perjantaina, joulukuuta 07, 2007

Melkein voitto

Tamperelaiset sitten voittivat jatkoajalla 3-4. Yllättäen Teemu Aalto oli ylivoimalla ratkaisijana. Luulin, ettei mies pelaa edes tänään, kun ei alun perin kokoonpanossa ollut. Mutta oli sittenkin ja kova pyssy osui maaliin. Kahdesti. Ennen jatkoaikamaalia TPS oli kolme kertaa johdossa... hieman kypsyttää lopputulos.


Kommentit ottelusta, kuulin mitä kuulin:


Simon Backman

- Meillä oli vähän huono toinen erä. En tiedä mistä johtui.

- Emmä usko, että se siitä kiinni on. Oli meillä paikkoja, mutta ei saatu sisään. [vaikuttaako vajaalla miehistöllä pelaaminen]

- Tappara pelasi hyvin tänään. Onneksi Allu piti pystyssä, muuten ei oltais saatu edes pistettäkään.

- Täytyy olla tyytyväinen, että saatiin edes yksi piste.

- Ihan mukava asia. Olisi ollut kiva, jos oltaisi saatu kolme pistettä. Harmi. [omasta juhlaottelusta, 200. ottelu SM-liigassa]

Seuraavaksi Backman aikoo pitää pari päivää huilia ja mennä käymään kotona Lepplaxissa (missä sekin oikein on? toivottavasti kaukana). Enpä sano tähän mitään muuta, voisin vähän naulata. En jaksa.


Rauli Urama

- Kaksi erää pyrittiin hyökkäyspelillä ratkaisemaan. Ei tänään toiminut. Laaksonen salli Tepsin mailaviidakon. Kolmanteen erään ei enää lähdetty lyömään päätä seinään. Passivoiduttiin vähän ja kaveri pääsi tekemään päätykiekosta maalin. Loput vastauksesta menivät ohi näistä korvista.

- Olen tyytyväinen siihen, että pystyttiin voittamaan. Tepsi pelasi tänään hyvän pelin.

- Fysio teki loistavan työn päivän aikana. [miten Aalto ilmestyikin kaukaloon] Fysioterapeutti siis taikoi jäykän niskan pelikuntoiseksi.


Hannu Virta

- Mä en voi kun nostaa hattua pojille. Hyvin taistelivat.

- Jostain pitää saada neljää ketjua jalkeille. Me syödään meidän runkopelaajia päästä ja jaloista. Runkopelajat pelaa ylivoimaa, alivoimaa ja sitten yrittää ratkaista viidellä viittä vastaan.

- Ihan ok [tuomarilinjasta].

- Molemmat pyrki pelaamaan viihdyttävää kiekkoa.

- Levätään pari päivää. Selkeästi tehdään töitä aerobisella puolella, käydään lenkillä ja salilla. Ladataan akkuja. [maaottelutauon ohjelma]

- Jostain pitää löytää pelaajia. Kyllä meidän pitää saada neljä ketjua. Me pelataan aktiivisesti kolmella ketjulla ja muut pelaa neljällä. Se on tosi väärin meidän poikia kohtaan. Katsotaan mitä sairaslistan kanssa voidaan tehdä.

Niin tämä oli siis neljäs peli peräkkäin kolmella ketjulla. Tommi Laine pelasi tänään 4:09 ja Lassi Kokkala 1:45. Jotain kertoo myös se, että Matti Aho pelasi hyökkääjistä eniten, 21:20. Aivan liikaa, Ahon oikea peliaika on lähempänä viittätoista minuuttia.

Hantta kuulosti tosi pettyneeltä, kun joutuu noin pienen porukan kanssa rimpuilemaan. Eikä ihme, mopo savuttaa pahasti. Ja Hantta on ihan oikeassa siinä, että ei kolmella vitjalla vaan voi pärjätä nykypäivänä SM-liigassa.

En käsitä miten TPS ei edes yhtä lainamiestä ole löytänyt. Nykymeininki maksaa selkeästi sarjapisteitä. Onko varaa siihen? Ilmeisesti on, kun vajaallakin pysytään kympin sakissa. Nyt kyllä vituttaa, kun tätä ajattelee. Syön suklaalevyn, kyllä se siitä helpottaa.

Maxin pisteputki jatkui. Käsittämätöntä.

Teemu Laine pääsi tänään tehopisteille 18. kerran peräkkäin. Mikko Mäkelän seuraennätys on 20 matsia putkeen pisteille kaudella 1991-92. Olisi vähän sääli, jos Laine Miksan enkan rikkoo. Hieman eri tason pelimiehet kyseessä. Ei minulla mitään Lainetta vastaan ole, tämän kauden TPS-hyökkäyksen herra ja hidalgo, mutta Mikko Mäkelän uraan on Laineella vielä piiiiiitkä matka.

2 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Kolu on tikissä, kuumimpia TPS-pelaajia viime aikoina. Kuka olisi uskonut? Ei ehkä syytä odottaa sopimusta NHL:n suuntaan mutta pidän tälläisestä periksiantamattomuudesta joka tapauksessa melkoisesti.

Anders kirjoitti...

Pitää kyllä olla iloinen, että Maximum Damage On Ice on löytämässä paikkansa aktiivisessa pelitavassa. Vielä en kuitenkaan hattua kattoon asti viskaa, suoritustason nousun pitää olla pysyvää. Katsotaan tammikuun jälkeen miltä homma näyttää. Josko siinä vaiheessa olisi Maxilla eka liigamaalinkin jo tehtynä.

Käyköhän tässä sittenkin niin, että jatkosopimusta hierotaan jossain vaiheessa? Jos kuumuus jatkuu. Ja pisteputki! Heh.