lauantaina, helmikuuta 07, 2009

Upi & Allu

Jatkoaika.comin juttu Upista ja Allusta on hienoa luettavaa. Ei ole mitään lisättävää. Kättä lippaan.



Vähitellen alan toipua viime viikon peleistä. Näin kaksi peliä ja molemmat TPS hävisi. Tappio harmittaa aina, mutta nämä kaksi vituttivat yli kaiken. TPS hävisi molemmat ottelut, koska pelasi päin persettä. Ihan itse. Kumpikaan vastustajista (HIFK, Tappara) ei ollut ylivoimainen. Tappara olisi pitänyt voittaa selvästi. Porkkanapöksyjen peli näytti siltä, että valmentajaa ei ole näkynyt koko kaudella tai sitten hän on minun tasoa.

Vitutusta lisäsi ja lisää heikon pelaamisen lisäksi sarjataulukko. Viime viikon kahden tappion jälkeen TPS:n mahdollisuudet nousta kympin sakkiin ovat heikot. Eroa on neljä pistettä. Aikaa on 11 peliä. 9 vastustajaa on edessä, joista 2 on sarjataulukossa alempana. Aika rivo ohjelma, mutta ei mahdoton.

Ensi viikko on kolmen pakkovoiton viikko. Jos TPS jatkaa edellisten otteluiden tasolla, niin playoutit kutsuvat. Erityisesti puolustuspelaamiseen toivon ryhtiä.

Jospa Aki Berg olisi pelikunnossa. Lienee utopistista ajatella, että olisi kauden 2006-07 kunnossa. Silloin Berg oli kuningas kaukalossa.

Keksin ihan itse jonkun tämän kauden tappiopelin jälkeen, että miksi Akihiton peli ei ole NHL-kokemuksen mukaista. Ensinnäkin loukkaantumiset ovat vieneet terää, toisekseen (kesä)harjoittelu oli omituista (koskee koko joukkuetta) ja kolmanneksi Bergin taso on laskenut.

NHL-ympyröissä Berg oli korkeasta varausnumerosta huolimatta porukan häntäpäässä. Hän ei ollut koskaan joukkueensa parhaiden pelaajien joukossa. Rima oli niin korkealla, että piti olla jatkuvasti terävänä ja yrittää roikkua mukana. Muuten Big Mats olisi lyönyt korville. Tepsissä taas rima on Bergin korkeudella ja silloin oma taso laskee. Ei ole kukaan kirittämässä parempaan suoritukseen. Eihän kukaan Tepsistä pysty edes taklaamaan Akia kunnolla.

Em. höpötys on vain minun luuloja. Minusta vain näyttää, että esim. Bergin syötöt ovat nykyään tuhnuja verrattuna kauteen 2006-07. Muistan kuinka Espoossa mies pelasi kahden minuutin alivoiman putkeen. Kaikki muut vaihtoivat, mutta Berg pysyi kentällä. Ja teki oikeita ratkaisuja sijoittumisessa ja kiekon kanssa. Mies oli vaaksan verran pidempi ja varmempi kuin nyt – nimenomaan puolustamisessa. Hyökkäyksiin lähdöissä pystyi antamaan lyhyen syötön lapaan ja sen jälkeen hengaamaan mukana kohtuullisesti. Kun hyökkäys meni läskiksi oli Berg omalla paikallaan pysäyttämässä vastahyökkäystä.

Minä haluan kuningas Bergin takaisin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen kanssasi samaa mieltä

Anonyymi kirjoitti...

Akin ekalla kaudella pohjalla ei ollut maaliskuussa aloitettua yhteislenkkidieselharjoittelua, mikä tappaa ison miehen liikkeen. Kun mies pelasi NHL:ssä, niin hän harjoitteli Rautalan Hanskin alaisuudessa, kuten jääkiekkoilijan kuuluukin harjoitella.
Nyt kun miehestä ollaan yritetty tehdä maratoonaria, niin voimatulokset ovat romahtaneet ja jokainen näkee, miten nopeuden on käynyt (mutta diesel-maailmassa ei nopeutta edes testata).
Aki pitäisi ehdottomasti vapauttaa yhteisistä kuivaharjoituksista ja palauttaa mies Hanskin talliin.
Pieni vinkki: Markus Seikola ei käynyt Ilveksen kesäharjoituksissa, vaan harjoitteli... Rautalan Hanskin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Räikeää mustamaalauksen makua taas roskalehdistössä:
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/
uutinen.asp?id=1644147

Juttu:
"Linköpingin Andreas Jämtinin päässä pimeni pahemman kerran torstain Elitserien-kierroksella. Ensin Jämtin rusikoi suihkukomennuksen arvoisesti Brynäsin Daniel Widingiä, ja hetkeä myöhemmin osansa Jämtinin raivosta sai Brynäsin urheilutoimenjohtaja!"

Ja otsikko:
"TPS:n ex-hyökkääjä pimahti - löi kiekkopomoa nyrkillä!"