tiistaina, marraskuuta 28, 2006

Perjantain sato

Perjantain matsi oli pelillisesti köyhä. Jännitystä riitti kuitenkin loppuun asti ja ilo oli kohtalainen, kun Hurme otti kiinni rangaistuslaukauksen. Kaksi pistettä maistui laimealta, kolme pistettä olisi pitänyt ottaa. Tasakentällisin pelattaessa ei ollut mitään hätää. Alivoimapelaaminen oli puolimallikasta, vaikka kaksi yv-maalia HIFK teki. Mutta ylivoimapelaaminen oli suolesta.

Ylivoimalla saatiin aikaiseksi kaksi pitkää kiekkoa. Ei mitään muuta. No pari paikkaa oli, mutta suurin osa yv-ajasta meni hyökkäyssinisen kanssa taistelemiseen. Ylivoimapelaaminen oli yhtä huonoa kuin viime kaudella ts vastustajalla ei ollut hädänpäivää, päinvastoin.

Pelaajista jäi mieleen Hurme, Berg, Nurminen, McDonnell, Sicak, Backman, Rautee, Aho ja Yli-Torkko.

Hurme piti mukana pelissä. Berg kosti taklauksen taklaamalla (hyppäsi kostossa, Levonen ei viheltänyt) ja muutenkin oli miehekäs. Uskalsi jopa vähän mussuttaa vastustajalle, taisi tietää ettei Ilkka Pikkarainen päälle tule kuitenkaan. McDonnell uskalsi taklata ja otti hyvin taklauksia vastaan. Karalahden loukkaantuminen taisi tulla juuri McDonnellin taklaamisesta. McDonnell kärsi Ulmerin kyvyttömyydestä rakentaa peliä, ei ole paljon iloa laukauksesta, jos ei keskushyökkääjä saa kiekkoa lapaan (tai ylipäätänsä yhtään mihinkään). Sicak kävi hakemassa Lostedtin pois Jokisen kimpusta. Sai 10 minuutin käytösrangaistuksen siitä, mutta oikein teki, kun nuorta joukkuekaveria puolusti.

Backman otti urheasti Nielikäisen taklauksen vastaan. Pieni mies kyyryssä jäi pahasti alle. Miehekästä oli heti taklauksen jälkeen nouseminen pystyyn ja vaihdon loppuun vetäminen. Backman haukkoi happea kuin kala kuivalla maalla ja oli totaalisen pihalla, mutta sitkeästi yritti pelata. Iso käsi yrittämisestä, valitettavasti Backmanin muut avut ovat kaukana, kaukana asenteesta. Jos asenteella pääsisi kuuhun… olisi Backman aika lähellä kuuta ajoittain. Nyt on vain kuutamolla.

Rautee on lyhyt ja leveä sekä omassa roolissaan Suomen paras. Paras. Rakun pelaamista on mukava katsella. Rautee on yhdessä Yli-Torkon kanssa todella hyvä alivoimapari. Kolmosketju toimi muutenkin hyvin, Aho teki pikkunätin maalin. Puukäsi pisti etuyläkulmasta sisään. Harmi vain, ettei kolmosketjun jamppoja voi peluuttaa juuri enempää.

Nurminen on ainoa hyökkäämiseen kykenevä hyökkääjä Tepsissä. Ainoa. Vituttaa, kun miettii kuinka paljon Nurminen merkitsee Tepsin hyökkäyspelille. Ylivoimaisesti vanhin hyökkääjä on ylivoimaisesti taitavin ja tehokkain. Ja tehoja tulisi lisää, jos olisi kunnon keskushyökkääjä rakentamassa peliä…

HIFK-voiton jälkeen ei ollut kädet puuskassa ja se tuntui. Huomauttaa pitää, etten voittoa juhlinut, vaan hyvässä seurassa lipsahti pitkäksi.

Ilves-ottelusta ei ole paljon kerrottavaa. Vapina ja krapula pahenivat radiota kuunnellessa. Ei kotona voi noin pelata. Jossain vaiheessa Ipa ei pystynyt voittamaan Turussa millään, ja nyt TPS on Ipan pisteautomaatti.

Ei kommentteja: