lauantaina, marraskuuta 04, 2006

Kolme vieraspistettä

Pientä jälkihehkua, kun tappioputki meni poikki Porissa. Siis vierasvoitto tuloksena. Silti TPS on SM-liigan huonoin vierasjoukkue. Ei yhdellä voitolla jumbosijalta pois pääse, mutta voitto lämmittää aina.

Radion kuuntelu meinasi jäädä ensimmäiseen minuuttiin Sicakin aivopierun takia. Muutenkin ensimmäinen erä oli yhtä huttua eikä tehnyt yhtään kipeää siirtyä radion äärestä muihin hommiin. Joukkueiden päävalmentajat Jortikka ja Pajuoja kertovat miksi:

- Aloitettiin ottelu todella huonosti, Hantan kanssa ei mitään alkupalavereja pidetty ollenkaan, koska omatkin jutut alkaa jo tympiä. Kun joukkueessa on näin kokeneita miehiä, pitää halua ja kiimaa löytyä voittoon, jos ei löydy, on mun ja Hantan homma aika vaikea.

- Sicak jakoi kulmasta suoraan lapaan, sitten siihen pari kolme jäähyä, kiekkoa katsomoon ja niin edelleen. Oikein tarjottiin voittoa, että viekää nyt pois.

- Ensimmäinen vaihto ja maali, saatiin loistava alku peliin. TPS pääsi kuitenkin erän lopussa peliin mukaan.

Olin ensimmäisen erän jälkeen varma, ettei tästä nousta. Ilo olikin lenkin jälkeen ylimmillään, kun teksti-tv kertoi etusivulla TPS olevan vahvoilla. Paitsi siinä vaiheessa Ässät oli jo kaventanut tilanteeksi 2-4. Kavennus tuli Ässien aikalisän jälkeen:

- Emmää vieläkään tajua, miten se meidän pakki onnistui kaatumaan yksin rännissä sen aikalisän jälkeen.

Kyseinen puolustaja oli joko Sicak tai Jokinen. Jos kyseessä oli Sicak... aika nohevasti olisi ottelu sujunut mieheltä. Ei kuitenkaan teilata, kun ei ole varmuutta kaatujasta. Tärkeintä oli, että (vieras)voitto tuli.

Ei kommentteja: