torstaina, joulukuuta 28, 2006

Pelaajien tilastoja

TPS on kauden 31 runkosarjaottelussa käyttänyt 28 pelaajaa: 4 maalivahtia, 8 puolustajaa ja 16 hyökkääjää. Tällä hetkellä joukkueessa on 3 maalivahtia, 6 puolustajaa ja 14 hyökkääjää sekä Arttu Virtanen.

Pistepörssistä näkee Nurmisen ylivertaisuuden. Mies tekee noin piste per peli ja muut ovat kaukana takana. Ivan Huml on vielä sisäisen pistepörssin kolmas, vaikka mies myytiin 10 ottelua sitten. Humlin paikan ykköskeskushyökkääjänä sai (ja menetti) Ulmer, joka on yhtä tehokas hyökkäyspäässä kuin Kiprusoff. Ei näytä järin hyvältä Tepsin keskushyökkääjäosasto, tarkasteli sitten määrää (4 kpl) tai laatua (esim Ulmerin aloitusprosentti on nelikon heikoin). Joten ei ole ihme, että Jortikka keskushyökkääjän perään huutelee. Eri asia tuleeko joku ja onko joku muuta kuin määrällinen parannus. Saman jutun mukaan puolustus on valmis, jos Lehtinen pystyy pelaamaan (ja osapuolten taloudelliset näkemykset kohtaavat, tätä ei jutussa sanota).

Tehotilasto paljastaa lisää. Pakkipari Berg-Kiprusoff on liigan eliittiä. Loput puolustajat ovat, no jaa, tavallisia keskitason joukkueen miehiä tai heikkoja. Bergin ja Backmanin erotus on 24 plus/miinuspistettä. Ärsyttävän suuri ero. Hyökkääjien kohdalla hajonta on onneksi pienempi.

Yhteenveto. TPS on parin, kolmen yksilön joukkue. Joukkue ei ole tasainen. Pessimisti voisi sano, että TPS on ”helppo” voittaa; pimentää Nurmisen, ärsyttää Bergin kostamaan ja ajelee Hurmetta. Sarjataulukon yläpuoliset joukkueet em pystyvät liian usein, loput vähemmän usein. Totuus on, että TPS 06-07 on materiaaliltaan kapea ja epätasainen. Menestystä ei näin ollen tule.

Menestystä on mahdollista saavuttaa kovalla työnteolla. Muutaman yksilön pitää nostaa tasoa, jolloin ratkaisijoita ja vastuunkantajia löytyisi useammasta ketjusta. Tasonnoston pitäisi onnistua kesken kaudenkin, jos vain kuntopohja kestää, esim odotan kaksikolta Makkonen-Suominen suuria tekoja kevään lähestyessä.

Jahkailusta faktoihin:


















Ei kommentteja: