lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Pelaajien joulutodistukset

Yksittäisiä pelaajia en voi arvioida kunnolla, vaikka mieli tekisi. Pääsyynä on vähäinen nähtyjen pelien määrä. Joka taas johtuu työkiireistä. Kunnollista tai edes kohtalaista tilastoihin pohjautuvia arvosanoja en nyt pysty arpomaan. Olen joululomalla muilla mailla ja pitkäaikaista koneella kyyhöttämistä ei katsota hyvällä. Syksyn arvosanojen tapaan jaan pelaajat neljään ryhmään. Jako tapahtuu subjektiivisella menetelmällä, jota voi kutsua värilasiarvonnaksi.

Kiitettävä: Berg, Hurme, Kiprusoff ja Nurminen

Nelikko, johon TPS 06-07 nojaa. Eikun siis ON. Jokaiselta on saatu sitä mitä on tilattu.

Hyvä: Aho, Jokinen, Rautee, Yli-Torkko ja Vahalahti

Kolmosketjun (Aho/Rautee/Yli-Torkko) puolustuspeli on ollut hyvää, pisteitä voisi olla hieman enemmän. Vahalahti on löysä, mutta pisteitä syntyy. Tuskin hän paljon paremmin näissä olosuhteissa pystyy pelaamaan. Jokinen on lahjakas, ja odotan häneltä (kiekollista) läpimurtoa.

Tyydyttävä: Makkonen, McDonnell, Pulliainen, Saarinen, Sicak, Suominen ja Sykkö

Ulkomaalaiset ovat tyydyttäviä, koska he ovat ulkomaalaisia. McDonnellin ja Sicakin pitäisi vähintään olla hyviä. Ovathan he ulkomaalaisvahvistuksia. Molemmat kärsineet jonkin verran pelikavereista. Parivaljakko Makkonen-Suominen on saanut jääaikaa, tuloksia pitää tulla myös kovia joukkueita vastaan. Sykkö on urhea 12. tai 13. tai 14. hyökkääjä, ilmeisesti pahemmitta kitinöittä tekee sen mitä kykenee, kun jäälle pääsee. Saarinen on kolmosparin mies, kolmosparin suorituksella. Paremminkin saa ja pitää pelata.

Heikko: Alatalo, Backman, Mäkinen ja Ulmer

Ulmerin pitäisi olla joukkueen ykköskeskushyökkääjä. Ei ole. Ulmer on ulkomaalaisvahvistus. Ei ole. Mäkiseltä odotan enemmän, nyt on tehopisteitä yhtä paljon kuin Hurmeella ja eniten 2 minuutin jäähyjä joukkueesta. Ei näin. Alatalon pieni rooli ja (oletettu) iso palkka ovat pahasti ristiriidassa. Ei näin. Backman on väärällä tasolla tai väärässä joukkueessa. Yritys hyvä neljä. Ei näin.

20 pelaajaa sai arvosanan. Loput ovat pelanneet liian vähän. Ramstedtillä on 19 peliä tilastoissa, mutta en osaa vilttiketjusuorituksia arvioida, joten kertokoon mies itse miten kausi Tepsissä on sujunut.

TPS:n puolen kauden pelaaja on Jani Hurme. Perustelut voi hakea edellisistä merkinnöistä, Jatkoajasta, sanomalehdistä ja SM-liigan sivuilta.

Ei kommentteja: