perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

HC TPS Oy sai uuden hallituksen

Työt painavat päälle ankarasti, ja blogi on jäänyt vähälle huomiolle. Nyt pieni tauko työskentelyyn ja pikainen päivitys tänne. Kun on kerran tapahtunut jotain muutakin kuin joukkueen lähtö kesälomalle. Nimittäin TPS julkaisi eilen HC TPS Turku Oy:n uuden hallituksen. Tätä oli jo odotettu, mitä tapahtuu hallitukselle osakeannin jälkeen? Ihan hyvää, sanoisin.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Ketonen. Mikä ei ollut yllätys. Kerrankin arvasin etukäteen mitä tuleman pitää. Ketonen oli loogisin valinta, kaikin puolin. Suku, työtehtävät, koulutus, ikä, ollut oy:n hallituksen jäsen aiemmin ja muutenkin Ketosella on erittäin vahva TPS-tausta. Ennen kaikkea tuntee lajin hyvin, toisin kuin esim oy:n toimitusjohtaja. Joten Ketonen on loogisuuden lisäksi myös erittäin sopiva valinta muutenkin. Tuntematta miestä yhtään. Pidän Ketosen valintaa hallituksen puheenjohtajaksi erittäin hyvänä asiana. Hallituksen muut jäsenet eivät ole minulle tuttuja kuin kuulopuheiden kautta, ja totean vain, että kyllä tuolla kokoonpanolla pitäisi hallitustyöskentelyn sujua. Nikkola ehti jo eilen kysyä olennaisen kysymyksen. Tuohon kun saisi vastauksen.

Uuden puheenjohtajan kommentti on mannaa minun korville:

- Peli ja joukkue on tärkein asia edelleen. TPS on urheiluseura ja urheilullisuus on saatava ykköseksi. Toimitusjohtaja, valmentajat ja pelaajat vastaavat menestyksestä. Meidän on yritettävä vain luoda tarvittavat mahdollisuudet. Molemmin puolin on aloitettu työt, ja teot sitten puhuvat puolestaan.

Juuri näin. Urheilusta on kyse, unohtamatta taloutta. Ja kuka on vastuussa seuran menestyksestä. Toivottavasti vastuu on todellista eikä pelkkää sanahelinää.

Taloudesta puheen ollen, missä viipyy TPS:n tilinpäätös? Huhuissa liikkuu hurjia tappiosummia, niin hurjia, etten voi tajuta millään miten sellaiset olisi saatu aikaan. Toivon huhujen olevan vain huhuja, tappiota varmasti tulee, mutta suuruusluokka ei voi olla… no voi se olla. Mikä tahansa on Tepsissä mahdollista.

Toivottavasti tänä vuonna tapahtuneet muutokset seuran taustapuolella nostavat TPS:n takaisin huipulle. Hieman kyllä ihmettelen, että samat henkilöt ovat edelleen operatiivisella puolella mukana. Näihin soisi myös tulevan muutoksia. Sen verran rumaa tulosta on tällä vuosituhannella tehty eikä kaikkea voi kaataa esim edellisen toimitusjohtajan niskaan.

Ei kommentteja: