lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Osakeannista ja nöyryydestä

Päivän Ilta-Sanomien mukaan:

IS Urheilun tietojen mukaan osakkeiden perässä oli myös sijoittajaryhmä, johon kuuluivat NHL-tähdet Saku ja Mikko Koivu, heidän isänsä Jukka Koivu, ex-maajoukkuepelaajat Juhani Tamminen ja Severi Kuismanen sekä muutama paikallinen liikemies.

Kävi kuitenkin näin:

- Mutta tilanne meni siihen, että olisimme halunneet tarkistuksia muutamaan asiaan, esimerkiksi hieman enemmän vastinetta sijoituksellemme. Jukka Koivu.

Päivän Turun Sanomien mukaan:

- Mietin osakeantiin mukaan lähtöä tarkasti. Koin kuitenkin, ettei ole mielekästä lähteä taloudellisesti mukaan toimintaan, kun itse asun ulkomailla. Saku Koivu.

Osakaslista löytyy Nikkolan blogista. Vanhoja vaikuttajia pullollaan oli ensimmäinen reaktio. Muutama julkisuudesta tuttu yrittäjä (Sukari, Rafkin, Salmela) on symbolisella summalla mukana pelastamassa Tepsiä. Päättelen, ettei valtaa ole tarkoitus ”vanhan liiton” miesten ulkopuolelle jakaa. Onko tämä sitten hyvä vai huono asia, en osaa sanoa.

Edelleenkin minun on vaikea ymmärtää miten vuodesta toiseen on tappiollista yritystä pyöritetty, väkisinkin loppuu bensa koneesta. Nyt on tankattu tankki täyteen ja kaiken järjen mukaan on toimintaa pyöritettävä eri tavalla tästä lähtien. Vanhalla tyylillä ei menestystä enää tule, vain ja ainoastaan konkurssi. Luulisi tämän ”faktan” olevan niin vanhojen kuin uusienkin kaalissa. On se ihme, jos ei jotain muutu.

Koivujen & kumpp. mukaantulo olisi ollut taloudellisesti hyvä asia. Todennäköisesti myös henkisesti, vaikka pitkän linjan tepsiläisiä ovatkin. Mutta samassa junassa olisi tullut myös Juhani Tamminen. Ei hyvää päivää. Isä Koivun kiekko-osaamista hieman epäilen (Tepsin päävalmentajuudesta jäi laimea maku), Tammisen talousosaamisen tyrmään täysin. Aurinkokuningas voisi olla näppärä keulahahmo, pitäisin hänet kuitenkin kaukana rahoista, vallasta ja vaihtoaitiosta. No pelkästään poskisolistiksi tuskin mies suostuisi, 24/7 toimijalle jäisi liikaa vapaa-aikaa ja ilman valtaa olisi orpo olo. Ihan hyvä, että Tamminen jäi rannalle.

Positiivista on muuten TPS ja tunne. En kyllä epäillytkään, etteikö rahaa nousisi kyytiin. Kiva saada kuitenkin vahvistusta, että halukkaita oli paljon.





Turun Sanomien jutussa Saku Koivu sanoo pari nasevaa kommenttia Tepsistä. Positiivisia kommentteja minusta:

- Asenteen pitää muuttua. Menneisyyden kulta-ajoissa ei voi - eikä saa - enää elää. Nyt on lähdettävä talkoopohjalta rakentamaan uutta nousua.

- Tärkein asia on se, että negatiivinen asenne ja julkisuuskuva on käännettävä positiivisiksi. Helppoa se ei tule olemaan. Edessä on pitkä ja vaikea tie, mutta se on Tepsin ainoa mahdollisuus.

Juuri näin. Lakki nöyrästi käteen. Yksi teko Tepsin johdolta olisi soitto Saku Koivulle:

- Jos mitenkään pystyn auttamaan Tepsiä, teen sen aina mielelläni.

Ehkä epärealistista tämä tai muille entisille pelaajille, valmentajille soittelu, mutta minua ei Tepsin sisäiset riidat, historia ynnä muut tikut silmissä haittaa, en minä niistä mitään tiedä. Minä näen vain rakkaan seuran kaulaansa myöten kusessa.

Itse soittaisin Juhani Wahlstenille. Juuso on hyvä tyyppi ja fiksu mies. Tosin saattaa Juusolla olla Kalle Kaskisen kautta jo jotain vaikutusta Tepsin tekemisiin. Mutta enemmän tarvittaisiin! Fiksuja tekoja.

Ei kommentteja: