tiistaina, maaliskuuta 02, 2010

Ennakkosuosikki voitti

HIFK-TPS 3-2. Tiistailäpsyttely. Kotijoukkue oli parempi kuin loppunumerot. Viimeisen maalin syntyaika 59.59 paljastaa jo jotain. Molemmilla oli maalivahdit maaleilla, jotka katselivat pelikelloa. Noronen seisoi ja jätti tahallaan torjumatta laukauksen. Nice.

Ensimmäinen erä oli Tepsin osalta ok. Ei suurempia ongelmia puolustuspäässä ja hyökkäyksissä oli normipyöriskelyä kulmissa. Erän ainoa ylivoima tuli liian aikaisin ja ylivoima oli seisoskelua. En tiedä mistä narusta pitäisi vetää, jotta pelaajat muistaisivat liikkua ja liikuttaa kiekkoa yhtä aikaa.

Kerran Filppula syötti ”vanhan” kuvion mukaisesti maalin editse Vahalahdelle, mutta Noronen luki tilanteen helposti ja torjui Vahalahden laukauksen. Kuvio on ihan hyvä, mutta sitä haetaan liian harvoin ja tänään taas kerran liian hitaasti.

Toisessa erässä HIFK lisäsi liikettä ja TPS rimpuili vastaan kohtalaisesti. Sitten tsadilaiset runttasivat avausmaalin. Nimenomaan runttasivat, kun tepsiläiset eivät ottaneet kiekkoa tai miestä. Paikkoja katkoihin ja purkuihin oli tarpeeksi ennen kuin kiekko oli Leggion edessä vapaana.

2-0 tuli käytännössä kahden miehen ylivoimalla. Suominen oli vasta saapumassa jäähyaitiosta tantereelle, kun Mikael Granlund antoi nätin syötön ja Ahtola pisti ykkösellä sisään. Ennen maalia 5-3 ylivoiman tappaminen sujui hyvin. Vahalahti pelasi todella hyvin. Niin hyvin, että katkon kohdalla pakkipari vaihtui ja Paraisten Paroni jatkoi. Lopulta oli pakko tulla vaihtoon ja MAX tilalle. MAX yritti ovelasti aloittaa eteenpäin ja suoraan viivamiehelle meni. Adjö. Ei nimittäin kannata paljon ihmetellä mitä tapahtuu kun peliälyvertailussa ovat vastakkain Granlund ja MAX. Vauhditon pituus olisi ihan toinen juttu.

3-0 oli hassunnäköinen veto yläkulmaan viivasta. Leggio ei nähnyt tai pituus loppui kesken. Varmaan molempia. Toinen erä oli täysin HIFK:n erä. TPS:n usko taisi mennä, kun ei alivoima toiminutkaan ja hyökkäyspäähän ei ollut asiaa.

Kolmannen erän alussa tuli kavennusmaali ylivoimalla ja heti perään tuli taas ylivoima. Mutta ei ollut edes lähellä. TPS veti vähän riskillä ja vastustajalle tuli lähinnä ylivoimahyökkäyksiä. Ja sitten loppukiri kaatui Plihalin poikittaiseen. Jostain syystä kentän rikkinäisin mies oli ensimmäisenä ja ainoana omassa päässä puolustamassa maalivahtia. Järvinen hakkasi kiekkoa sisään ja Plihal teki mitä noissa tilanteissa pitää tehdä.

En edes ihmetellyt kun käsi nousi. Sen verran kujalla olivat päätuomarit koko matsin ajan. Ihan kuin minä olisin ollut tuomaroimassa ilman laseja. Ei mitään linjaa eikä tolkkua.

Paras tilanne oli toisessa erässä, kun päätuomari (ihan sama kumpi) käsi pystyssä puhalsi maalin takana seisoessaan pelin poikki ja sen jälkeen meni kiekko Tepsin maaliin. Suominen pistettiin jäähyaitioon ja kiekko valmiiksi Tepsin päähän. Sitten pitkä keskustelu kapteeni Hirson ja varakapteeni Vahan kanssa. Ja eikun puhelimeen. Puhelimessa vaihdettiin koko suvun kuulumiset ja lopulta näytettiin: ”ei maalia”. Morjens. Omituinen häslinki ihan selvästä tilanteesta. Peli oli vihelletty poikki ennen kuin kiekko meni maaliin. Mitä helvettiä siinä vaiheessa enää arvotaan?

Tuomareihin ei todellakaan Tepsin peli kaatunut. Tuomarit vaan tekivät pelistä molemmille joukkueille hankalan. Välillä sai hakata halkoja ja välillä ei. Välillä sai kostaa ja välillä ei.

Tepsin ketjuista voi sanoa, että ykkösketju MAX-Plihal-Erkinjuntti oli omassa päässä kusessa jatkuvasti. Porissa toimi paremmin. Syksyn tehoketju Birner-AUK-Suominen sai ensimmäisessä erässä pari hyvää pyöritystä. Muuten meni vähän pläskiksi, varsinkin kun Suominen ei pelannut ylivoimaa juuri ollenkaan. Toisaalta tämän hetken Suominen on aika vaisu. Bravuurina on täysjarrutus viimeistään hyökkäyssinisen ylityksen jälkeen ja syöttö taaksepäin. Ei toimi.

Vahalahti-Filppula-Venäläinen kärsii Filppulan aivoituksista. Liian usein syöttötaiteilija hakee liian vaikeaa ja verkkaista ratkaisua. Oli ratkaisu syöttö tai harhautus. Kerran lanattiin katolleen ja jokusen kerran otettiin kiekko lavasta. Nelosketju pelasi niin vähän, ettei ole paljon sanottavaa.

Leggio oli hyvä tänään. Niin hyvä kuin tuon tason mies voi olla. Teki monta hyvää torjuntaa ja piti numerot kohtalaisina. Vastustajalle oli vaan pari pykälää parempi mies ja oma hyökkäyspeli oli kulmissa pyörimistä. Ei Noroselle mene mitään ilman maskia paitsi pelin lopussa kun ei edes yrittänyt torjua.

Puolustajista sen verran, että kyllä ketutti katsella Nordlundin puolustamista. Nordlund on kans yks köyhän miehen jonipitkänen. Ehkä Nordlundia pitäisi peluuttaa enemmän, jolloin nousi esiin hyökkäyspään ratkaisut... Nyt jäi jotenkin puolitiehen kaikki tekeminen. Mutta näillä mennään, kun ilmeisesti Bergin kausi on ohi? Todella paska juttu, jos näin on. Kapea rinki muutenkin ja puolikuntoisia peluutetaan jo nyt. Köyhän eväät on pian syöty kokonaan ennen pudotuspelejä.

Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Tällä viikolla on vielä HPK ja Tappara vastassa. Molemmilta pitäisi pisteitä napsia, jos kuuden parhaan joukkoon on halua.

Ei kommentteja: