torstaina, joulukuuta 27, 2007

Joululomalta

SM-liiga palaa joulutauolta tänään, kun TPS kohtaa Ässät Turussa. Minä olen tavallista enemmän pihalla kaikesta, koska olen ensimmäisen kerran liki viikkoon netissä (olen vähän ylpeä tästä saavutuksesta) ja kaiken lisäksi ulkomailla (tästä en ole järin ylpeä).


Ranskikset illasta

- Ässät hakee kauden ensimmäistä vierasvoittoa (ja vähän pidemmänkin ajan)
- Teemu Laine hakee seuraennätystä
- TPS:llä neljä ketjua

Viimeinen on hienoa. Ensimmäinen on vain surkeaa. Keskimmäiseen suhtaudun ristiriitaisesti. Miksa oli jäätävä pelimies ja Laine ei ole ”ihan” samalla tasolla. Vielä tai koskaan.

Illan kokoonpano:

TELaine – Lundbohm – Alanen
Jokinen – Kiprusoff

Erkinjuntti - Hurme – Suominen
Halonen – Sweatt

Kolu – Rautee – Aho
Backman – Saarinen

Makkonen - TOLaine – Ramstedt
Kluuskeri/Vidgren – 13. hyökkääjä Kokkala

Salak (Kuokkanen)

TPS:n sivujen mukaan Kluuskeri on seitsemäs puolustaja ja liigan sivujen mukaan Vidgren. Kumpi tai kampi varmaan istuu penkillä, kaukaloon on tuskin seiskapakilla asiaa.

TPS:n ketjut ovat kolmosketjua lukuun ottamatta uudessa muodossa: Johannes Alanen on ykkösketjussa. Antti Erkinjuntti on kakkosketjussa. Jussi Makkonen ja Teemu Ramstedt ovat nelosketjussa.

Syksyllä Alanen pyöri nelosketjussa kiikaritehoilla, kunnes loukkaantui. Nyt on mies terve ja vastuuta lyödään heti tassuun. ”Ylennys” voipi tehdä Alaselle hyvää – miehestä saadaan ehkä enemmän (edes jotain, heh) irti ykkösketjun ajokoirana kuin nelosketjussa Kolun varjona.

Erkinjuntti pääsee rakentamaan maalipaikkoja Suomiselle ja Hurmeen takalistolle. Saattaa hyvinkin toimia. Minulla on selvästi pyhien tiukka ruokailusetti noussut päähän, kun kaikki ketjumuutokset ovat näköjään positiivisia muutoksia. Kuten myös Jussi Makkosen paluu remontti-reiskailusta nelosketjuun.

Tämänkään syksyn näytöillä ei Makkoselle pelipaikkaa ylemmistä ketjuista irtoa – sen minä kyllä tekisin, että laittaisin Makkosen keskushyökkääjäksi. Tommi Laineen aloitusprosentti on surkea 35 ja risat. On aivan turha antaa tasoitusta käyttämällä Lainetta aloituksissa. Eipä Makkonenkaan mikään aloitusten fakiiri ole kuten Hurme tai Rautee, mutta on aloittajana selvästi parempi kuin Laine. Tai sitten Ramstedt aloittamaan. Sinänsä hassu nelosketju, kun kaikki kolme voivat pelata keskushyökkääjinä ja selvästi heikoin aloittaja pelaa keskellä.

Se piti oikeasti sanoa, että illan nelosketjua uskaltaa peluuttaa ja tämän seikan pitäisi nostaa Tepsin vauhtia ja maitohapon sietokykyä selvästi. Neljällä ketjulla aktiivinen pelitapa toimii parhaiten ja kaiken minun järjen mukaan Ässien vierasvoitto ei toteudu.

Jatkan lomailua ja ihmettelen ottelun lopputulosta, kun sen saan tietooni. Parempi olla ykkönen tai en kehtaa tulla takaisin Suomeen. Johan ne nauraa jo koneessa TPS-pukeutuneelle, jos Ässät tänään voittaa. Sillä voitolla nimittäin ylittyy uutiskynnys reippaasti. Saattavat toki nauraa muutenkin minulle.


1,40 – 4,60 – 4,90

TPS on huima ennakkosuosikki, toivottavasti kuuppa kestää... myös Teemu Laineella.

Ei kommentteja: