perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Tupla ennen taukoa

TPS pelaa tänään ja huomenna viimeiset ottelunsa ennen joulutaukoa. Tappara tänään Turussa. TPS huomenna Hämeenlinnassa. Minä en pääsee kumpaankaan matsiin. Pientä ajatusta oli Rinkulalle menosta, mutta ulkomaanmatka pukkasi kiekon seuraamisen tielle. Olen tekstiviestien varassa tai kuuromykkänä. En ole vielä päättänyt kumpi on parempi vaihtoehto. Palata reissusta ja yllättyä pistesaaliin koosta… positiivisesti? Tai marinoitua hotellissa tappioviestien sinkoillessa.

Jortikka on hyvällä päällä. Lauantain jälkeen pelaajat saavat kolme vapaapäivää. Miten mahtaa toimia etukäteen luvattu porkkana? Saattaa olla, että hallin ovet laitetaan lukkoon pelaajien jäädessä sisäpuolelle miettimään avauspelaamisen sietämätöntä vaikeutta. Paitsi Hurme, joka matkaa Moskovaan maajoukkueen mukana. Jamppa antaa näyttöjä. Ilmeisesti sokeille (mies on kunnossa, ei kahta sanaa). Pieni pelko persuksissa on loukkaantumisesta.

(loukkaantumis)Pelko saa sisäisen salaliittolaiseni hereille. Pelaajat osallistuvat korkeintaan kahteen eurohöntsään kaudessa (ellei joku päätä toisin). Jamppa oli mukana Helsingissä ja nyt Moskovassa. Tämän jälkeen ei tarvitse osallistua kuin MM-kisoihin. Tukholman neppailu jää väliin. Mikä mahdollistaa parhaan mahdollisen keskittymisen Tepsissä pelaamiseen. Salaliitto-osuus on tässä: jos Hurme loukkaantuu maajoukkuepaidassa, maksaa Jääkiekkoliitto korvausta Tepsille. Muistaakseni 2000 euroa ”menetettyä” SM-liigaottelua kohden. Summa on ”haista paska” –tasoa Hurmeen tasoisesta veskarista, mutta voisi tehdä hyvää Tepsin taloudellisessa tilanteessa. Urheilullisesti tekisi pahaa. Niin pahaa, ettei tätä uskalla enempää ajatella. Ja aivan, olen vainoharhainen*.

Peräkkäisinä päivinä pelaaminen on ollut vähän heikkoa Tepsillä. Viimeksi peräkkäisistä päivistä kertyi kaksi pistettä. HIFK antoi pisteitä kotonaan ja seuraavana päivänä Ilves haki pisteautomaatiltaan kolme pistettä. Kotipeli vielä. Prkl, kyrsii tuollainen vieläkin.

Kuusi pistettä tuplasta olisi ihanaa.

Kolme pistettä kotipelistä pitäisi olla selvä asia. Keskinäiset pelit Tapparan kanssa on 1-1. Tappara vei edellisen kohtaamisen selvästi (6-2) ja nyt luulisi numeroiden pysyvän pieninä. TPS ei kotona paljon maaleja päästä ja Hurmeen heikko peli oli viime lauantaina, tänään eivät lepsut uppoa.

Kolme pistettä Rinkulalta pitäisi olla mahdollista, tällä kaudella Kerho on hävinnyt kotona pari kertaa rumilla lukemilla ja kauden ensimmäisessä HPK-TPS –ottelussa (7-5) Tepsin olisi pitänyt pystyä johtoasema säilyttämään loppuun asti.

Kokoonpano Tapparaa vastaan on yhtä pelaajaa lukuun ottamatta sama kuin edellisissä otteluissa. Joukkueen kapteeni Mika Alatalo on toipunut nivusvammastaan, hän aloittaa ottelun 13. hyökkääjänä.

Jatkoajan otteluennakossa Kalle Kaskinen vähän oikoo tätä. Lopputulos on, että keskustan kautta mennään, ilman Sihvosta. Jatkoajan otteluennakko on muuten hyvä. Näitä lisää.


* osta joululahjaksi jotain täältä.

Ei kommentteja: