lauantaina, joulukuuta 02, 2006

Ässiä vastaan

Voittavaa kokoonpanoa ei muuteta. Paitsi 13. hyökkääjänä ollut Ramstedt ei ole lauantai-illan huumassa mukana. Kapealla materiaalilla jatketaan, yksi loukkaantuminen pelissä sotkee ketjut tai pakkiparit. Taikauskoiset koputtakoon puuta (=päätään).

Kotimainen veikkausfirma tarjoaa kiekkokierroksen houkuttelevimman kertoimen Ässien vierasvoitosta: 4,90. KalPan kerroin voitosta Raksilassa on 8,35. Selkeästi suurempi, mutta Kärpät pyyhkäisee vasemmalla kädellä KalPan jäähän. TPS taas on minulle tuntemattomasta syystä ollut vaikeuksissa Ässien kanssa viime vuosina.

Ässillä on kaksi peräkkäistä tappiota kärkijoukkueille. Niukkaa tappiota. Sitä ennen kolme voittoa ja muutoksia joukkueessa. Viimeisimmät pelaajamuutokset eilen. Minun mielestä Ässillä on hyvä mahdollisuus ”yllättää” TPS housut puolitangossa. Vielä kun Tepsin hyvä kotisaldo on vähitellen heikentynyt (ja vieraspelaaminen on parantunut), voidaan ennakkosuosikin asemaa hieman kyseenalaistaa. Mikä ei tarkoita sitä, etteikö TPS olisi sarjataulukon ja kotiedun turvin selkeä ennakkosuosikki. Paperilla.

TPS:n pitää kotikaukalossa realisoida paperivoitto ja mieluiten hyvällä peruspelillä. Samanlaisella kuin torstaina Lahdessa. Näin tarjotaan katsojille vähintään hyvä fiilis. Lisätunnelmaa, parempaa jälkimakua voi luoda tekemällä mm pari maalia lisää. Mitä parempi jälkimaku matsista jää, sitä todennäköisemmin satunnaiskatsojat tulevat uudelleen.

Turun Sanomien matsiennakko on hyvä. Lisää samanlaisia tarvitaan kiekkobuumin luomiseen. Oho. Tulipas veikeä sana, kiekkobuumi. No siinä olisi Tepsin ja turkulaisen jääkiekkoilun paras joululahja.

Ei kommentteja: