tiistaina, maaliskuuta 02, 2010

Runkosarjan loppukiri alkaa

SM-liigan pelitauko päättyy tänään. En tiedä mikä tauko oli kyseessä, mutta hyvä että loppui. En pidä tauoista. Haluan tasaisen otteluohjelman ja mahdollisimman paljon pelejä.

TPS pelaa tänään Helsingissä. Viimeksi HIFK:n vieraana peli lähti tassusta kolmannessa erässä. Harvoin on jatkoaikavoitto maistunut niin paskalta. Toivottavasti tänään ei tule samanlaista neljän maalin johtoaseman tyrimistä kolmannessa erässä.

Tauolla on tietenkin treenattu ja toivuttu. Vempoista Tuomas Suominen tekee paluun kaukaloon. Aatu Hämäläinen antaa tilaa. Hyvä vaihtokauppa. Aki Berg ei edelleenkään ole pelikuntoinen, mutta V-M Vittasmäelle peliajan antaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Toivottavasti ei mene käyttötilille, vaan säästö- tai sijoitustilille. Niillä kuulemma on isompi korko.

Suomisen paluun myötä Suikkanen on näköjään kasannut alkukauden tehoketjun Birner-AUK-Suominen. Siitäkin plussaa. MAX jatkaa ykkösessä höyläämistä, maaliputki saanee jatkoa. Tai sitten ei.

Muuten kokoonpano näyttää sellaiselta kivalta haastajalta. Kotijoukkueen esittäessä ison rahan ennakkosuosikkia. Onneksi pelkillä nimillä pelipaidoissa ei pärjää.

En tiedä mitä odottaisi. Hyvää peliä, vaikka on tiistai. Olympiakiekkoon en viitsi edes verrata, sen verran eri miehet on laatikossa. Kunhan ei tulisi Suomen välierän kaltaista kakkoseen kairaamista kotijoukkueen suorittamana. Kotijoukkueella on nimittäin täyden kierroksen pienin kerroin (1,55).

Ei kommentteja: