torstaina, marraskuuta 30, 2006

Missä mennään?

Kausi on pian puolivälissä ja Tepsin sijoitus on 7. Sijoitus on kohtalainen. Neljänteen sijaan on matkaa 4 pistettä. 10. sijaan on eroa 5 pistettä. Muutama voitto tai tappio muuttaa sijoitusta paljon. Sarja on sen verran tasainen.

Optimistin mielestä mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin. Tätä tukee mm tasaiset ottelut kärkijoukkueita vastaan ja tiivis puolustuspeli. Vähän lisää hanaa hyökkäykseen, niin Kerho ja Kärpätkin kaatuvat.

Realistin mielestä kuudes sija olisi pienimuotoinen lottovoitto.

Pessimistin mielestä joukkue tunaroi itsensä ulos ”menestyssijoilta” runkosarjan aikana. Tätä näkemys tukee mm kyvyttömyys tehdä maaleja ja todella heikko erikoistilannepelaaminen. Yv-tilastossa sijoitus on 9. (14,66%) ja av-tilastossa TPS on 10. (83,9%). Sakari Pietilää lainatakseni:

- Harvalla joukkueella toimii ylivoima ja peruspeli ei toimi. Peruspelaamisesta kaikki lähtee.

Toimiiko Tepsin peruspelaaminen? Minun mielestä ajoittain toimii, mutta avaukset leviävät helposti käsiin ja maalinteko on vaikeaa. Nämä kaksi asiaa konkretisoituvat ylivoimassa rumalla tavalla.

Scott Burnsiden kolumnista yksi kappale sopii hyvin tähän:

What does it mean to stink at special teams play?

Well, none of the bottom six teams in power-play efficiency qualified for last season's playoffs. Tampa was 23rd and got the eighth seed. Meanwhile, only one of the bottom seven penalty-killing teams earned a postseason berth. That was Philadelphia, a team quickly dispatched by Buffalo in the first round.


Minä olen päivästä riippuen optimisti, realisti tai pessimisti. Yleensä olen realisti ja jos ei TPS:n ilme ja ote peliin parane pian on sisäinen pessimistini oikeassa.

Ei kommentteja: