perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Viltissä

Leif Boorkin mielestä nykyään ”penkitystä” eli vilttiin laittamista ei käytetä enää tarpeeksi. Boorkin mukaan pelaajan iällä tai statuksella ei ole mitään tekemistä peliajan kanssa. Vain pelisuoritus ratkaisee. Jääkiekkoilijan arkeen kuuluu kilpailutilanne, automaattisesti ei tipu jääaikaa. Toiset ovat sivussa muutaman vaihdon, toiset muutaman ottelun.

Jortikalla ei ole ollut vaikeuksia laittaa pelaajia puremaan tuppea. Paitsi, jos ei ole pelaajia, joita laittaa sivuun. Kuten tällä hetkellä on tilanne Tepsissä.

Puolustajia on kuusi – kaikki pelaavat pakostakin. Ihan sama miten pelaa. Ainakin tämän kauden osalta, pelaajan henk koht tulevaisuus voi olla vaarassa. Kuka haluaa perseilevän pelaajan? Paitsi ”halvalla”. Hyvänä puolena pienessä ringissä on tietenkin pelaajien mahdollinen kehittyminen ja oppiminen. Pelaamaan oppii pelaamalla (ellei naama peilissä ole, ööh Anders nyt ainakin käy tähän, ettei mene ilkeilyn puolelle).

Hyökkääjiä on viisitoista. Virtanen on loukkaantunut. Neljätoista. Ramstedt on a-juniori. Kolmetoista. Alatalo on toipumassa. 12 pelikuntoista hyökkääjää on kasassa. Neljä keskushyökkääjää. Laita siinä sitten joku vilttiin miettimään tehtyjä virheitä. Ei onnistu. Kaikki pelaavat.

Ei kommentteja: