 on tämän illan tavoite, jotta porkkanapöksyjen vauhti pysyy tasaisena. Tämä ei ole ylimielisyyttä tai keulimista, vaan realismia. Tepsillä on sentään pelitapa, raporttien mukaan Tapparalla on kääpiöarmeija, jonka pelitapa on kopioitu suomalaisilta keihäänheittäjiltä. Yksilösuorittamista karsinnoissa. Eihän niille voi hävitä. Paitsi ajattelemalla noin.

Hattunen loukkaantui Lahdessa. Viltistä nostetaan ketjuun tilalle Raboin. On tietenkin surkeata, että kiekolliseksi puolustajaksi rekrytoitu pelaaja mahtuu kokoonpanoon vain hyökkääjien tuuraajaksi, mutta ilmeisesti on parempi tuossa roolissa kuin esim. Huhtala. Muuten kokoonpano on sama kuin Lahdessa. Ja sillä tulee voitto, sen verran hyvin kulki peli ajoittain.

0-0 on Tepsin paras avauserä tähän mennessä. Ipaa vastaan. Tänään siihen muutos, nolla päästettyä ja pari tehtyä. Sitten aukeaa semmonen suora, jossa urku auki ja mittariin kelataan niin paljon kun koneesta lähtee. 7-0. No 6-2. Ihan sama, kolme sarjapistettä.

Ei kommentteja: