torstaina, helmikuuta 26, 2009

Fiaskokiekkoa Ilmalassa

Jokerit-TPS 5-1. Maalissa aloitti Atte Engren. Odotettu veto, koska viime peleissä Alexander Salak ei ole ollut mahtisonni. Surkeaa ylivoimaa yritettiin parantaa. Ensimmäisessä ylivoimassa nähtiin neljä hyökkääjää. Tommi Hannus pelasi viivalla.

Engren otti pari koppia ja hörppäsi yhden. Imuroinnin jälkeen TPS:n peli meni pelleilyksi eli pillunpäreiksi. Atte torjui vielä pari kertaa, sitten Arvi Lindin poika ohjasi polvillaan nököttäen kiekon maaliin. Ilari Filppula makasi Lindin jalkojen päällä. Allu luisteli maalille.

Uusi ylivoimamiehitys ei saanut mitään aikaiseksi. Hirveää kuraa, jätkät pelasivat jokainen omaa peliään ja joukkuepelistä ei ollut tietoakaan.

2-0 ensimmäisen erän jälkeen oli karmea tulos. Ajattelin, että vielä on toivoa nousta. Toinen erä oli surkeaa miekkailua. Erän lopulla Narrit tekivät kolmannen maalin ensimmäisestä kunnon maalipaikastaan. Heti perään tekivät ylivoimalla maalin. Ridå.

Narrien peli oli heikkoa. Monesti puolustaja jäi oman maalin taakse odottamaan. Odotti aikansa ja sitten lähti räpiköimään eteenpäin. Käsittämätöntä avauspeliä. Paukkustelua parhaimmillaan. TPS taas onnistui vajoamaan vastustajan tason alle. En ymmärrä miten. Kotijoukkue tarjosi kolmea pistettä, mutta ei.

Narrit voittivat muutamalla näppärällä ratkaisulla hyökkäyspäässä, yksilötaidolla tehtiin paikat ja kiekko maaliin. Loput ajasta perseilivät hyökkäämisessä ja puolustivat Tepsin kulmiin. Ei ihme, että halli oli tyhjä ja pelaajien huudot kuuluivat yläkatsomoon asti. Tunnelma oli heikompi kuin Turkuhallissa. Ja pysäköinti kaksi euroa kalliimpi.

Lauantain Kärppä-pelin peli-ilmeellä/asenteella/jollain TPS olisi voittanut 1-4. Mutta savet housussa pelaten Tepsi ei saanut luotua yhtään maalipaikkaa. Ei ensimmäistäkään. Ellei Joni Töykkälän soolomaalia kolmannen erän lopussa lasketa. Muuten Tepsi ei onnistunut kiekkoa ja miestä samanaikaisesti & kontrolloidusti vastustajan maalille saamaan.

Kotijoukkueen ylivoimapeli oli surkuhupaisaa. Saivat jopa paineettomassa tilassa pitkän aikaiseksi ylivoimalla. TPS kaivoi jostain vielä surkeamman ylivoimapelin. Kaikki voimat menivät kiekon toimittamiseen alueelle – alueella jätkät olivat joko metrin sisällä toisistaan tai 15 metrin päässä. Tasan joka kerta kiekko livahti vastustajalle. Syötöt olivat luokattomia ja laukauksia oli kai yksi. Kipru veti suoraan päin hyökkääjää. Yllättäen.

TPS pelasi niin hermostuneesti tai tuskaisesti, että pahaa teki katsomossa. Peli meni sekaisin avausmaalista ja pysyi sellaisena loppuun asti. Tuskan ruumiillistuma Filppula esitti kaikki kikkansa ja niputti 2-3 vastustajaa menettääkseen kiekon seuraavalle. Onneksi jääkiekko ei ole joukkuepeli ja syöttäminen ketjukaverille on kielletty. Tuli joku Playstation-lätkä mieleen, jossa ohjaimen kimpussa on 6-vuotias. Ei helvetti mitä peliä.