maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Syksyn arvosanat

Jokaista pelaajaa on yritetty arvioida roolin ja peliajan mukaan. Vähän pelanneet tai joukkueesta poistuneet pelaajat eivät ole mukana. Sain todella pienellä vaivalla pelaajat jaettua neljään ryhmään:

Kiitettävä: Nurminen, Berg, Hurme

Nurminen on pelannut loistavan syksyn. Berg on yllättänyt pisteillä ja Hurme on ollut voittava maalivahti. Jokaiselta on saatu sitä mitä on tilattu.

Hyvä: Huml, Vahalahti, Kiprusoff, Yli-Torkko

Huml pääsee hyökkäystehojen (+16) ansiosta tähän. Kiitettävästä pudottaa heikko aloitusprosentti (42,42%) ja alkukauden jäähyt. Ykköskeskushyökkääjän pitää voittaa yli puolet aloituksista ja jäähyjen määrä on vähentynyt koko ajan. Vahalahti on tehnyt pisteitä, vaikka sitten väärin ja väärissä otteluissa. Ihan sama, pisteitä on tullut mukavasti. Kiprusoff on tasaisen varma, mutta tehoja puuttuu. Minusta Kiprulla pitäisi olla enemmän tehopisteitä kuin Bergillä. Yli-Torkko on tehnyt oman työnsä erittäin hyvin, alivoiman tappaminen sujuu.

Tyydyttävä: Ulmer, Rautee, McDonnell, Alatalo, Makkonen, Suominen, Sykkö, Mäkinen, Aho, Sicak, Jokinen

Ulkomaalaisvahvistukset ovat olleet vain tyydyttäviä. Ulmerilla on onneton tehotilasto (-6) ja aloitukset eivät suju (45,03%) ja pisteitäkin voisi olla hieman enemmän. McDonnellin pitäisi olla sniper, mutta kolme maalia kymmenessä ottelussa ei riitä. Enemmän maaleja. Sicakin pitäisi pystyä haastamaan ykköspari. Sicakin suoritusta syö toki nuoren Jokisen ”kouluttaminen”. Silti odotan enemmän Sicakilta. Suominen – Makkonen – Alatalo. Kiekkoa sisään. Rautee, Aho ja Mäkinen ovat hoitaneet oman osuutensa. Vähän enemmän pisteitä, niin nousevat hyviksi. Mäkiselle miinusta Tappara-pelin kilahtamisesta ja turhista kakkosista. Sykkö on täytemies ja jääaikaan nähden pelannut hyvin.

Heikko: Backman

Ihan hyvällä sanon että, Backman ei ole menestyvän SM-liigajoukkueen puolustaja. Yritystä löytyy, asenne on kunnossa, mutta taidot eivät riitä. Seuranvaihto tekisi hyvää, vaikka Mestikseen.

Syksyn paras TPS-pelaaja on joko Nurminen tai Hurme. Maalivahti on puoli joukkuetta, pidän Jampan tulisesta asenteesta ja hän on kaikin puolin loistava jääkiekkoilija. Liian hyvä SM-liigaan. Silti valitsen syksyn pelaajaksi Kai Nurmisen.

Joukkueen vanhin on tehnyt eniten pisteitä, yrittänyt kovasti (Nurmiseksi) ja jopa blokannut heittäytymällä laukauksia. Pehmeät kädet kruunaa esityksen. Nurmisen kiekonkäsittelyssä ja pelisilmässä on 15 vuotta nuoremmilla ”puukädet & jalat, jalat” tyypeillä ihmettelemistä.

Loppukaneettina totean arvioiden olevan vallan subjektiivisia ja korkein totuus. Yksi asia nousee yksilöistä esiin: enemmän maaleja, prkl!

Ei kommentteja: