tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Putkea sahaamaan

Maaottelutauko päättyy tänään ja TPS on heti tiukassa paikassa. Illan vastustaja on Blues, joka on hurjassa voittoputkessa (11 ottelua) sekä voittanut molemmat kauden kohtaamiset. Syyskuussa Blues haki niukan 1-2 voiton Turusta. Lokakuussa Blues oli ylivertainen kotonaan ja loppuluvut kirjattiin 6-2. Ei ole epäselvää kumpi on ennakkosuosikki illan ottelussa.

Jos nyt kuitenkin on epäselvää, niin lisätään vielä, että Blues on tehnyt enemmän maaleja ja päästänyt vähemmän kuin TPS. Bluesin puolustuspelaaminen on itse asiassa tilastojen mukaan liigan parasta, vaikka joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Aika paljon on tehty oikeita asioita Espoossa.

TPS harjoitteli kovaa tauon aikana ja jätti pelaajahankinnat tekemättä. Kuudella puolustajalla mennään (Berg pitkäaikaispotilaana ja Järvinen nuorten MM-kisoissa, joissa on myös depth chartin yhdeksäs mies Niko Kluuskeri, tosin varanuorena) ja ketjuihin on haettu täydennystä sairastuvalta. Illan kokoonpano:

Kuokkanen (Salak)

Kolme ensimmäistä ketjua ovat samat kuin edellisissä otteluissa. Parhaiten on ehkä toiminut Rauteen ketju. Max Kolu voisi tänään tehdä uransa ensimmäisen SM-liigamaalin. Sopisi kierolla tavalla tehdä se juuri tiukinta puolustusta vastaan. Laine varmaan jatkaa siitä mihin jäi, vaikka peräkkäisten otteluiden pisteputki sunnuntaina Moskovassa katkesikin. TPS-pisteputki saanee jatkoa tänään.

Suomisen selkä kestää ainakin pelin alun. Toivottavasti kestää koko ottelun, olisi lähes elintärkeää pelata neljällä ketjulla koko ottelu. Kolmella ketjulla ei vaan pystytä pelaamaan voitokasta peliä, varsinkaan sarjan huippujoukkueita vastaan. Veikkaan pessimistisesti Alasen ottavan Suomisen (tai Kokkalan) paikan tänään, viimeistään toisessa erässä.

Pakkiparit ovat mitkä ovat. Kaksi ensimmäistä saa minulta ok-leiman. Kolmas pari on taas tuttua koomailua sarjassamme "vain taidot puuttuvat". Mutta minkäs teet? Silmät kiinni vaan, jos liikaa hirvittää.

Kuokkanen tekee paluun maalille, jokohan nyt olisi sitä parasta Kuokkasta tarjolla? Ennen taukoa Allu sai pelata, kun Kuokkasen vire notkahti ja kiekosta tuli mörkö. Parempi olisi vireen olla kunnossa, jos voittoa havitellaan. Tosin Tepsin sivujen mukaan Kuokkanen on kuumesairas ja Allu pelaisi. No liigan sivuilta nappasin kokoonpanon ja sillä mennään.

Haaveilen voitosta ja epäilen tappiota, vaikka Bluesilla on loukkaantumisia enemmän kuin vähän. Nyt lähden läksiäiskahveille, valitettavasti kyseessä eivät ole minun läksiäiset. No, enhän minä vielä täällä (töissä) ole ollutkaan liki 50 vuotta. Enkä aio ollakaan.