maanantaina, joulukuuta 25, 2006

Tähän asti

TPS pelasi ennen joulua 31 ottelua. 13 voittoa ja 13 tappiota. Pisteitä kertyi 47. Maaliero 11 maalia plussalla. Sarjataulukossa kuudentena. Eroa kärkeen 24 pistettä. Viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla. Heikko suoritus on ensimmäinen tunne. Paitsi palataanpas tähän hetkeen ja unohdetaan viime vuosituhat. Suoritus muuttuu tyydyttäväksi. Viime kauteen verrattuna jopa lähes hyväksi. TPS on menossa omin avuin pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä voi tapahtua mitä vaan (ainakin teoriassa).

Tepsille plussaa yrittämisestä. Yritetään rimpuilla eteenpäin. Olosuhteet eivät ole optimaaliset, mutta tekemisen meininkiä on havaittavissa. Peukalo ei ole enää pyllyssä. Jälleenrakentaminen on käynnissä, vain aikataulu on hämärän peitossa.

Joulutodistukseen merkitsen tyydyttävä plus ja kannustavia sanoja. Todistuksen kääntöpuolella, vähän kuin piiloon ettei joulukinkun sulatus pahasti häiriinny, kirjoitan pari sekavaa ajatusta:

Tepsin suurin haaste on talous. Yleisökeskiarvo on 15 kotiottelun jälkeen 6297. Lukema on kolmanneksi suurin SM-liigassa ja kaukana tavoitteesta (ulkomuistista 7500). Budjetoidut tulot eivät toteudu, kun yleisöä ei käy otteluissa tarpeeksi. Oletettua (tämä on kyllä, jätetäänpäs sanomatta millainen oletus) pienemmät tulot näkyvät suoraan pelaajamäärässä. Tepsi on tällä kaudella pelannut pääsääntöisesti yhdellä maalivahdilla (tosin liigan paras), kuudella puolustajalla ja 13 hyökkääjällä. Yksi tai kaksi loukkaantumista suistaa joukkueen ojasta allikkoon. No tuurilla ne laivatkin seilaavat.

Kiekkobuumi. Muuta ei TPS tarvitse. Populaa olisi 1000-2000 enemmän per ottelu, parhaimmillaan yli 10000. Kaukalossa olisi yrittävä ja voittava kotijoukkue (tästä on jo vähän hajua ilmassa). Muutama tähtihyökkääjä. Koska supertähtimaalivahti ei yksin riitä. Voiko kiekkobuumin tietoisesti rakentaa? Näissä olosuhteissa ts Turussa. Vai pitääkö odottaa seuraavaa sakukoivua höystettynä muutamalla täsmähankinnalla?

Tietenkin olisi hienoa, jos halli olisi a) Kupittaalla b) pienempi. Megahalli jossain keskellä ei mitään on erittäin haasteellinen markkinoitavaksi. Varsinkin, kun palvelu on tuntematon käsite hallin johdossa.

Yksi kiekkobuumi, kiitos.


Enkä minä tätä kirjoittanut
tämän kirjoitti ikävä tai kaiho
ja pisarana sateessa on
yhden ihmisen rakkaus tai raivo

Iankaikkinen (Hynynen)

Ei kommentteja: